Συγκέντρωση από αντιφασίστες κατά της Χρυσής Αυγής στη Λάρισα

Δημοσίευση: 17 Σεπ 2015 17:14 | Τελευταία ενημέρωση: 17 Σεπ 2015 18:12

Αντισυγκέντρωση, πραγματοποιούν αυτή την ώρα αντιφασίστες της Λάρισας σε κεντρικό καφέ της πόλης, όπου είχε προγραμματισθεί συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής, σήμερα το απόγευμα. Οι αντιφασίστες φωνάζοντας συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής αντιδρούν με αφορμή και τη σημεινή δήλωση του αρχηγού της Χ.Α για τη δολοφονία του Π. Φύσσα.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση των αντιφασιστών Λάρισας «σήμερα στη Λάρισα, η Χρυσή Αυγή πραγματοποιεί παρουσίαση ψηφοδελτίου εν όψει των βουλευτικών εκλογών στις 19 Σεπτέμβρη.

Είναι γεγονός, πως μετά την υπογραφή του 3ου μνημονίου και την υποταγή της κυβέρνησης της «αριστεράς» η απογοήτευση κυριαρχεί σε πολλά στρώματα της κοινωνίας. Βάσει αυτών των δεδομένων, το ναζιστικό και φασιστικό κόμμα της χρυσής αυγής δεν χάνει ευκαιρία να έρθει ξανα στο προσκήνιο. Αυτή τη φορά με ακόμα πιο πατριωτικό και λαϊκό προσωπείο (έχουν αφήσει πίσω τη στρατιωτική τους παρουσία και οργάνωση). Αποσκοπούν με αυτόν τον τρόπο στη συλλογή ψήφων από αγανακτισμένα κομμάτια πολιτών. Ας μην ξεχνάμε πως επι κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας ηγετικά στελέχη της χρυσής αυγής κατηγορήθηκαν και εκδιώχθηκαν ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης. Επιπλέον, δικάστηκαν σε μία δίκη όπου ο εισαγγελέας αποφάσισε να μην κρατηθούν πρακτικά και να μην υπάρχει δημοσιογραφική κάλυψη ούτως ώστε να μην είναι επαρκής η ενημέρωση και η πληροφόρηση για αυτό το ζήτημα. Όπως ήταν αναμενόμενο μεσα σε λίγο διάστημα η ηγεσία του ναζιστικού κόμματος αφέθηκε και είναι ελεύθερη.

Σήμερα, λοιπόν, η τοπική οργάνωση της Λάρισας ανανεωμένη με καινούργια μέλη κάνει παρουσίαση ψηφοδελτίου δείχνοντας το λαϊκό της προσωπείο προσπαθώντας όσο γίνεται να αποτάξει την εικόνα εγκληματικής οργάνωσης και του φασισμού από πάνω της. Με αυτό τον τρόπο η ΧΑ διεκδικεί χώρο και δύναμη στο κοινοβούλιο στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές. Θέλει χώρο για να κάνει πράξη τη ναζιστική ρητορική της. Ωστόσο, ας μην ξεχνάμε ότι οι βουλευτές της ήταν υπέρ του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και των ιδιωτικοποιήσεων όπως και υπέρ του αφορολογήτου των εφοπλιστών. Είναι φανερό, λοιπόν, ότι στη βουλή θέλουν να εκπροσωπήσουν τα συμφέροντα των τεχνοκρατών και της οικονομικής ελίτ.

Για ακόμα μια φορά, οι οργανωμένοι φασίστες, ως δεξί χέρι του συστήματος εκμεταλλεύονται τη συγκυρία για να συσκοτίσουν και να αποπροσανατολίσουν την κοινωνία από τον πραγματικό εχθρό που είναι το κράτος και το κεφάλαιο και να στρέψουν την αγανάκτηση και τα πυρά της σε πρόσφυγες, αλλόθρησκους, ομοφυλόφιλους και σε οποιονδήποτε άλλο αντιτάσσεται στην κυρίαρχη ιδεολογία.

Εμείς, προσπαθώντας να διακρίνουμε τον πραγματικό εχθρό σε κάθε έκφανση της ζωής μας αντιπαλεύουμε την εκμετάλλευση καθημερινά. Πρόταγμα μας η ισότητα και η αλληλεγγύη μεταξύ των καταπιεσμένων. Ισότητα και αλληλεγγύη ενάντια στην επίθεση που δεχόμαστε από κράτος και κεφάλαιο. Στόχος μας η δημιουργία κοινωνικών δομών από τα κάτω όχι μόνο για την επιβίωση μας αλλά και για τη ριζοσπαστικοποίηση των κοινωνικών αγώνων απέναντι στον εκφασισμό της κοινωνίας.

Σημερα ο αρχηγος του κομματος μιχαλολιακος ανελαβε την πολιτικη ευθυνη για τη δολοφονια του αντιφασιστα παυλου φυσσα.

Οι παππουδες μας προσφυγες, οι γονεις μας μεταναστες και εμεις ρατσιστες;». Σημειώνεται πως οι αντιφασίστες διοργανώνουν συγκέντρωση για τον Παύλο Φύσσα στις 6 αύριο το απόγευμα στην πλατεία Ταχυδρομείου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass