ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 10.000 ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ

Πετυχημένη και φέτος η Γιορτή Κρασιού Αμπελώνα

Δημοσίευση: 16 Σεπ 2015 8:00

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Μια διαφορετική Γιορτή Κρασιού Αμπελώνα πραγματοποιήθηκε φέτος με πρωτοβουλία του Δήμου Τυρνάβου και με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Κώστα Κουλιό με την αμέριστη συμπαράσταση των από Αμπελώνα προερχόμενων πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου κ. Ρούλα Σουρλατζή – Ζαχαράκη, αντιδήμαρχο Αμπελώνα κ. Κώστα Χρυσοβέργη, την πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αμπελώνα κ. Αναστασία Νταλαμπέκα, μέλη του Τοπικού Συμβουλίου και φορέων του Αμπελώνα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του κ. Κώστα Κουλιού και των υπόλοιπων στελεχών του Δήμου Τυρνάβου, από τον Αμπελώνα, τη φετινή 56η Γιορτή Κρασιού Αμπελώνα επισκέφθηκαν περισσότεροι από 10.000 επισκέπτες όπου παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις και τις συναυλίες.

Το αποτέλεσμα δικαίωσε όλους όσοι εργάστηκαν για τη Γιορτή, ώστε αυτός ο πολυετής θεσμός να αποτελέσει το σημείο συνάντησης και προβολής του συνόλου των παραγόμενων προϊόντων του Δήμου μας.

Η φετινή γιορτή ήταν αφιερωμένη στο Μοσχάτο Τυρνάβου, τη σημαντικότερη ποικιλία σταφυλιού του Αμπελώνα.

Οινοποιοί όλου του Δήμου παρουσίασαν μια σειρά από εξαιρετικά κρασιά που έχουν καταξιωθεί στην εγχώρια αγορά, αλλά και στο εξωτερικό. Η σημασία της συμμετοχής των οινοποιών και οι προσπάθειές τους να στηρίξουν τις δράσεις γευσιγνωσίας και τις επισκέψεις στα οινοποιεία, καθώς και η καθημερινή τους παρουσία και προσφορά προκειμένου να ικανοποιήσουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών, αποδίδει ειδικό βάρος στη γιορτή και αφήνει περισσότερες υποσχέσεις για το μέλλον.

 Για τους λόγους αυτούς, η Οργανωτική Επιτροπή αλλά και ο Δήμος Τυρνάβου ευχαριστεί θερμά τον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου, και τους οινοποιούς Άνδρέου Β., Γιάτσα Ι., Ζαφειράκη Χρ., Μίγα Δ., Αφοί Παπρά, και Σταυράκη Θ.

Επίσης σημαντική ήταν η συμμετοχή του τμήματος Τεχνικών Μαγειρικής Τέχνης - Σεφ του 2ου Ι.Ε.Κ Λάρισας, που στήριξαν τις εκδηλώσεις της γιορτής με την παρασκευή εκλεκτών εδεσμάτων και τον κ. Ι. Τσαριτσανιώτη που παρουσίασε την «Ημέρα γευσιγνωσίας». Τη δική τους παρουσία με σεβασμό στην παράδοση έδωσαν οι σύλλογοι της περιοχής, όπως των Απανταχού Απόδημων Σκαμνιωτών «Ο Όλυμπος», ο Πολιτιστικός Περιβαλλοντολογικός Σύλλογος Δελερίων και το Χορευτικό Δημοτικής Κοινότητας Αμπελώνα. Σύλλογοι που παραστάθηκαν στην τελετή έναρξης της Γιορτής, παρουσιάζοντας παραδοσιακούς χορούς με τη συνοδεία των Φιλαρμονικών Δήμου Τυρνάβου και Δήμου Τεμπών, υπό τη διεύθυνση των αρχιμουσικών κ. Θέμη Σαμαντζή και Κ. Ζωιτού.

Σημαντική ήταν επίσης η συμβολή του Συλλόγου Γυναικών Αμπελώνα και της Βιβλιοθήκης Αμπελώνα.

Στις παράλληλες δράσεις βοήθησαν οι εικαστικοί καλλιτέχνες κ.κ. Κοτρώνης Μ., Τσάλτας Δ., Φανάρας Α., Ναβακούδη Μ., Γκαζγκάνη Β., Καραμαλίγκα Ζ. που ανέλαβε και τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών.

Παρόντες στη διοργάνωση το Σώμα Προσκόπων Αμπελώνα, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Λάρισας, που συμμετείχαν εθελοντικά και που η παρουσία τους ήταν αναγκαία καθ` όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων.

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα «Η Ελπίδα», καθώς και η ομάδα του «Αμπελωνιακού», οι οποίοι έχουν ενεργό δράση στο Δήμο Τυρνάβου.

Στη στήριξη των δρώμενων βοήθησαν και αρκετοί συνδημότες . Συγκεκριμένα συνεργάστηκαν τα καταστήματα του κ. Πατσιατζή Δ. - Ζαχαροπλαστείο, των κ.κ. Μπακούλα και Γκούμα Θ. – Αρτοποιεία, αλλά και οι κ. Κοροβέσης Στ. και Κουβέλας Ν.

Επίσημος χορηγός της Γιορτής Κρασιού Αμπελώνα ήταν η εταιρία του κ. Παπαγεωργίου Φώτη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass