ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΑΣΩΣΗΣ 478 ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ

Πέντε Λαρισαίοι στην κόλαση της Αδριατικής!

Τουλάχιστον ένας επιβάτης νεκρός και 175 διασωθέντες* Γιγαντιαία επιχείρηση διάσωσης από ελληνικά και ιταλικά μέσα *Ολονύχτια μάχη με ελικόπτερα για αερομεταφορά των παγωμένων επιβαινόντων

Δημοσίευση: 29 Δεκ 2014 10:15 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 20:30

 

Πέντε τουλάχιστον Λαρισαίοι οδηγοί φορτηγών, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις συναδέλφων τους επαγγελματιών, βρίσκονται μεταξύ των 478 επιβαινόντων στο φλεγόμενο επιβατηγό πλοίο «Νorman Αtlantic». Χθες τα ξημερώματα στο γκαράζ του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Νorman Αtlantic» με σημαία Ιταλίας, εκδηλώθηκε πυρκαγιά υπό αδιευκρίνιστη αιτία ενώ αυτό έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 32 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά των Οθωνών (45 ναυτικά μίλια από την Κέρκυρα) με προορισμό την Ανκόνα για να ακολουθήσει ένα πραγματικό θρίλερ εν πλω.

Στο πλοίο, που είχε αναχωρήσει στις 5:30 το απόγευμα του Σαββάτου από την Πάτρα με προορισμό την Ιταλία μέσω Ηγουμενίτσας (από όπου και επιβιβάστηκαν οι Λαρισαίοι οδηγοί μεταφέροντας με τα φορτηγά τους διάφορα προϊόντα με προορισμό την Ανκόνα) επέβαιναν 422 επιβάτες, 222 οχήματα και 56 άτομα πλήρωμα που, σύμφωνα με το λιμενικό σώμα, οι επιβάτες και πλήρωμα είναι διαφόρων εθνοτήτων εκ των οποίων 234 είναι οι Έλληνες.

Ένας νεκρός, ελληνικής υπηκοότητας και 175 διασωθέντες, από τους 478 (μαζί με το πλήρωμα) επιβαίνοντες, ήταν μέχρι αργά χθες βράδυ ο πρώτος  απολογισμός ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη ολονύκτια επιχείρηση διάσωσης για τον απεγκλωβισμό και των  υπόλοιπων επιβατών. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας ο νεκρός επιβάτης είναι ο ελληνικής υπηκοότητας Γεώργιος Δούλης.

Αργά χθες βράδυ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ναυλώτριας εταιρείας, στο πλοίο υπήρχε μόνο καπνός και πραγματοποιούνταν μία νέα επιχείρηση από πλοίο ανοιχτού τύπου που έχει προσεγγίσει το Νorman Αtlantic, προκειμένου να παραλάβει με ανεμόσκαλες και τους υπόλοιπους επιβάτες του. «Γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες σε μια δύσκολη επιχείρηση τεράστιας δυσκολίας και υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι έντασης 7 μποφόρ με επιδείνωση» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής Νίκος  Λαγκαδιανός και πρόσθεσε ότι οι «εναέριες επιχειρήσεις θα συνεχιστούν κανονικά καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας αν χρειαστεί» ενώ δεν είχε αποσαφηνιστεί αν το Norman Atlantic θα ρυμουλκηθεί σε αλβανικό λιμάνι ή στο Πρίντεζι, όπως επιθυμούν οι ιταλικές αρχές.

ΓΚΑΡΑΖ

Το θρίλερ ξεκίνησε τα ξημερώματα όταν στο γκαράζ του επιβατηγού πλοίου εκδηλώθηκε φωτιά από άγνωστη αιτία ενώ αυτό έπλεε μεταξύ των ακτών Ιταλίας - Αλβανίας εκτελώντας το δρομολόγιο Ηγουμενίτσα - Ανκόνα. Επιβαίνοντες, με δηλώσεις τους σε Μέσα Ενημέρωσης, έκαναν λόγο για  κατάσταση πανικού που επικράτησε μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς ενώ επικρατούσαν άσχημες καιρικές συνθήκες που για ώρα εμπόδιζαν το έργο των σωστικών συνεργείων.

O υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, εξερχόμενος  χθες το πρωί από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος δήλωσε μεταξύ άλλων πως «από τις 4 σήμερα (χθες) τα ξημερώματα, έχει εκδηλωθεί πυρκαγιά στο Norman Atlantic. Στο πλοίο επιβαίνουν συνολικά 478  άτομα (πλήρωμα και επιβάτες) εκ των οποίων οι 268 είναι Έλληνες.  Στην περιοχή πνέουν άνεμοι οι οποίοι αγγίζουν τα 10 μποφόρ,  55 μίλια ταχύτητα αέρος, υπάρχει ισχυρή βροχόπτωση και χαλάζι,  με αποτέλεσμα να είναι πολύ δύσκολες οποιεσδήποτε επιχειρήσεις από αέρος".

Από τον υπουργό Εθνικής 'Αμυνας Νίκο Δένδια σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, δόθηκε εντολή στις ελληνικές αρχές να συνδράμουν στις ενέργειες των αρμοδίων ιταλικών αρχών διαθέτοντας μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η ιταλική ακτοφυλακή ανέλαβε από τις 10 χθες το πρωί, την όλη επιχείρηση διάσωσης των επιβαινόντων καθώς όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής Νίκος Λαγκαδιανός, «το φλεγόμενο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νorman Αtlantic», βρισκόταν εντός θαλάσσιας περιοχής ευθύνης έρευνας και διάσωσης της ιταλικής ακτοφυλακής και ως εκ τούτου η διαχείριση του περιστατικού είχε περάσει πλέον στο αρμόδιο κέντρο έρευνας και διάσωσης της Ρώμης».

 

Οι Λαρισαίοι οδηγοί

Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας επιβιβάστηκαν και 5 τουλάχιστον Λαρισαίοι οδηγοί, εκτελώντας δρομολόγια εταιριών, μεταφέροντας με τα φορτηγά τους (ψυγεία και βυτία)  διάφορα ελληνικά προϊόντα με προορισμό την Ανκόνα. Επαγγελματίες οδηγοί φορτηγών ψυγείων και βυτίων που χρόνια τώρα εκτελούν το συγκεκριμένο δρομολόγιο μεταφέροντας στην Ευρώπη, μέσω λιμανιών της Ιταλίας, διάφορα ελληνικά προϊόντα (τυριά, ψάρια αλλά και φορτία με διάφορα εμπορεύματα οικιακής χρήσης), όπως εξηγούσαν στην "ΕτΔ" επαγγελματίες του χώρου. 

Οσο περνούσαν οι ώρες, η αγωνία για την τύχη των οδηγών, από Λάρισα και Φάρσαλα κυρίως, εντεινόταν καθώς με την πάροδο του χρόνου δεν ήταν πλέον δυνατή η τηλεφωνική επικοινωνία με συναδέλφους και συγγενείς που αγωνιούσαν για τους δικούς τους ανθρώπους.

 

"ΔΥΣΚΟΛΗ ΒΡΑΔΙΑ" 

"Κύριο μέλημά μας αυτή τη στιγμή είναι η διάσωση των υπολοίπων επιβατών -όλα τα άλλα θα αποτελέσουν το αντικείμενο της έρευνας που θα διαταχθεί άμεσα για το συμβάν" δήλωσε χθες βράδυ, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ενώ απευθυνόμενος προς τους συγγενείς των επιβαινόντων τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία εγκατάλειψη στο φλεγόμενο πλοίο και όλα τα παραπλέοντα σκάφη βρίσκονται στην περιοχή και θα συνεχίσουν όσο μπορούν να πετάνε και τα ελικόπτερα που επιχειρούν, υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Δεν απέκλεισε επίσης αν κριθεί εφικτό από τις ιταλικές αρχές που έχουν και την επιτελική ευθύνη να πραγματοποιηθεί και μαζική εκκένωση του σκάφους. Τόνισε επίσης, ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια πληροφορία για αγνοούμενο επιβάτη. Ο υπουργός Nαυτιλίας πρόσθεσε ότι οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο και ότι οι ιταλικές αρχές είναι σε διαρκή επικοινωνία με το θάλαμο επιχειρήσεων του υπ. Ναυτιλίας.

Δήλωσε επίσης ότι υπάρχει διαρκή τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον ιταλό ομόλογό του αλλά και του ιδίου με τον ιταλό συνάδελφό του.  Ο υπουργός ,αφού ευχαρίστησε τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος στο θάλαμο επιχειρήσεων, τους άνδρες των Σωμάτων Ασφαλείας, των Ενόπλων Δυνάμεων και τις ιταλικές αρχές, είπε ότι θα είναι μια πολύ δύσκολη νύχτα.  «Ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά και θα διασώσουμε επιβάτες και πλήρωμα». Δήλωσε επίσης ότι "τα 10 εμπορικά πλοία που έχουν ήδη παραλάβει επιβαίνοντες είναι δεσμευμένα στην περιοχή και δεν έχει οριστεί σε πιο λιμάνι θα πάνε μέχρι στιγμής".

Να σημειωθεί πως οι ιταλικές αρχές πίεζαν το πλοίο να ρυμουλκηθεί στο Πρίντεζι που είναι πολύ πολύ πιο μακριά απο την Αλβανία σύμφωνα με εκπρόσωπο της ναυλώτριας εταιρείας. Οπως ανέφερε στέλεχος της ΑΝΕΚ, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις, το Πρίντεζι απέχει 50 ναυτικά μίλια ενώ η Αλβανία μόλις 10.

ΕΛΛΗΝΑΣ Ο ΝΕΚΡΟΣ

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας ο νεκρός επιβάτης του πλοίου "Norman Atlantic" είναι ο ελληνικής υπηκοότητας Γεώργιος Δούλης. Το αρμόδιο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης της Ιταλίας (RCC ROMA) επιβεβαίωσε την ανάσυρση νεκρού ανδρός από τη γλίστρα διάσωσης επιβατών ενώ από την ίδια γλίστρα, διεσώθη η γυναίκα η οποία είχε επίσης εγκλωβιστεί, με στοιχεία Δούλη Θεοδώρα και μεταφέρθηκε ασφαλώς με σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής στο Πρίντεζι της Ιταλίας.

 

 

Ποιοι είναι οι διασωθέντες επιβάτες

Το υπουργείο Ναυτιλίας έδωσε αρχικά στη δημοσιότητα την πρώτη λίστα με τα ονόματα των διασωθέντων. Οι Ελληνες διασωθέντες που ήδη βρίσκονται στο “SPIRIT OF PIRΑEUS” είναι οι εξής:  Πατούνας Νίκος, Πατούνα Αλεξάνδρα, Πατούνας Γιάννης, Βραβορίτη  Ματίνα, Τουζλούδης Γεώργιος, Νάνος Βασίλης, Τσαντακίδης Φώτιος, Θεοδωρίδης Αντώνιος, Κενανίδης Μάκης, Τσούκις Ευάγγελος, Νατσιοπούλου Ευαγγελία, Τσιλιόπουλος Κωνσταντίνος, Καλογεράκης Ιωάννης, Μαυραγάνης Βασίλειος, Σταμπολίτης Σωτήριος, Κωνσταντινίδης Ιωάννης, Ευτηριάδης  Νικόλαος, Μέσκας Μιχαήλ, Κωνσταντινίδης Λεωνίδας, Σούφης Παναγιώτης, Τσόνας Αθανάσιος, Τσόνας Δημήτριος, Τσόνας Σεβαστιανός, Μάμιλλος Πετράκης, Φερμαντζής  Αθανάσιος. Διασωθέντες που έχουν μεταβεί στο lecce της Ιταλίας είναι οι εξής: Μπονάρου Μαρία, Ταβριζέλου Βασιλική, Κεραμά Νεφέλη.

Ακολούθησε, το βράδυ, δεύτερη λίστα με τα στοιχεία διασωθέντων του "NORMAN ATLANTIC", οι οποίοι μεταφέρθηκαν επί του πλοίου "ABY JEANNETTE". Στη λίστα όπως διαβιβάστηκε από τον πλοίαρχο στις αρμόδιες αρχές και έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, περιλαμβάνονται οι εξής έλληνες:

PAPPA ATHINA 52 (ετών), ZISIS GEORGEIOS 54, PAPAVASILEIOU KOSTANTINO 59, KOSTADIMA VASSILIKI 50, OIKONOMOU ANDREAZ 55, OIKONOMOU ANGELIKI 9, ΜARTINI  ELENI   43, ZACHARATOS  SPIROS 43, ZACHARATOU  RANIA 43, ZACHARATOU KURINA 9, ZACHARATOS  NIKOS 7, ALEXANDRA MATSANIOTI 41,  TERZOGLOU  PETER 70,  CHRISTOFOROS  KTENAKIS    51, MANDRAPILLAS  NIKITAZ 48,  SAVVAS  PANAGIOTIDIS         52, ANCELOPOULOS CHRISTOS 43, DOULI T.    

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Επί ποδός βρίσκονταν οι αρχές στην Ήπειρο και στην Κέρκυρα προκειμένου να υποδεχτούν και να περιθάλψουν τους διασωθέντες του φλεγόμενου πλοίου ΝΟRMAN ATLANTIC. Τα Νοσοκομεία της Κέρκυρας, των Φιλιατών και των Ιωαννίνων ήταν σε ετοιμότητα για την καλύτερη αντιμετώπιση όσων περιστατικών φτάσουν μετά την διάσωση των επιβατών. 

Πολυεπίπεδη κινητοποίηση των Ενόπλων δυνάμεων

 

Πολυεπίπεδη ήταν η κινητοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων που έγινε κατόπιν εντολής του υπουργού Εθνικής 'Αμυνας Νίκου Δένδια, έπειτα από ενημέρωση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και επικοινωνία με τους υπουργούς Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια, στο πλαίσιο της συνδρομής της χώρας μας προς την Ιταλία.

Την επιχείρηση συντόνιζε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) της Ρώμης σε συνεργασία με το αντίστοιχο ελληνικό του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου. Από πλευράς των Ενόπλων Δυνάμεων, συμμετείχαν στην επιχείρηση, 11 ελικόπτερα των τριών όπλων που προσγειώθηκαν σε Κέρκυρα και 'Ακτιο, ένα αεροσκάφος C-130, 3 πλοία του Στόλου, σε ετοιμότητα τέθηκαν ομάδες των ειδικών δυνάμεων, ενώ ομάδα της Μοίρας Ειδικών Επιχειρήσεων Έρευνας και Διάσωσης, επιβαίνοντας σε ελικόπτερο Σούπερ Πούμα του Πυροσβεστικού Σώματος, αναμένεται στην Κέρκυρα από το 'Ακτιο προκειμένου να συμμετάσχει στην επιχείρηση αερομεταφοράς των επιβατών.

Συγκεκριμένα πρόκειται για: 2 ελικόπτερα S-70 "AEGEAN HAWK" του Πολεμικού Ναυτικού, 3 ελικόπτερα ΑΒ-205, 2 SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας και, 4 μεταφορικά ελικόπτερα (δύο ΝΗ 90 και 2 CH - 47D (Chinook)) του Στρατού Ξηράς.

Σε ετοιμότητα απογείωσης βρίσκονταν άλλα 2 ελικόπτερα CH - 47D (Chinook) του Στρατού Ξηράς με 4 ομάδες Ειδικών Δυνάμεων ενώ απέπλευσαν από το Ναύσταθμο της Σαλαμίνας η πυραυλάκατος ΔΑΝΙΟΛΟΣ και το πλοίο Γενικής Υποστηριξης ΑΞΙΟΣ. Στην περιοχή κατευθύνεται και η φρεγάτα ΝΑΒΑΡΙΝΟ.

Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών τα πολεμικά πλοία αναμένονταν στην περιοχή μετά τα μεσάνυκτα. Σε ετοιμότητα διαθέσεως βρίσκονταν άλλα 2 ελικόπτερα S-70 "AEGEAN HAWK" του Πολεμικού Ναυτικού στο Κοτρώνι ενώ στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας οργανώθηκε και λειτουργούσε τοπικό Κέντρο Επιχειρήσεων Πτητικών Μέσων με επικεφαλής ανώτατο αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας.   

 

 

Ανοιχτή γραμμή Σαμαρά –Ρέντσι-Ράμα

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είναι σε επικοινωνία με τον Ιταλό ομόλογό του Ματέο Ρέντσι, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη στον ΣΚΑΪ, αναφερόμενη στην επιχείρηση διάσωσης των επιβατών. «Eίναι μία πολύ δύσκολη επιχείρηση» τόνισε η κ. Βούλτεψη προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε αμέσως από τους αρμόδιους υπουργούς. «Έχει ήδη επικοινωνήσει με τον ιταλό ομόλογό του Ματέο Ρέντσι. Είναι σε ανοικτή γραμμή» ανέφερε.

*Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα τηλεφώνησε χθες στον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά προκειμένου να του δηλώσει τη διάθεση της γειτονικής χώρας να συμβάλλει στην επιχείρηση διάσωσης στην Αδριατική με όσα μέσα διαθέτει.

ΣΥΡΙΖΑ

Χθες το μεσημέρι, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενο από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος Θοδωρή Δρίτσα, τον βουλευτή και υπεύθυνο ΕΕΚΕ Ναυτιλίας Νίκο Συρμαλένιο και τον συντονιστή του τμήματος Ναυτιλίας, Χρήστο Λαμπρίδη, επισκέφτηκε το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, το κλιμάκιο ενημερώθηκε πλήρως για τις συνθήκες του περιστατικού και τις προσπάθειες που καταβάλλονται για τη διάσωση των επιβαινόντων από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ενώ επισκέφθηκε, μαζί με τον υπουργό, το θάλαμο επιχειρήσεων, όπου έλαβε ανάλογη ενημέρωση από τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής κ. Αθανασόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Μπούσιο. Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ μετέφερε στην πολιτική ηγεσία και στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής το ενδιαφέρον και τις ευχές του προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα, για την ευόδωση των προσπαθειών που καταβάλλει το Λιμενικό Σώμα.

ΑΝ.ΕΛ.

Στον θάλαμο επιχειρήσεων του ΥΕΝ μετέβη ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, όπου ενημερώθηκε για την επιχείρηση διάσωσης   από τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος και τους αξιωματικούς που συντόνιζαν το έργο της διάσωσης των επιβατών. Σύμφωνα με ανακοίνωση των ΑΝΕΛ, «κατά την αναχώρησή του ο κ. Καμμένος, ο οποίος έχει διατελέσει υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής δεν έκανε δηλώσεις και ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι αρμόδιοι είναι οι υπεύθυνοι αξιωματικοί που διαχειρίζονται την υπόθεση».

ΚΚΕ

Με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, επικοινώνησε τηλεφωνικά ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, προκειμένου να ενημερωθεί για την επιχείρηση διάσωσης των επιβατών. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΚΕ, ο Δ. Κουτσούμπας αφού ενημερώθηκε αναλυτικά από τον Μ. Βαρβιτσιώτη του ζήτησε η ελληνική κυβέρνηση να πραγματοποιήσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, να κάνει το καλύτερο δυνατό με προτεραιότητα να μην κινδυνεύσει καμιά ανθρώπινη ζωή.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass