ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΙΚΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΕΙ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΜΕΛΩΝ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ

Η μη σταυροδοσία των υποψηφίων «έσωσε» την καταμέτρηση

Δημοσίευση: 21 Σεπ 2015 8:08

 

Παύουν να είναι είδηση, οι σοβαρές ελλείψεις σε μέλη εφορευτικών επιτροπών, αλλά έτσι συνέβη και χθες στον ν. Λάρισας, κατά την τρίτη εκλογική αναμέτρηση, εντός του 2015. Λόγω της μη ύπαρξης σταυροδοσίας, το ζήτημα επιλύθηκε από μόνο του, με τα 3- 4 άτομα, που είχε κάθε εκλογικό τμήμα, κατά μέσο όρο, δηλαδή τον δικαστικό αντιπρόσωπο, τον γραμματέα και κάποιο μέλος ή ακόμα και εκλογικό αντιπρόσωπο κόμματος. Λίγοι και εκείνοι, αλλά βοηθούσαν. Ειδικά όμως, με το κλείσιμο της κάλπης, υπήρξε εκ νέου κινητοποίηση κομμάτων, για να παρίστανται οι εκπρόσωποί τους στην καταμέτρηση. Κι αυτό, έχοντας ως πρόβλεψη, από τα γκάλοπ, ότι για τα δύο πρώτα κόμματα, η μάχη θα δινόταν μέχρι το τέλος. Άρα, κάθε ψηφοδέλτιο θεωρείτο πολύτιμο.

Από τις προηγούμενες ημέρες και μέχρι το πρωί των εκλογών, αντικαταστάθηκαν από τον έφορο δικαστικών αντιπροσώπων συνολικά 8 δικαστικοί αντιπρόσωποι, λόγω ασθενείας. Ο τελευταίος σε χωριό της Ελασσόνας πριν το μεσημέρι της Κυριακής. Ζήτημα όμως δημιουργήθηκε το απόγευμα της Κυριακής, σε εκλογικό τμήμα της Λάρισας, με παράπονα που διατυπώθηκαν στον έφορο δικαστικών αντιπροσώπων, για κωλυσιεργία στην ψηφοφορία. Ενημερώθηκε και η αστυνομία και στο σημείο επρόκειτο να μεταβεί και ο έφορος, για να το επιλύσει.

Το Σάββατο διαπιστώθηκε ότι στα εκλογικά τιμήματα των ετεροδημοτών στη Λάρισα, δεν υπήρχαν στους σάκους ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Ενημερώθηκε η Αντιπεριφέρεια Λάρισας και σε επαφή με το κόμμα, εφοδιάστηκαν άμεσα τα τμήματα με ψηφοδέλτια. Το πρωί της Κυριακής ελάχιστα ήταν τα τηλεφωνήματα για έλλειψη μελών εφορευτικών επιτροπών, γύρω στα 4- 5 και η κατάσταση βολευόταν εκ των ενόντων. Μικροζητήματα, με ελλείψεις ψηφοδελτίων μικρών κομμάτων, αντιμετωπίστηκαν και αυτά, με τον εφοδιασμό των τμημάτων.

Η βοήθεια του εφόρου δικαστικών αντιπροσώπων χρειάστηκε και σε μια περίπτωση, που πήγε να ψηφίσει σε εκλογικό τμήμα, υποψήφιος κόμματος του ν. Λάρισας, που δεν ήταν εγγεγραμμένος στο συγκεκριμένο εκλογικό τμήμα. Διευκρινίστηκε ότι σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο, οι υποψήφιοι βουλευτές, μπορούν να ψηφίσουν σε «οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα της εκλογικής περιφέρειας στην οποία έχουν ανακηρυχθεί, στο οποίο βρίσκονται την ημέρα της ψηφοφορίας».

Ε. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass