ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΕΡΕΑ

Προσευχή-διαμαρτυρία στο προαύλιο της εκκλησίας

Δημοσίευση: 07 Σεπ 2015 0:54 | Τελευταία ενημέρωση: 07 Σεπ 2015 1:29

Μια πρωτότυπη και ουσιαστική διαμαρτυρία διάλεξαν οι κάτοικοι των Γόννων να διαμαρτυρηθούν αλλά περισσότερο να συμπαρασταθούν στον ιερέα τον οποίο μετακίνησε για εκκλησιαστικούς λόγους ο μητροπολίτης Λαρίσης τις προηγούμενες ημέρες από τον ναό του Αγίου Γεωργίου του χωριού στη Γυρτώνη.

Χθες το πρωί οι ενορίτες και εκατοντάδες κάτοικοι των Γόννων αρνούμενοι να μπουν στον ναό όπου λειτουργούσε άλλος ιερέας, και παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία από... το προαύλιο! Αρκετοί δε ήταν εκείνοι που μετέβησαν ομαδικά σε εκκλησία του γειτονικού Παραποτάμου γιατί εκεί είχε οριστεί και λειτουργούσε χθες ο δικός τους ιερέας.

Ως γνωστόν για τον παπά-Γιάννη επιβλήθηκε από τον μητροπολίτη απόφαση μετακίνησης από τη θέση του στους Γόννους για λόγους που είχαν να κάνουν με συμπεριφορές και την πιστή τέλεση καθηκόντων. Η απόφαση όμως, η οποία εξηγήθηκε σε επιτροπή πολιτών από τον μητροπολίτη στον οποίο διαμαρτυρήθηκαν, δημιούργησε εντάσεις και διχασμό μεταξύ των πιστών οι οποίοι παρακάλεσαν τον μητροπολίτη να δει με πιο ευνοϊκό μάτι το θέμα και να στείλει αφού δοθούν οι ανάλογες εξηγήσεις τον ιερέα πίσω στην ενορία του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της "Ε" η διευθέτηση του θέματος σε εύθετο χρόνο θα λύσει το πρόβλημα που δημιουργήθηκε και που κάποιοι στο χωριό όπως πολύ καλά γνωρίζει η εφημερίδα προσπάθησαν να του προσδώσουν και πολιτική διάσταση. Πάντως η όποια λύση είναι στην ευθύνη του μητροπολίτη κ. Ιγνατίου.

Χ.Τ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass