Χαμόγελα και συγκίνηση για την επανεκλογή Βας. Κόκκαλη

Δημοσίευση: 21 Σεπ 2015 20:39

Το βράδυ των εκλογών η χαρά των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο νομό Λάρισας για την είσοδο του κόμματος στη Βουλή, αλλά και στην συγκυβέρνηση ήταν μεγάλη. Το πρωί της Δευτέρας η χαρά ολοκληρώθηκε, καθώς «κλείδωσε» τελικά η έδρα στο νομό και η επανεκλογή του βουλευτή Βασίλη Κόκκαλη.

Τα στελέχη των ΑΝΕΛ εκτιμούν ότι έτσι δικαιώθηκε ο αγώνας τους, ο οποίος ήταν άνισος, κόντρα στον πόλεμο των δημοσκοπήσεων, ενωτικός, αφού όλοι οι υποψήφιοι περιόδευαν από κοινού στην επαρχία και ελπιδοφόρος, καθώς θεωρούν ότι τώρα υπάρχουν όλες οι προυποθέσεις να παραχθεί κυβερνητικό έργο, κάτι το οποίο δεν έγινε το προηγούμενο 7μήνο, λόγω της συνεχούς διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.  

Τα ποσοστά

Όσον αφορά αναλυτικότερα στα εκλογικά ποσοστά των ΑΝΕΛ, αυτά έχουν ως εξής: Στην Επικράτεια 3,69 και 10 έδρες. Το κόμμα έχασε 3 βουλευτές από τις εκλογές του Γενάρη, καθώς ουσιαστικά επανεκλέγονται όλοι οι βουλευτές του προηγούμενου 7μήνου, με εξαίρεση τους κ.κ. Κάτανα (Κοζάνη), Μαυραγάνη (Εύβοια) και Μακαρώνα (Ηράκλειο), με την Κρήτη να διεκδικεί την έδρα από τον νομό Λάρισας μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας. Ουσιαστικά μέχρι τα μεσάνυκτα της Κυριακής βουλευτής εκλέγονταν ο κ. Μακαρώνας, με την έδρα να επιστρέφει οριστικά στον κ. Κόκκαλη το πρωί της Δευτέρας (γύρω στις 6π.μ.). Έτσι η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ αποτελείται από τους εξής: Β΄ Αθηνών: Πάνος Καμμένος, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Α΄Αθηνών Έλενα Κουντουρά, Β΄ Πειραιώς: Δημήτρης Καμμένος, Αττικής: Κώστας Κατσίκης, Αχαΐας: Νίκος Νικολόπουλος, Α΄ Θεσσαλονίκης: Κώστας Ζουράρης, Β΄ Θεσσαλονίκης: Γιώργος Λαζαρίδης, Λάρισας: Βασίλης Κόκκαλης, Σερρών: Μαρία Κόλλια – Τσαρούχα.

Στην ΠΕ Λάρισας το ποσοστό των Ανεξάρτητων ήταν 3,86% και 5781 ψήφοι (μειωμένο σε σχέση με τις εκλογές του Γενάρη, όταν το κόμμα έλαβε 4,32% με 7342 ψήφοι). Στην ΠΕ Μαγνησίας, το ποσοστό ήταν 4,16% με 4183, στην ΠΕ Καρδίτσας 2,90% και 2141 ψήφοι, και τέλος στην ΠΕ Τρικάλων 2,85% και 2.286 ψήφοι.

Στον δήμο Λαρισαίων οι ΑΝΕΛ ήταν 6οι και το ποσοστό που συγκέντρωσαν ήταν 4,46% και 2.989 ψήφοι, στο δήμο Κιλελέρ συναντάμε τους ΑΝΕΛ στην 5η θέση με 5,01% με 809 ψήφοι (στο Μοσχοχώρι, χωριό του Γιώργου Ακριβούλη οι ΑΝΕΛ χτύπησαν πρωτιά), στο δήμο Φαρσάλων (7η θέση) ποσοστό 3,09% και 371ψήφοι, στο δήμο Τεμπών (6η θέση) ποσοστό 3,45% και 363 ψήφοι, στο δήμο Αγιάς (6η θέση) με 3,44% και 288 ψήφοι, στο δήμο Ελασσόνας (8η θέση) με 2,64% και 572 ψήφοι, στο δήμο Τυρνάβου (8η θέση) με 2,73% και 356 ψήφοι, ενώ στο Τμήμα Ετεροδημοτών (7η θέση) με 3,78% και 33 ψήφοι.  

Ο Β. Κόκκαλης

Στο μεταξύ σε δήλωση του ο κ. Κόκκαλης ευχαριστεί θερμά τους ψηφοφόρους του και αναλύει το εκλογικό αποτέλεσμα ως εξής: «Χθες ο ελληνικός λαός, περήφανα και χωρίς να υποκύψει σε εκβιαστικά και διχαστικά διλήμματα, έδωσε εκ νέου εντολή διακυβέρνησης στον Αλέξη Τσίπρα για να συνεχίσει το έργο του. Με το ίδιο αποτέλεσμα ο ελληνικός λαός όρισε και πάλι τον Πάνο Καμμένο και τους Ανεξάρτητους Έλληνες εγγυητές της ομαλότητας και της νέας κυβερνητικής θητείας. Αυτό δεν προέκυψε τυχαία. Ο ελληνικός λαός εκτίμησε τη θέση και τη στάση των ΑΝΕΛ κατά τη διάρκεια του περασμένου επταμήνου, είδε την προσπάθεια που καταβάλαμε για να προστατεύσουμε τα ιερά του δικαιώματα και επιβράβευσε τη στάση αυτή δίνοντάς μας και πάλι ισχυρή εντολή, μια εντολή ξεκάθαρη: να ξεμπερδεύουμε οριστικά ως χώρα με το παλιό, το διεφθαρμένο, το παλαιοκομματικό και να προτάξουμε τις νέες και υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας μας, ανασυνθέτοντας οριστικά το σκηνικό της Μεταπολίτευσης. Αυτό είναι το πρόταγμα του ελληνικού λαού, αυτό καλούμαστε να υπηρετήσουμε, και γι' αυτό θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις να το καταφέρουμε. Θα ήθελα, τέλος, να ευχαριστήσω τους πολίτες της περιφέρειας Λάρισας που μου έδωσαν δύναμη να συνεχίσω στη βουλή την αποστολή που ξεκίνησα πριν επτά μήνες: να υπερασπιστώ το δικαίωμα στην εργασία, στην περιουσία και στη ασφάλειά τους. Να δώσω μάχη ενάντια στα κακώς κείμενα που κρατούν τον τόπο κολλημένο στο χθες και που απαγορεύουν νέες φωνές να ορθωθούν στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Αυτόν τον αγώνα θα συνεχίσω με όλες μου τις δυνάμεις για να επικρατήσουν στη χώρα οι αρχές της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας. Ο αγώνας θα είναι δύσκολος αλλά με τη βοήθεια του Θεού και τη συνεργασία του λαού θα τα καταφέρουμε».

                                                                                                            Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass