ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

«Εκτός Βουλής – εντός αγώνων»

Δημοσίευση: 21 Σεπ 2015 1:34
Η ανακοίνωση των exit polls «μούδιασε» μέλη και ψηφοφόρους στο εκλογικό κέντρο της ΛΑΕ στη Λάρισα Η ανακοίνωση των exit polls «μούδιασε» μέλη και ψηφοφόρους στο εκλογικό κέντρο της ΛΑΕ στη Λάρισα

 

«Ραντεβού στους κοινωνικούς αγώνες, ενάντια στα μνημόνια» δίνει πλέον η Λαϊκή Ενότητα (ΛΑΕ) μετά την οριστικοποίηση των εκτιμήσεων για το εκλογικό αποτέλεσμα σύμφωνα με το οποίο, «οριακά» μένει εκτός Βουλής, λαμβάνοντας ποσοστό 2,8%, ποσοστό ελαφρώς αυξημένο σε σύγκριση με το ποσοστό στο νομό Λάρισας (2,45%).

Η ανακοίνωση των exit polls, με το κλείσιμο της κάλπης, «μούδιασε» μέλη και ψηφοφόρους της ΛΑΕ στο εκλογικό κέντρο του κόμματος στη Λάρισα με τις ελπίδες για κοινοβουλευτική εκπροσώπηση να εξανεμίζονται, λίγες ώρες αργότερα, με τη δήλωση του επικεφαλής του κόμματος Παν. Λαφαζάνη

Για τη ΛΑΕ, όπως μεταξύ άλλων τόνισε χθες βράδυ ο κ. Λαφαζάνης «χάθηκε μια μάχη, δεν χάθηκε ο πόλεμος, ο αγώνας θα συνεχισθεί με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα». Το εκλογικό αποτέλεσμα επιβάλλει «ανασυγκρότηση» της ΛΑΕ, ενώ η μη είσοδος στη Βουλή «αποδυναμώνει» παράλληλα το «αντιμνημονιακό μέτωπο».

Σε τοπικό επίπεδο η ΛΑΕ Λάρισας, κάνοντας μια πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, σημειώνει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διεξήχθησαν οι εκλογές, τονίζοντας ιδιαίτερα ότι «οι διαδικασίες fast track που ακολουθήθηκαν δεν επέτρεψαν στον ελληνικό λαό να καταλάβει τι έχει ψηφιστεί».

Για να καταλήξει τονίζοντας ότι «θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα ιδανικά, τις αξιακές αρχές της αριστεράς και την αξιοπρέπειά μας, στους αγώνες και στα κινήματα, δίπλα στα πληττόμενα λαϊκά στρώματα και στη μάχιμη νεολαία».

Αναλυτικότερα στην ανακοίνωση της ΛΑΕ Λάρισας σημειώνεται πως «η Λαϊκή Ενότητα Λάρισας νιώθει την ανάγκη να πει ένα μεγάλο ευχαριστώ στις Λαρισαίες και Λαρισαίους, στις φίλες και φίλους, στις συντρόφισσες και συντρόφους που τη στήριξαν με την ψήφο τους σε αυτό τον δύσκολο αγώνα.

Ο αγώνας ήταν άνισος, η προεκλογική περίοδος σύντομη και το νεοϊδρυθέν μέτωπό μας μόλις 25 ημερών. Δεχθήκαμε καταιγίδα σπίλωσης και συκοφάντησης, φτύσαμε υπουργικές θέσεις και κοινοβουλευτικές έδρες, παλέψαμε χωρίς χρήματα, χωρίς τηλεοπτικό χρόνο, με αποκλεισμούς από παντού. Δυστυχώς, οι διαδικασίες fast track που ακολουθήθηκαν δεν επέτρεψαν στον ελληνικό λαό να καταλάβει τι έχει ψηφιστεί και δεν μας έδωσε τη δυνατότητα να εκφραστούμε εντός Κοινοβουλίου, στη Βουλή επικράτησε η συντριπτική μνημονιακή πλειοψηφία.

Τα δύσκολα αρχίζουν από αύριο και θα τα υποστεί ο ελληνικός λαός όταν θα αρχίσει η σφαγή των νέων μέτρων. Η Λαϊκή Ενότητα θα είναι ο συνεχιστής του «όχι» και θα το ακολουθήσουμε μέχρι την τελική νίκη. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα ιδανικά, τις αξιακές αρχές της Αριστεράς και την αξιοπρέπειά μας, στους αγώνες και στα κινήματα, δίπλα στα πληττόμενα λαϊκά στρώματα και στη μάχιμη νεολαία.

Καλούς αγώνες και καλή δύναμη με ψηλά το κεφάλι!» καταλήγει η ανακοίνωση της ΛΑΕ Λάρισας.

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass