ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΚΤΙΡΙΟ ΣΤΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Υγεία, πολιτισμός και κοινωνική πολιτική σε μία στέγη

* Θα λειτουργήσουν ιατρεία, χώροι πολιτισμού, ΚΑΠΗ και τα γραφεία της 3ης Δημοτικής Κοινότητας Λάρισας

Δημοσίευση: 08 Ιαν 2014 0:06 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 12:21
 
Της Λένας Κισσάβου
Εντός του 2014, θα ανοίξει τις πύλες του, ένας σύγχρονος πολυχώρος, στη συνοικία Αγίου Κωνσταντίνου, που προβλέπεται να φιλοξενήσει από ιατρεία, μέχρι πολιτιστικές και κοινωνικές δράσεις, που θα καλύπτουν τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής.
Πρόκειται για ένα τριώροφο κτίσμα, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και 23ης Οκτωβρίου και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της μελέτης του έργου, ολοκληρώνεται εντός του Φεβρουαρίου, ενώ άμεσα θα ξεκινήσουν και οι ενέργειες λειτουργίας όλων όσων προβλέπονται να στεγαστούν σε αυτό.
Αναλυτικότερα, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Οικονόμου, αναφέρει ότι στο κτίριο θα φιλοξενηθεί κοινωνικό πολυιατρείο, η Λέσχη Πολιτισμού της συνοικίας του Δήμου Λαρισαίων, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων για εκδηλώσεις, το ΚΑΠΗ της συνοικίας και τα γραφεία της 3ης δημοτικής κοινότητας.
Όσον αφορά στα πολυιατρεία, τέσσερα στον αριθμό, ο κ. Οικονόμου, υποστήριξε ότι θα αποσταλεί σχετικό έγγραφο στο Υπουργείο Υγείας για την έγκριση λειτουργίας τους, η οποία εκτιμάται ότι πιθανόν να γίνει σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Λάρισας.
Η τελική φάση του έργου εγκρίθηκε να χρηματοδοτηθεί μέσω ΕΣΠΑ, σε πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών, ως ένα από τα ώριμα έργα του προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ».
Ο συνολικός προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 2.045.000 ευρώ, και σύμφωνα με τη μελέτη του έργου, θα λειτουργήσουν τα ακόλουθα:
-Στο ισόγειο: Θα στεγαστεί κοινωνικό πολυιατρείο και το ΚΑΠΗ. Θα κατασκευαστούν χώροι διαφόρων ιατρείων, φυσιοθεραπείας, γραφείο κοινωνικής λειτουργού και κυλικείο και χώροι φιλοξενίας του ΚΑΠΗ.
-Στο 1ο όροφο: Θα στεγάσει το Πολιτιστικό Κέντρο, όπου θα φιλοξενήσει τις δράσεις της Λέσχης Πολιτισμού Αγίου Κωνσταντίνου, με αίθουσες που θα καλύπτουν τις ανάγκες για τα τμήματα χορού, ζωγραφικής κ.α.
Ειδικότερα περιλαμβάνει τρεις αίθουσες μουσικής, αίθουσα χορού, αίθουσα ζωγραφικής, γραφείο καθηγητών και χώρους υγιεινής.
Να σημειωθεί ότι σήμερα η Λέσχη Πολιτισμού της συνοικίας, λειτουργεί σε χώρο που νοικιάζει ο Δήμος Λαρισαίων, ενώ με την ολοκλήρωση του εν λόγω κτιρίου, θα στεγάζεται πλέον σε ιδιόκτητη στέγη.
-Στον 2ο όροφο: Θα κατασκευαστεί αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, αίθουσα συνεδριάσεων των μελών της 3ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων, γραφείο γραμματείας και προέδρου.
-Στο υπόγειο: Θα υπάρχει χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων δέκα θέσεων, λεβητοστάσιο, αντλιοστάσιο και αποθήκες.
-Το δώμα του κτιρίου θα περιλαμβάνει τμήμα με επίστρωση αλλά και χώρο πρασίνου (φυτεμένο δώμα) σύμφωνα με την κηποτεχνική μελέτη και μελέτη άρδευσης, ο οποίος θα κατασκευαστεί σε κατάλληλα υποδομή για φυτεμένα δώματα. Επίσης θα δημιουργηθεί στεγασμένος υπαίθριος χώρος.
-Στον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου θα δημιουργηθεί χώρος πρασίνου και πέργκολα στη βόρεια πλευρά του.
Η μελέτη του έργου έγινε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λαρισαίων και συγκεκριμένα τη συνέταξαν οι κ.κ. : Ελένη Μάγκου ( αρχιτέκτων μηχανικός), Αστέριος Παπαϊωάννου (πολιτικός μηχανικός), Μιχαήλ Τσιάρας (πολτικός μηχανικός), Κων. Συντάκας (μηχανολόγος μηχανικός) και Χρήστος Μανούσιος (περιβαλλοντολόγος), οι οποίοι επιβλέπουν και την εξέλιξη του έργου.
Το συμβατικό ποσό για την κατασκευή της τελικής φάσης του έργου, ανήλθε στα 993.791 ευρώ.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass