ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Οι ανατροπές, οι καραμπόλες και οι εκπλήξεις…

* Επικεφαλής ο Αλ. Τσίπρας, διαφέρει κατά 6/11 ο συνδυασμός σε σχέση με εκείνον του Ιανουαρίου.

Δημοσίευση: 08 Σεπ 2015 8:03

Κυριολεκτικά στο παρά πέντε των χρονικών περιθωρίων οριστικοποιήθηκε, λίγο πριν τα μεσάνυχτα της περασμένης Κυριακής, το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα, μετά από μια σειρά ανατροπών και αιφνιδιαστικών παρεμβάσεων.

Κι αν η τελευταία πινελιά σε αυτό τον καμβά είναι η υποψηφιότητα του προέδρου του κόμματος και πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, όλα όσα συνέβησαν νωρίτερα αφήνουν ένα αίσθημα πικρίας σε τοπικά στελέχη και προκαλούν αμηχανία στους φίλους του.

Το σίγουρο είναι ότι, οχτώ μήνες μετά, έχουν αλλάξει οι έξι από τους έντεκα υποψήφιους βουλευτές των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ

Όλα ξεκίνησαν με την ανακοίνωση της Ηρώς Διώτη ότι δεν θα συμμετάσχει σε αυτή την εκλογική διαδικασία, μετά την απόφασή της να ψηφίσει «παρών» και στις τρεις κρίσιμες ψηφοφορίες στη Βουλή για το νέο μνημόνιο και τα προαπαιτούμενα, καθώς και τη δημοσιοποίηση της θέσης της ότι των εκλογών θα έπρεπε να προηγηθεί η πραγματοποίηση συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια, με την ίδρυση της Λαϊκής Ενότητας από τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ συμπαρατασσόμενοι με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, σειρά στελεχών της τοπικής οργάνωσης αποχωρούν με τη σειρά τους. Μεταξύ αυτών και οι επίσης υποψήφιοι στις προηγούμενες εκλογές, Τάκης Γιαλαμάς και Άννα Παπαϊωάννου.

Ακολουθεί το επεισόδιο με τον τρίτο σε σειρά εκλογής στις 25 Ιανουαρίου Δημήτρη Γελαλή, ο οποίος παραιτείται από τη θέση του αναπληρωτή γενικού γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης προκειμένου να είναι εκ νέου υποψήφιος, παρά την απόφαση του κόμματος να μην είναι υποψήφιοι όσοι μη εκλεγέντες στις προηγούμενες εκλογές τοποθετήθηκαν σε θέσεις γενικού γραμματέα.

Ο Δημήτρης Γελαλής αρνήθηκε να είναι υποψήφιος στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου της Λάρισας.

Αποφασίστηκε παράλληλα η μη υποψηφιότητα και του προερχόμενου από το ΚΚΕ εκπαιδευτικού Βασίλη Ζωγράφου, για τυπικούς λόγους, καθώς θα έπρεπε να παραιτηθεί από τη θέση του, κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Έτσι, την περασμένη Πέμπτη, η Νομαρχιακή Επιτροπή Λάρισας αποστέλλει στην Επιτροπή Ψηφοδελτίων του κόμματος την τελική της πρόταση, με την Άννα Βαγενά ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου και τον Ελασσονίτη γιατρό Γιάννη Καρυπίδη – 4ο σε σειρά εκλογής στις προηγούμενες εκλογές – στην 2η και εκλόγιμη θέση.

Τα τοπικά στελέχη προτείνουν επίσης και την υποψηφιότητα του γνωστού αγροτοσυνδικαλιστή Νίκου Παπαδόπουλου σε χαμηλότερη θέση και μόνο στην περίπτωση που ο κ. Παπαδόπουλος δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος.

Την επόμενη μέρα όμως γίνεται γνωστό ότι η Επιτροπή Ψηφοδελτίων φέρεται έτοιμη να τοποθετήσει τον Νίκο Παπαδόπουλο στην εκλόγιμη 2η θέση, κάτι που προκαλεί αναταραχή στη Νομαρχιακή.

Ο Γιάννης Καρυπίδης ξεκαθαρίζει αρμοδίως ότι αν δεν επιλεγεί τελικά στη 2η θέση τότε δεν επιθυμεί καν να είναι υποψήφιος. Μάλιστα, όταν ζητείται από την οργάνωση Ελασσόνας να προταθεί κάποιο άλλο στέλεχός της που θα αντικαταστήσει τον κ. Καρυπίδη αν χρειαστεί, δεν προτείνεται κανείς.

Το Σάββατο, η Νομαρχιακή Επιτροπή επαναλαμβάνει προς την Επιτροπή Ψηφοδελτίων ότι τυχόν αλλαγή της πρότασή της θα προκαλέσει αναταραχή στην τοπική οργάνωση και αργά το βράδυ της ίδιας μέρας διαρρέεται ότι τελικά τη 2η θέση θα πάρει ο Γιάννης Καρυπίδης.

Πάντως, την Κυριακή το πρωί έρχεται η … ανατροπή με την Επιτροπή να θέτει στη 2η θέση τον Νίκο Παπαδόπουλο.

Με αυτό τον τρόπο προκύπτει η έκτη αποχώρηση υποψήφιου των προηγούμενων εκλογών στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Γιάννη Καρυπίδη να μένει εκτός και τη θέση του να παίρνει ο Γιάννης Αρζομανίδης που είχε θέσει εξαρχής την υποψηφιότητά του στη διάθεση του κόμματος.

Μάλιστα, το απόγευμα της ίδιας μέρας, το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας ανακοινώνει και επίσημα το ψηφοδέλτιο.

Οι ανατροπές όμως δεν έχουν τέλος, καθώς το βράδυ της Κυριακής γίνεται γνωστό ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι υποψήφιος τόσο στο Ηράκλειο, όσο και στη Λάρισα, οπότε τίθεται αυτοδίκαια επικεφαλής του τοπικού ψηφοδελτίου.

Κάποιος βέβαια θα έπρεπε να αποκλειστεί εκ νέου, με τον … κλήρο να πέφτει στον κ. Αρζομανίδη, καθώς ήταν αυτός που τελευταίος είχε μπει στο ψηφοδέλτιο, και ο οποίος αποχωρεί, δηλώνοντας ότι θα αγωνιστεί από την πρώτη γραμμή για την επιτυχή έκβαση και αυτού του προεκλογικού αγώνα.

ΣΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ…

Έτσι λοιπόν, έξι από τους υποψήφιους του περασμένου Ιανουαρίου μένουν εκτός ψηφοδελτίου και συγκεκριμένα οι: Ηρώ Διώτη, Τάκης Γιαλαμάς, Άννα Παπαϊωάννου, Δημήτρης Γελαλής, Βασίλης Ζωγράφος και Γιάννης Καρυπίδης.

Στο ψηφοδέλτιο παραμένουν οι Άννα Βαγενά, Νίκος Σαμαράς, Φωτεινή Καρυώτη, Βαγγέλης Δημητρακόπουλος και Μάνθος Σαρρής.

Τα έξι νέα πρόσωπα είναι ο Αλέξης Τσίπρας, ο Νίκος Παπαδόπουλος, ο Στέλιος Παπράς, ο Γιώργος Γκόγκος, η Αννυ Ψάρρα και η Νάνσυ Σπετσιώτη.

Το ψηφοδέλτιο πρόκειται να παρουσιαστεί μεθαύριο Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου στις 11 το πρωί στο ξενοδοχείο Μετροπόλ.

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass