ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ

Εκλογές; Άντε παιδιά να τελειώνουμε…

Δημοσίευση: 19 Σεπ 2015 1:34

 

Εθνικές εκλογές 20 Σεπτεμβρίου 2015, η πέμπτη εκλογική αναμέτρηση μαζί με το δημοψήφισμα από το 2010. Μέσα σε διάστημα λίγων μηνών οι πολίτες της χώρας καλούνται να σταθούν και πάλι πάνω από την κάλπη και να αναδείξουν καινούργια κυβέρνηση.

Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, αν κάποιος δεν είναι υποψήφιος, κομματικό στέλεχος, δημοσκόπος, πολιτικός αναλυτής, δημοσιογράφος περνά σχεδόν αδιάφορος μπροστά από τις αφίσες των κομμάτων που έχουν αναρτηθεί σε πολλά σημεία της πόλης. Σκύβει το κεφάλι και σκέφτεται «άντε παιδιά ας τελειώνουμε». Μένει αμέτοχος από τις πολιτικές συγκεντρώσεις των πολιτικών αρχηγών. Αδιαφορεί για το πού έχουν στηθεί τα εκλογικά κέντρα και θεωρεί ότι όσοι μοιράζουν ενημερωτικό υλικό στην Κεντρική πλατεία είναι από εταιρία κινητής τηλεφωνίας και όχι από κάποιο κόμμα.

Οι νέοι διαβάζουν, ενημερώνονται, αλλά συγχρόνως είναι τόσο απογοητευμένοι από την πολιτική και οικονομική κατάσταση που αρκετοί υποστηρίζουν ότι «δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι. Η ελπίδα πέθανε και μάλιστα από τους πρώτους. Μας διώχνουν από τη χώρα», αναφέρουν στις συζητήσεις τους. Οργή, θυμός, πικρία και ενοχή είναι τα συναισθήματα του ψηφοφόρου που καλείται αύριο να μπει πίσω από το παραβάν και να αναδείξει τη νέα κυβέρνηση. Μικρά πηγαδάκια και παρέες - παρέες συναντιούνται στην πόλη και σχολιάζουν τις πολιτικές εξελίξεις. Ανησυχούν για το μέλλον, νιώθουν ανασφάλεια αλλά συγχρόνως και ενοχές γιατί στήριξαν τα προηγούμενα χρόνια με την ψήφο τους αυτές τις κυβερνήσεις που οδήγησαν σήμερα την Ελλάδα στην παρούσα κατάσταση.

Βέβαια από τα σχόλια των Λαρισαίων δεν λείπει και το χιούμορ, είτε γύρω από τα κόμματα, γύρω από τους υποψηφίους, από τους πολιτικούς αρχηγούς και τα debate. Από τις καλύτερες ατάκες ήταν το σχόλιο - σκίτσο του Αρκά «τι έβγαλες από το debate; Διαβατήριο».

Παραμονές των εκλογών και οι τριαντάρηδες δεν έχουν καταλήξει αν θα πάνε να ψηφίσουν και τι θα ψηφίσουν. Όχι, από αδιαφορία αλλά ως τρόπο αντίδρασης, αλλά σκεπτόμενοι συγχρόνως ότι για το δικαίωμα της ψήφου πάλεψαν άνθρωποι και δεν χαρίστηκε ποτέ και σε κανέναν, τότε λένε ότι θα συμμετάσχουν, ότι πρέπει να συμμετάσχουν στέλνοντας έτσι το μήνυμα. Γιατί όπως λένε και οι Γάλλοι, «l’ electeur a ses raisons» που σημαίνει ότι «ο ψηφοφόρος έχει τους λόγους του».

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass