ΜΕ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΔΕΚΤΗ Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ Γ. ΣΟΥΛΤΗ

Υπέρ της συνεργασίας για τη νίκη στο δήμο Λαρισαίων

Δημοσίευση: 17 Ιαν 2014 2:17 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 12:46

Ένα μοναδικό ανά το πανελλήνιο εγχείρημα, στην παρούσα πολιτική κατάσταση, δρομολογήθηκε χθες βράδυ στη Λάρισα. Η προσκείμενη στο ΠΑΣΟΚ δημοτική παράταξη Λαρισαίων Πόλις, αποφάσισε στην ολομέλειά της και μάλιστα με συντριπτική πλειοψηφία που άγγιξε το 90%, να συμπορευτεί στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου με την Ενωτική Πρωτοβουλία που υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και την Πράσινη Πόλη των Οικολόγων.

Η προσπάθεια των Γιώργου Σούλτη και Αποστόλη Καλογιάννη, επιβραβεύτηκε από τη βάση της παράταξης που εμφανιζόταν ως η πλέον επιφυλακτική και η οποία ενέκρινε τη συμφωνία που είχε επιτευχθεί-τελευταία στιγμή προχθές-για τον τρόπο ανάδειξης του υποψηφίου δημάρχου. Η κοινή διακήρυξη αρχών και στόχων «των τριών» είχε ως γνωστό συμφωνηθεί και εγκριθεί πριν καιρό. Υπενθυμίζεται ότι το εκλεκτορικό θα απαρτίζεται από 75 αντιπροσώπους της Λαρισαίων Πόλις, 75 της Ενωτικής Πρωτοβουλίας 15-20 της Πράσινης Πόλης και 35-40 ανένταχτους κοινής αποδοχής. Θα αποφασίσει με αυξημένη πλειοψηφία μέχρι το τέλος Ιανουαρίου. Όποιος από τους δύο υποψηφίους χάσει θα μετέχει στο ψηφοδέλτιο του νικητή.

Υπέρ του εγχειρήματος τάχθηκε ο επικεφαλής της παράταξης Γ. Σούλτης που εισηγήθηκε στην ολομέλεια, παρουσιάζοντας επιγραμματικά τις διεργασίες που εξελίχθηκαν επίπονα τους τελευταίους μήνες με σκοπό τη συγκρότηση ευρύτατου δημοκρατικού συνδυασμού, αυτόνομου ενωτικού αυτοδιοικητικού μετώπου, για την ανατροπή στον Δήμο της Λάρισας και την αλλαγή του υφιστάμενου επί 16αετία καθεστώτος. Επιχειρηματολόγησε για την ανάγκη συνεργασιών αλλά και την ενότητα της παράταξης, με σεβασμό στην άποψη της μειοψηφίας.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο προκάτοχός του Γιάννης Σάπκας (που μετείχε στο προεδρείο μαζί με Θ. Καφφέ και Δ. Τάχο), ο οποίος μίλησε στο τέλος εξυμνώντας τον Γ. Σούλτη και υπερθεματίζοντας  για την ανάγκη συνεργασίας με την Ενωτική καθώς μιλούν όπως είπε την ίδια γλώσσα ώστε «να μην ξαναβγεί ο Τζανακούλης ή αντικαταστάτης του».

Στην ολομέλεια μετείχαν ο πρώην δήμαρχος Χριστόδουλος Καφφές που έγινε δεκτός με χειροκροτήματα, νυν και πρώην δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης αλλά και υποψήφιοι των συνδυασμών της καθώς και η θεσμική τοπική ηγεσία του ΠΑΣΟΚ (οι γραμματείς της Ν. Ε. και της δημοτικής οργάνωσης Λάρισας) και εκπρόσωποι της συντονιστικής της κίνησης των «58» της κεντροαριστεράς.

Η συνεδρίαση διήρκεσε πάνω από τρεις ώρες, διεξήχθη διάλογος σε πολιτισμένο κλίμα και δίχως εντάσεις. Στην κάλπη στο τέλος ψήφισαν 164 εκ των οποίων 144 τάχθηκαν υπέρ του εγχειρήματος της συνεργασίας, 18 κατά ενώ υπήρξαν και 2 λευκά. Στη διάρκεια της ολομέλειας δήλωσαν το ενδιαφέρον τους όσοι επιθυμούν να είναι αντιπρόσωποι στο εκλεκτορικό και η επιλογή των 75 που θα εκπροσωπήσουν την παράταξη ανατέθηκε στη συντονιστική της επιτροπή.

Στη διάρκεια της συζήτησης, υπέρ του εγχειρήματος της συνεργασίας και της συγκρότησης του εκλεκτορικού που θα αναδείξει τον επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο τάχθηκαν κατά σειρά στις ομιλίες τους οι: Αλέκος Παπαδημητρίου, Δημ. Δεληγιάννης, Δέσποινα Αράπκουλε, Νίκος Καλτσάς, Ζήσης Λυγούρας, Φάνης Χατζηγρίβας, Βάιος Ζησόπουλος, Σωτ. Σουλούκος, Θωμάς Θωμαϊδης, Γ. Ιωαννίδης, Γιάννης Δαούλας, Άρης Βαλασόπουλος, Θάνος Αδαμόπουλος, Αθηνά Μαυρατζά (με επιφυλάξεις), Στεφ. Νασίκας (με επιφυλάξεις), Θωμάς Δαούλας, Γ. Πόχος, Γ. Αλεξούλης, Θοδ. Καφφές και Δημ. Τάχος.

Εναντίον τάχθηκαν στις τοποθετήσεις τους οι: Βασίλης Μίχος, Βαγγέλης Γιαννούλας, Κώστας Σάββας, Λεία Γκουντρουμπή, Δημ. Μπεκιάρης, Γ. Ζαούτσος (επιφυλασσόμενος για το τι θα ψήφιζε).

Η κάλπη που στήθηκε στο τέλος έδωσε το προαναφερθέν αποτέλεσμα.

                                                                                Σωτ. Ζαχαριάς

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass