Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Γελαλής γαι την κατάργσηση του ΕΙΕΑΔ

Δημοσίευση: 10 Ιαν 2014 20:35 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 12:26

Ερώτηση, σχετικά με την κατάργηση του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας και Ανθρωπίνου Δυναμικού, κατέθεσαν βουλευτές τους ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Λάρισας Δημήτρης Γελαλής, προς τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Στην ερώτηση κάνουν λόγο για κατάργηση συγκεκριμένων φορέων με στόχο να συμπληρωθεί ο αριθμός των απολύσεων που απαιτεί η τρόικα προκειμένου να εκταμιευτεί η επόμενη δόση και αναφέρουν: «Σύμφωνα με σειρά δημοσιευμάτων, το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σκοπεύει να φέρει στη Βουλή προς ψήφιση νομοσχέδιο με το οποίο θα καταργούνται μια σειρά από Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ). Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει την κατάργηση «μικρών» ΝΠΙΔ μεταξύ των οποίων και το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ).

Το ΕΙΕΑΔ, μεταξύ άλλων, διαχειρίζεται προγράμματα του ΕΣΠΑ για τη διατήρηση θέσεων εργασίας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, προϋπολογισμού 200 εκατ. Ευρώ, που αφορούν χιλιάδες επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα. Προγράμματα σημαντικότατα για τη δεδομένη χρονική περίοδο που η ανεργία λαμβάνει δραματικές διαστάσεις και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις πλήττονται ανεπανόρθωτα».

Με βάση τα παραπάνω ρωτούν τον αρμόδιο Υπουργό: «Προτίθεστε να μην καταργήσετε το ΕΙΕΑΔ, ώστε να μην κινδυνεύσουν να χαθούν θέσεις εργασίας, τόσο από το ΕΙΕΑΔ, όσο και από μικρομεσαίες επιχειρήσεις που είναι ενταγμένες στα προγράμματα που διαχειρίζεται; Με βάση ποιο σχέδιο αναδιάρθρωσης της Δημόσιας Διοίκησης και ποια κριτήρια σκοπεύετε να καταργήσετε το ΕΙΕΑΔ και τα υπόλοιπα ΝΠΙΔ; Με την κατάργηση των οργανικών θέσεων θα απολυθούν και οι εργαζόμενοι στο ΕΙΕΑΔ και τα υπόλοιπα ΝΠΙΔ; Σε τι ενέργειες θα προβείτε ώστε να μη βρεθούν οι εργαζόμενοι στην ανεργία; Με ποιο τρόπο θα εξασφαλιστεί η ομαλή συνέχιση των προγραμμάτων του ΕΙΕΑΔ; Προτίθεστε να συνεχίζετε να εφαρμόζετε τις πολιτικές κατάργησης δημοσίων φορέων και διαθεσιμότητας υπαλλήλων τους που εκτός του ότι είναι αντισυνταγματικές οδηγούν και σε χιλιάδες απολύσεις;» καταλήγουν οι βουλευτές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass