«Δεν είμαστε οικολογική ελίτ...»

Δημοσίευση: 03 Ιαν 2014 16:22 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 12:19

Της Λένας Κισσάβου

Σε μια εποχή που το αρχικό όραμα της ενωμένης Ευρώπης ταλανίζεται και η Ελλάδα «…έχει γίνει αιχμή του δόρατος, στη γενικότερη κρίση, χωρίς να έχει την εσωτερική δύναμη να την αντιμετωπίσει», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου των «Οικολόγων Πράσινων» κ. Βαγγέλης Πισσίας, οι «Οικολόγοι Πράσινοι» ξαναμπαίνουν στη μάχη για την Ευρώπη, καλώντας τους πολίτες να τους δώσουν μια θέση σε αυτή.

Ειδικότερα στη Λάρισα βρέθηκαν  και έδωσαν συνέντευξη τύπου, ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου κ. Βαγγέλη Πισσία, ο εκπρόσωπος τύπου και υποψήφιος ευρωβουλευτής κ. Μιχάλης Τρεμόπουλος και εκπρόσωποι της τοπικής δημοτικής κίνησης, στα γραφεία τους, όπου και παρουσίασαν τις θέσεις τους όσο αφορά στις προτεραιότητές τους και στη φιλοσοφία τους για την Ευρώπη, κάνοντας παράλληλα και αναφορά και στην τοπική πολιτική σκηνή, σε εθνικές εκλογές και συνεργασίες…

Ευελπιστώντας να έχουν φωνή και πάλι στην Ευρωβουλή, μετά τις εκλογές του Μαίου, ο κ. Πισσίας, που αναδείχθηκε ως επικεφαλής της λίστας, μετά από εκλογές που έγιναν πανελλήνια από μέλη του κόμματος, υποστήριξε ότι «Οι ευρωεκλογές του 2014 είναι ίσως οι κρισιμότερες στην ιστορία της Ευρώπης και θα πρέπει όλοι οι Ελληνες να συμμετέχουν και να γίνουν φορείς των λύσεων που πρέπει να δοθούν…

Η Ευρώπη σήμερα δεν αποτελεί ξεχωριστή γεωπολιτική οντότητα στο κόσμο. Μπήκε σε έναν ταραγμένο κόσμο, στα τέλη του 20ου αιώνα με συγκεκριμένο σχέδιο κι αυτά που ζούμε σήμερα  είναι αποτελέσματα αυτού του σχεδίου, καθώς οι δυνάμεις που επικράτησαν πήραν απόσπαση από το Ευρωπαϊκό όραμα. Ετσι είδαμε στοιχεία του αρχικού σχεδίου, για μια ενωμένη Ευρώπη,  να παύουν να είναι ζωντανά και να υπάρχουν.

Η Ελλάδα είναι στην αιχμή του δόρατος των στοιχείων που αντιμετωπίζει η κρίση χωρίς να έχει εσωτερική δύναμη να την αντιμετωπίσει… Δεμ μπορεί να περιμένει ότι θα τη σώσουν χωρίς να έχει ένα δικός της σχέδιο ανασυγκρότησης.

Σήμερα θα πρέπει να πούμε αλήθειες… Τα γεγονότα μας υποχρεώνουν να πούμε την πραγματικότητα και να αντιμετωπίσουμε κατάματα την αλήθεια σε κοινωνικά και οικολογικά ζητήματα.

Σήμερα δεν υποφέρει μόνο η ανθρωπότητα αλλά και ο πλανήτης, κι αυτά τα δύο πρέπει να τα συνδυάσουμε σε έναν ενιαίο λόγο.

Γιατί δεν υπάρχει λύση αν αυτή δεν είναι ενταγμένη σε μια σφαιρικότερη λογική, αν δεν είναι ενταγμένη στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία. Και δεν μας διακρίνει οικολογικός ελιτισμός, γνωρίζουμε τις ανάγκες του κόσμου…».

Ο κ. Τρεμόπουλος αντίστοιχα επεσήμανε ότι: « Οι Οικολόγοι Πράσινοι, είναι ένα χώρος θετικών προτάσεων και εναλλακτικών λύσεων. Θέλουμε να έχουμε λόγο και να είμαστε μέρος της διεξόδου από την κρίση…

Οι Οικολόγοι Πράσινοι ολοκλήρωσαν μια επιτυχημένη πορεία στην ευρωβουλή, με εμένα και τον κ. Χρυσόγελο, στα έδρανά της και σαφής στόχος μας είναι να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας και τον αγώνα μας.

Πιστεύουμε σε μια ομοσπονδιακή Ευρώπη που βάζει μπροστά τους πολίτες της και έχει κοινωνικό πρόσωπο.

Είναι οι πιο κρίσιμες εκλογές, καθώς μπαίνει στο τραπέζι το Ευρωπαϊκό εγχείρημα και με ποιο τρόπο θα επιτευχθεί η ευρωπαϊκή ενότητα».

ΝΑΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

ΠΟΥ ΔΕΝ «ΜΑΓΑΡΙΖΟΥΝ»

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, για την πολιτική που θα ακολουθήσουν σε εθνικές εκλογές κι αν θα επιδιώξουν συνεργασίες με άλλα κόμματα, ο κ. Πισσίας απάντησε μεταξύ άλλων: «Υπάρχουν στο πολιτικό σκηνικό της χώρας μας φίλιες κοινωνικοπολιτικές δυνάμεις. Δεν μπορούμε να βγούμε από την κρίση με ένα νεοφιλελεύθερο μοντέλο. Επομένως υπάρχουν δυνάμεις που μπορούν να κάνουν ένα προγραμματικό διάλογο μαζί μας και να στηρίξουμε ευχάριστα μια καλή λύση για τον τόπο.

Δεν θα συνεργαστούμε για να ζητήσουμε ανταλλάγματα υπουργεία, αλλά θα ζητήσουμε να υπάρχει ένα καλός προσανατολισμός ώστε η χώρα να βγει από το αδιέξοδο.

Βέβαια αυτό δεν αναιρεί την αυτοτέλειά μας ούτε θα «μαγαριστούμε». Θ είμαστε προσεκτικοί…».

Αντίστοιχα ο κ. Τρεμόπουλος, συμπλήρωσε: « Είμαστε χώρος αναοιχτός σε συνεργασίας για μια εναλλακτική διακυβέρνηση».

Να σημειωθεί ότι στη συνέντευξη τύπου, παρευρέθηκαν μέλη της δημοτικής κίνησης των «Οικολόγων Πράσινων» Λάρισας, κ.κ. Κώστας Κούτσικος και Δημ. Λιόλιος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass