ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΝΑΝ ΜΗΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ

«Καθεστώς» παράνομες σταθμεύσεις και καταλήψεις κοινόχρηστων χώρων

* Λειτουργούν οι ζώνες ελεγχόμενης στάθμευσης με εξαίρεση σημεία με… χαλασμένα παρκόμετρα

Δημοσίευση: 13 Σεπ 2015 8:00

 

Την άναρχη κατάσταση στο κέντρο της πόλης, είτε από τις παράνομες σταθμεύσεις σε πεζοδρόμια και πλατείες –, είτε από καταλήψεις κοινόχρηστων χώρων, επιβεβαιώνει η δράση της Δημοτικής Αστυνομίας Λάρισας.

Έναν μήνα στους δρόμους, μετά την επανασύστασή της, σύμφωνα με στοιχεία της Αντιδημαρχίας Οικονομικών του Δήμου Λαρισαίων, οι δημοτικοί αστυνόμοι μεταξύ άλλων, βεβαίωσαν 562 (!) παραβάσεις παράνομης στάθμευσης, 96 παραβάσεις κοινόχρηστων χώρων ενώ εντοπίσθηκαν 107 (!) εγκαταλελειμμένα οχήματα.

«Με την ολοκλήρωση του παζαριού» σημειώνει στην «Ε» ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Παν. Νταής «η δημοτική αστυνομία θα εντείνει εκ των πραγμάτων τη δράση της ακόμη και με αφαίρεση πινακίδων όπου απαιτηθεί προκειμένου η κατάσταση στο κέντρο να συμμορφωθεί. Το μέλημά μας δεν είναι η βεβαίωση παραβάσεων αλλά η τήρηση των κανόνων», ενώ από την πλευρά του ο δημοτικός αστυνόμος Αντ. Γκανάτσιος σημειώνει πως «εκείνο που έχει προτεραιότητα είναι η συμμόρφωση των συμπολιτών».

Οι συμπολίτες μέχρι σήμερα φαίνεται πως δεν έχουν κατανοήσει ότι η δημοτική αστυνομία έχει επανασυσταθεί με αποτέλεσμα, να αιφνιδιάζονται όταν στο αυτοκίνητό τους εντοπίζουν τη βεβαίωση της παράβασης. Κατά άλλους, όποιοι συνηθίζουν να σταθμεύσουν – έστω και… προσωρινά - σε θέσεις που έχουν προβλεφθεί για Άτομα με Αναπηρία, μάλλον δεν θα έπρεπε να εκπλήσσονται για την κλήση που έλαβαν…

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Οι 19 δημοτικοί αστυνόμοι που επέστρεψαν στον Δήμο Λαρισαίων, μετά την επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας, ουσιαστικά ανέλαβαν καθήκοντα βγαίνοντας στους δρόμους από τις 23 Ιουλίου και σε διάστημα ενός μηνός, μεταξύ άλλων, έχουν βεβαιώσει 562 παραβάσεις παράνομης στάθμευσης σε πεζοδρόμια και πλατείες ενώ άλλες 96 παραβάσεις αφορούσαν σε καταλήψεις κοινόχρηστων χώρων.

Στο ίδιο διάστημα απέσυραν 20 εγκαταλεειμμένα οχήματα, ενώ εντόπισαν άλλα 107 εγκαταλελειμμένα με τον αριθμό να αναμένεται να αυξηθεί αφού το 2013 που διαλύθηκε η δημοτική αστυνομία, τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα στην πόλη έφθαναν τα 700. Επίσης μετά από καταγγελίες συμπολιτών, σε 20 περιπτώσεις εφάρμοσαν το νόμο για τα ζώα συντροφιάς.

ΑμεΑ

Μετά το Παζάρι, στο οποίο η δημοτική αστυνομία θα επικεντρωθεί στη φύλαξη χώρων, πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι να ενταθεί η δράση της ακόμη και με αφαίρεση πινακίδων από παρανόμως σταθμευμένα οχήματα σε πεζοδρόμια και πλατείες (εκεί όπου σήμερα αποδίδονται μόνο κλήσεις) με τα αντίστοιχα πρόστιμα για τους οδηγούς των Ι.Χ.

Σήμερα επίσης βεβαιώνονται παραβάσεις για παράνομες σταθμεύσεις σε διασταυρώσεις και θέσεις ΑμεΑ αλλά μέχρι το τέλος του μήνα, θα ξεκινήσει η βεβαίωση παραβάσεων και για διπλοσταθμεύσεις σε κεντρικούς δρόμους αλλά και οι έλεγχοι σε αντικείμενα όπως το πλανόδιο εμπόριο.

ΠΑΡΚΟΜΕΤΡΑ

Στο μεταξύ οι συμπολίτες πρέπει να γνωρίζουν πως εξουσιοδοτημένοι υπάλληλοι του δήμου – και όχι η δημοτική αστυνομία – βεβαιώνει παραβάσεις σε δρόμους όπου εφαρμόζεται η ελεγχόμενη στάθμευση. Σε αρκετά σημεία, έχει επισημανθεί από τον Δήμο ότι τα μηχανήματα δεν λειτουργούν λόγω βλάβης, οπότε οι συμπολίτες θα πρέπει να ελέγξουν εάν το επόμενο μηχάνημα λειτουργεί και να μην θεωρήσουν ότι δεν έχουν κάνει παράβαση. Το θέμα ωστόσο της ελεγχόμενης στάθμευσης θα απασχολήσει, το επόμενο διάστημα, σύσκεψη των αρμόδιων αντιδημάρχων.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass