ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ

Χωρίς πάθος, αλλά με περίσσια απαξίωση…

Δημοσίευση: 20 Σεπ 2015 23:29

 

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Χωρίς πάθος, χωρίς ενθουσιασμό, χωρίς συνθήματα, παρά με έντονο σκεπτικισμό και με μια απαξίωση δίχως προηγούμενο που εύκολα την έβλεπες στα μάτια των περισσοτέρων, κύλησε αυτό το τρίτο φετινό κάλεσμα στις κάλπες για την περιοχή της Αγιάς.

Ο κόσμος φανερά πια αηδιασμένος από κάλπικους σωτήρες και λαοπλάνους ηγέτες, κουρασμένος από ψεύτικες, ανέφικτες υποσχέσεις, ταλαιπωρημένος από την εξαετή πια οικονομική κρίση, ζώντας αυτό το τελευταίο οχτάμηνο μια κατάσταση τρέλας σε συνθήκες χρεοκοπίας της χώρας, κλειστών τραπεζών και υπογραφής ενός ακόμη μνημονίου, γύρισε ουσιαστικά την πλάτη στις εκλογές ασκώντας, όσοι δεν απείχαν, το υπέρτατο στη δημοκρατία δικαίωμα της ψήφου δίχως όνειρα, δίχως ιδιαίτερες προσδοκίες και χωρίς καμιά μάλλον… ελπίδα.

Με τις συζητήσεις να επικεντρώνονται περισσότερο στην εμφανή ανικανότητα και αποδεδειγμένη πολλάκις αναποτελεσματικότητα όλων όσων έχουν τις τύχες της χώρας στα χέρια τους, η χθεσινή μέρα στην Αγιά πέρασε σαν μια συνηθισμένη Κυριακή που κάποια στιγμή ο καθένας θα έπρεπε να πάει… και να ψηφίσει!

Η κίνηση σε καφετέριες και ουζερί της κωμόπολης ήταν φτωχή σε σχέση με παλαιότερες Κυριακές εκλογών, με τους Αγιώτες να προτιμούν οι περισσότεροι τη συγκομιδή των μήλων στα χωράφια και κάποιοι λίγοι την κάθοδό τους στα παράλια για ακόμη ένα μπάνιο μιας και η θερμοκρασία το ευνοούσε. Όσο για τα εκλογικά τμήματα, οι δικαστικοί αντιπρόσωποι έκαναν τη δουλειά μόνοι τους με τους γραμματείς, αφού οι κομματικοί εκπρόσωποι ήταν ελάχιστοι και επίσης λίγα ήταν τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών που προσέτρεξαν να βοηθήσουν.  

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass