ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ

Αντ. Γκουντάρας «Κλείσαμε το καλοκαίρι μόνοι μας»

Δημοσίευση: 05 Σεπ 2015 0:30

Με τον υδράργυρο να αγγίζει αυτό το Σαββατοκύριακο τους 35 βαθμούς Κελσίου το καλοκαίρι στη Λάρισα παρατείνεται και οι δρόμοι που σε άλλες περιπτώσεις θα οδηγούσαν μόνο στα παράλια του νομού τώρα με τα καταστήματα εστίαστης κλειστά οι επισκέπτες ή που θα αλλάξουν πορεία ή που θα μείνουν στην πόλη.

Τα 60 χιλιόμετρα των παραλίων αποτέλεσαν και φέτος την πρώτη επιλογή για την πλειοψηφία των Λαρισαίων. Το φετινό καλοκαίρι δεν είχε ξεκινήσει με τις καλύτερες διαθέσεις. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα «ο Ιούνιος ήταν “νεκρός” μήνας εξαιτίας των συχνών βροχοπτώσεων, ο Ιούλιος ήταν μέτριος λόγω της κατάστασης, έτσι οι επιχειρηματίες της περιοχής είχαν στοχεύσει στον Αύγουστο προκειμένου να δουλέψουν και να μην κλείσει αρνητικά η σεζόν».

Οι προβλέψεις για τον Αύγουστο όντως επαληθεύτηκαν, η ακτογραμμή γέμισε από λουόμενους, τα καταλύματα νοικιάστηκαν και τα μαγαζιά δούλεψαν. Αυτή ήταν η εικόνα των παραλίων του νομού μέχρι και τις 15 Αυγούστου. Από την επόμενη ημέρα και με την καλοκαιρία να συνεχίζεται, τα περισσότερα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντας κατέβασαν ρολά και εύχονταν «καλό χειμώνα». Η απορία των λουομένων έκδηλη στα πρόσωπά τους όταν κατέβαιναν για μια βουτιά και δεν είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν τον καφέ τους σε μια οργανωμένη παραλία.

Στον απότομο τερματισμό της τουριστικής περιόδου συνέβαλαν τα πρόστιμα για ηχορύπανση που είχαν από την αστυνομία οι επαγγελματίες.

«Κλείσαμε το καλοκαίρι μόνοι μας, δώσαμε εμείς το τέλος», δήλωσε χαρακτηριστικά στην «Ε» ο Αντώνης Γκουντάρας για να προσθέσει ότι «με τη διατήρηση των υψηλών θερμοκρασιών οι επαγγελματίες στα παράλια στόχευαν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου κάτι το οποίο δεν επετεύχθη μετά και την εμφάνιση των ηχόμετρων».

Υπενθυμίζεται ότι είχε ξεκινήσει «σαφάρι» ελέγχων με τους αστυνομικούς να καταγράφουν και να βεβαιώνουν παραβάσεις για ηχορύπανση με αποτέλεσμα να οδηγούνται οι επιχειρηματίες σε κλείσιμο των καταστημάτων τους εντός του μήνα Αυγούστου, μήνα αιχμής της τουριστικής σεζόν. Επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της εστίασης και του τουρισμού στα παράλια έκαναν λόγω για «καταγραφή παραβάσεων ακόμη και σε καταστήματα που δεν είχαν μουσική αλλά είχαν αρκετό κόσμο, με την αιτιολογία ότι οι φωνές των ανθρώπων ξεπερνούσαν τα επιτρεπτά όρια, ενώ συγχρόνως υπήρχαν θόρυβοι από διερχόμενα αυτοκίνητα, δίκυκλα και από διπλανά καταστήματα που είχαν ζωντανή μουσική».

Παράλληλα, οι επαγγελματίες των παραλίων είχαν δώσει στη δημοσιότητα σχετική ανακοίνωση για τους συγκεκριμένους ελέγχους που όπως έλεγαν «επηρέαζαν καθοριστικά τη λειτουργία των επιχειρήσεών τους και το βιώσιμο μέλλον τους ενόψει της οικονομικής δυσκαμψίας, την έλλειψη ρευστότητας και της δημιουργίας του αδιέξοδου διλήμματος πληρωμής των προστίμων ή των υποχρεώσεων των καταστημάτων, οι οποίες είναι ήδη σε εξαιρετική δυσκολία εξυπηρέτησης, ενόψει και της απορρόφησης του υπερδιογκωμένου ΦΠΑ, με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να κινδυνεύουν να οδηγηθούν σε οριστικό κλείσιμο με δυσμενέστατες οικονομικές επιπτώσεις για όλους τους εργαζόμενους που απασχολούνται στα καταστήματα, αλλά και της περιοχής γενικότερα».

Όλα τα παραπάνω σκιαγραφούν τον τρόπο που ολοκληρώθηκε η φετινή τουριστική περίοδος στα παράλια του νομού Λάρισας. Με πρόστιμα, μηνύσεις, παραβάσεις. Ένα καλοκαίρι ομολογουμένως που τα είχε όλα, έναν κρύο Ιούνιο, έναν Ιούλιο με capital controls και έναν Αύγουστο που ενώ φαινόταν ότι θα έφερνε χαμόγελα τελικά έφερε επιπλέον έξοδα.

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass