ΥΨΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΥΝΕΒΑΛΑΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΔΡΟΣΕΡΗ ΑΝΑΣΑ

Φθινοπωρινή "πλημμύρα" στα παράλια

* Βολές Καλαγιά κατά Γκουντάρα * Τροχαίο με ανατροπή Ι.Χ.

Δημοσίευση: 07 Σεπ 2015 0:56

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Πραγματικά το αδιαχώρητο συνέβη στα παράλια του Δήμου Αγιάς όλο το Σαββατοκύριακο. Η εικόνα δεν ήταν σε καμία περίπτωση μια συνηθισμένη εικόνα των πρώτων ημερών Σεπτεμβρίου, παρά παρέπεμπε εύκολα σε ημέρες Αυγούστου και Ιουλίου.

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε τις ακρογιαλιές από τον Ρακοπόταμο ως τον Παλαιόπυργο, ενώ στον Αγιόκαμπο με την τεράστια άπλα ήταν δύσκολο ακόμη και το παρκάρισμα!

Ουρές σχηματίζονταν κατά διαστήματα στον δρόμο Λάρισας – Αγιοκάμπου, με την κίνηση να είναι μεν ιδιαιτέρως αυξημένη, ελεγχόμενη και ομαλή δε στη ροή της. Δυσάρεστο συμβάν, αυτοκινητιστικό ατύχημα που έγινε χθες περί τις 11:30 π.μ. στο 4ο χιλιόμετρο Αγιάς – Αγιοκάμπου όταν αυτοκίνητο Ι.Χ., μάρκας Mazda 3 και με αριθμό κυκλοφορίας ΡΙΟ 4659, κινούμενο προς Αγιόκαμπο, εξετράπη της πορείας του, για λόγους που εξετάζει το Αστυνομικό Τμήμα Αγιάς, άνδρες του οποίου βρέθηκαν άμεσα εκεί, με αποτέλεσμα να καταλήξει αναποδογυρισμένο και με σοβαρές υλικές ζημιές στη δεξιά πλευρά του δρόμου. Ο 57χρονος οδηγός και η 51χρονη συνοδηγός μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι με ασθενοφόρο, που έσπευσε στο σημείο, πρώτα στο Κέντρο Υγείας Αγιάς, όπου τους εδόθησαν οι πρώτες βοήθειες, και εν συνεχεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας για την περαιτέρω αποκατάσταση της υγείας τους. Στην αντιμετώπιση του ατυχήματος συνέδραμαν και άνδρες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αγιάς κυρίως σε μηχανολογικά ζητήματα μιας και οι τραυματίες δεν είχαν εγκλωβιστεί στο αυτοκίνητο και εύκολα βγήκαν έξω με τη βοήθεια άλλων οδηγών που εκείνη την ώρα έτυχε να διέρχονται του σημείου.

ΖΕΣΤΗ - ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ

Η πολύ υψηλή θερμοκρασία και το μη άνοιγμα ακόμη των σχολείων ήταν καθοριστικοί λόγοι της απίστευτης αυτής, για την εποχή, καθόδου στη θάλασσα. Όσα εστιατόρια, beach bar, mini market, ενοικιαζόμενα δωμάτια, παρέμειναν ανοιχτά ακόμη κι αυτήν την περίοδο, εξυπηρέτησαν τους επισκέπτες. Και όσον αφορά στα beach bar, λέμε όσα γιατί κάποια είχαν κλείσει ήδη από μέρες, είτε από μηνύσεις για ηχορύπανση, είτε επειδή οι ιδιοκτήτες τους θεώρησαν ότι το καλοκαίρι είχε περάσει. Μάλιστα ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Αγιάς και της παράταξης «Δώτιον Πεδίον» Γρηγόρης Καλαγιάς «επιτίθεται» στον δήμαρχο Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα με επιστολή του στην «Ε» για δηλώσεις του που καταγράφονται σε σχετικό με την κίνηση στα παράλια άρθρο της «Ε» και έχουν να κάνουν με το κλείσιμο ορισμένων καταστημάτων της περιοχής.

Λέει, λοιπόν, στην επιστολή του:

«Ο δήμαρχος Αγιάς προτρέπει τους επισκέπτες να μην έρθουν στα παράλια γιατί είναι όλα κλειστά! Με αυτά που αναφέρει σε άρθρο του Σαββάτου στην εφημερίδα σας, με τίτλο “Καλό χειμώνα με 35 βαθμούς”, ανέβασε κατακόρυφα την αγανάκτηση των επαγγελματιών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και όχι μόνο.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο δήμαρχος, μέσω των γραφομένων πρωτοσέλιδα, προτρέπει τους επισκέπτες να μην αποφασίσουν να επισκεφτούν τα παράλια αφού θα βρουν εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ κλειστά!

Όλοι οι επαγγελματίες, που διάβασαν το δημοσίευμα, προσπαθούν να καταλάβουν τι κρύβεται πίσω από αυτό. Η αλήθεια είναι ότι οι επαγγελματίες της περιοχής εμπαίζονται χρόνια από την ολιγωρία του δημάρχου και της δημοτικής αρχής σε πάμπολλα ζητήματα που τους απασχολούν. Μετά από τα άδικα και παράνομα πρόστιμα που δέχθηκαν (λόγω του “κατασκευασμένου” από την ομάδα του δημάρχου παλιού αιγιαλού) μέσω της κτηματικής και λιμενικής αρχής, τώρα έρχεται κι αυτό. Φέτος, λόγω αλλαγής της πολιτικής κλεισίματος των καταστημάτων, κλείνουν πολλά για παραβάσεις που ελέγχονται από την αστυνομία λόγω ήχου. Τι να αντέξουν και σε ποιον δήμαρχο να πουν τα παράπονά τους όταν ο ίδιος δεν “σπάει αυγά”; Ανήμερα του δημοσιεύματος δεκάδες επιχειρήσεις ήταν ανοικτές και σ’ αυτές απασχολούνται δεκάδες υπάλληλοι και πολλές παραμένουν ανοιχτές όλον τον χειμώνα. Ίσως μια συγγνώμη του δημάρχου κρίνεται αναγκαία...

Παρ’ όλα αυτά, οι επαγγελματίες της περιοχής μας θέλησαν να αντιμετωπίσουν μόνο με χιούμορ τη “βαρυχειμωνιά” του δημάρχου και προσκαλούν τον κόσμο να επισκεφτεί την περιοχή μας, όχι μόνο με θετικό πρόστιμο της θερμοκρασίας, αλλά και με αρνητικό, γιατί πολλοί εξ αυτών, αλλά και υπάλληλοι, άφησαν τις πόλεις και διαμένουν στα παράλια εξυπηρετώντας τους επισκέπτες όλον τον χρόνο κόντρα στην κρίση και την παράνοια».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass