ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ:

«Ένας άνεργος 25χρονος κινδυνεύει να βρει δουλειά όταν σαρανταρίσει»

*Μήνυμα προς ΣΥΡΙΖΑ: «Όποιος και να αναλάβει την εξουσία, εξαιρώ το ΚΚΕ, τις βασικές πολιτικές μας επιλογές θα ακολουθήσει»

Δημοσίευση: 16 Ιαν 2014 1:10 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 12:43
«Η ελληνική οικονομία έχει ένα ιστορικό δημιουργίας 50-60 χιλιάδων θέσεων εργασίας ετησίως, όταν είχε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Αν επαναπαυτούμε σε αυτή την ιστορική εμπειρία, ένας άνεργος 25χρονος κινδυνεύει να βρει δουλειά όταν σαρανταρίσει. Το αντέχουμε αυτό ως κοινωνία; Πιστεύω πως κανείς σε αυτή την αίθουσα δεν το θέλει», επισήμανε μιλώντας στη Βουλή ο Λαρισαίος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Φίλιππος Σαχινίδης.
Ο Λαρισαίος πολιτικός καταφέρθηκε εναντίον των βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας: «Η άρνησή σας να συμφιλιωθείτε με την κοινή λογική και να απαντήσετε σε αυτονόητα ερωτήματα, είναι καταστροφική. Η χώρα, εκλαμβάνεται στο εξωτερικό πάλι ότι κινδυνεύει πολιτικά, γιατί η αξιωματική αντιπολίτευση πρεσβεύει παιδαριώδεις λύσεις και λαϊκίστικες ελαφρότητες. Για αυτό, λοιπόν, συνάδελφοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μην ξανοίγεστε στα βαθειά νερά. Γιατί, αν ποτέ βρεθείτε στην εξουσία, τις δικές μας βασικές πολιτικές επιλογές θα ακολουθήσετε. Αυτές, που τώρα καταγγέλλετε.
Και απόδειξη είναι, ότι και άλλοι πρώην «αντιμνημονιακοί», τώρα κατάλαβαν, πόσο αρνητικός είναι ο συσχετισμός των δυνάμεων στην Ευρώπη και πόσο δίκιο είχαμε όταν το λέγαμε τα προηγούμενα χρόνια. Υιοθέτησαν τις βασικές πολιτικές μας επιλογές. Όποιος και να αναλάβει την εξουσία, εξαιρώ το ΚΚΕ, αυτό θα κάνει. Γιατί ό,τι και να λέμε, ό,τι και να λέτε, ήταν και είναι ο μόνος λογικός δρόμος για να μην τελειώσουμε ως χώρα».
Ο κ. Φ. Σαχινίδης έστρεψε τα πυρά και κατά της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνοντας: «Στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2014 η ΝΔ διεκδίκησε εύσημα για την δημοσιονομική προσαρμογή των τελευταίων 18 μηνών, παραβλέποντας ότι αυτή αποτελεί συνέχεια της προσπάθειας που ξεκίνησε το 2010. Εξαιρώ τον παριστάμενο υπουργό που μίλησε για τριετή προσπάθεια στη σημερινή του τοποθέτηση.
Η ΝΔ αποσιωπά το τίμημα που πλήρωσε η χώρα με την σκληρή αντιμνημονιακή στάση της το 2010 και στις αρχές του 2011. Γιατί, αν στήριζε από την αρχή, χωρίς τα Ζάππεια που έθρεψαν τους αγανακτισμένους, θα είχαμε προχωρήσει ταχύτερα στην επίτευξη των στόχων. Και η διεθνής κοινότητα δεν θα αντιμετώπιζε τη χώρα ως μια χώρα που κινδυνεύει από κατάρρευση, βλέποντας την τότε αξιωματική αντιπολίτευση να παραλογίζεται, την ώρα που η χώρα ήταν σε πρόγραμμα».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass