Διακινούσε λαθραία τσιγάρα

Δημοσίευση: 17 Ιαν 2014 15:21 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 12:46

Συνελήφθησαν δύο άτομα στη Λάρισα για παράβαση του τελωνειακού κώδικα και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 2.520 πακέτα τσιγάρων τα οποία δεν έφεραν την ειδική ένσημη ταινία, το ΙΧΕ φορτηγό που τα μετέφερε καθώς και 1352 ευρώ .

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη  το πρωί στην Λάρισα, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, ένας 57χρονος και ένας 37χρονος,   για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα. Η σύλληψη έγινε την ώρα που ο πρώτος   επιχειρούσε να πουλήσει στον δεύτερο μία κούτα λαθραία τσιγάρα.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί εντόπισαν σε χώρο λαϊκής αγοράς Ι.Χ. φορτηγό ιδιοκτησίας του 37χρονου, το οποίο ήταν έμφορτο με λαθραία τσιγάρα. Μάλιστα, την ώρα που οι αστυνομικοί πλησίασαν το όχημα κατέλαβαν τον 37χρονο να διαθέτει προς  πώληση  στον 57χρονο μία κούτα με λαθραία τσιγάρα, έναντι του χρηματικού ποσού των 10 ευρώ.
Στο εσωτερικό του φορτηγού, το οποίο κατασχέθηκε, αλλά και στην κατοχή του 37χρονου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:258 κούτες τσιγάρων που περιείχαν 2.520 πακέτα τσιγάρων, τα  οποία δεν έφεραν την ειδική ένσημη φορολογική ταινία, το χρηματικό ποσό των 1.352,80 ευρώ, ως προερχόμενο από την πώληση λαθραίων τσιγάρων και δύο κινητά τηλέφωνα με κάρτες sim.
Επιπλέον, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι σε βάρος του 57χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση με ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών και χρηματική ποινή 300 ευρώ, για παράβαση του νόμου περί επιταγών.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass