ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Ετοιμάζεται για εκλογές και η ΝΟΔΕ Λάρισας

*Αρχίζουν οι ζυμώσεις για το ψηφοδέλτιο *Πληθαίνουν τα ονόματα

Δημοσίευση: 23 Δεκ 2014 11:40 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 20:27

 

Της Μαρίνας

Αποστολοπούλου

…Και μετά τη γενική εκλογική ετοιμότητα για τη Νέα Δημοκρατία, όπως αυτή «κηρύχθηκε» και επισήμως την Κυριακή που μας πέρασε με συνάντηση στην Αθήνα του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Αντρέα Παπαμιμίκου με τους προέδρους των ΝΟΔΕ, τους περιφερειάρχες και τους τομεάρχες του κόμματος ανά την Ελλάδα, μπήκε σε διαδικασία εκλογικής ετοιμότητας και η ΝΟΔΕ Λάρισας, η οποία συνεδρίασε χθες και ασχολήθηκε με τις πιθανές εκλογές. Είναι δε περιττό να πει κανείς ότι το ενδιαφέρον κυρίαρχα περιστρέφεται γύρω από το θέμα κατάρτισης του ψηφοδελτίου.

Όπως ανέφερε η «Ε» και την Κυριακή, παρότι η ΝΔ δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι δεν επιθυμεί εκλογές, βρίσκεται σε εκλογική ετοιμότητα και μάλιστα σε «απόλυτο βαθμό», για παν ενδεχόμενο. Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε εντάσσεται και η συνάντηση της Κυριακής στην Αθήνα του Αντρέα Παπαμιμίκου με κομματικά στελέχη, όπου δόθηκαν και κάποιες γενικές κατευθύνσεις. Μάλιστα σύμφωνα με αυτούς που συμμετείχαν στη συγκέντρωση μαζεύτηκε «πολύς κόσμος» από όλη την Ελλάδα και η γενική εκτίμηση ήταν ότι και εάν ακόμη γίνουν εκλογές η Ν.Δ. «δεν έχει τίποτα να φοβηθεί», παρότι δεν έχει εγκαταλειφθεί η εκτίμηση ότι η παρούσα Βουλή μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο. Μάλιστα, η ως άνω εκτίμηση ενισχύθηκε, καθώς την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η συνάντηση των κομματικών στελεχών, ενημερώθηκαν για το διάγγελμα Σαμαρά που γινόταν την ίδια ώρα, για τη συναινετική πρόταση περί εκλογής Προέδρου.

 Σε κάθε περίπτωση, ο γενικός σχεδιασμός έχει στόχευση έως το τέλος Δεκεμβρίου να είναι έτοιμο το κόμμα στο οργανωτικό κομμάτι και ήδη να έχει γίνει μία πρώτη «ανάγνωση» όσον αφορά στα ψηφοδέλτια, αφού για να υπάρξουν ψηφοδέλτια πρέπει να υπάρχουν, τυπικά τουλάχιστον και εκλογές.

Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα έχει τεθεί σε λειτουργία η επιτροπή διαχείρισης υποψηφιοτήτων και μάλιστα, όπως επίσης αναφέρουν πληροφορίες, και το Μαξίμου έχει κάνει τις ονομαστικές προτάσεις του για κάποιους υποψηφίους σε συγκεκριμένες περιφέρειες της χώρας. Πράγμα που σημαίνει ότι οι προτεινόμενοι από το Μαξίμου έχουν προφανώς ήδη εξασφαλίσει μία θέση στα ψηφοδέλτια.

Ενώ ο συντονιστής της Εκτελεστικής Γραμματείας Μενέλαος Δασκαλάκης έχει, όπως λένε οι πληροφορίες, ήδη αρχίσει να σηκώνει τηλέφωνα και να ζητάει πληροφορίες και προτάσεις προσώπων από τις τοπικές οργανώσεις, καθώς η γενική κατεύθυνση είναι αυτή τη φορά να μην αγνοηθούν οι οργανώσεις (όπως εν τέλει έγινε στις προηγούμενες εκλογές προκαλώντας έντονη μουρμούρα και δυσφορία) αλλά να συμμετέχουν «συμβουλευτικά» στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων.

Παράλληλα έχει επίσης ξεκινήσει και ο επικοινωνιακός σχεδιασμός για την προεκλογική καμπάνια της ΝΔ, ενώ στόχος του γραμματέα του κόμματος Αντρέα Παπαμιμίκου είναι να υπάρξει και μία ανανεωτική τάση στα ψηφοδέλτια.

Βεβαίως, η προεκλογική προετοιμασία στην ουσία έχει προ πολλού ξεκινήσει τόσο με τις 150 κομματικές εκδηλώσεις που έχει κάνει η ΝΔ ανά την Ελλάδα όσο και με το μπαράζ των επετειακών εκδηλώσεων για τα 40 χρόνια της ΝΔ που εξελίσσονται επίσης ανά την Ελλάδα το τελευταίο δίμηνο, αλλά και με τις θεματικές επίσης εκδηλώσεις, ώστε ο κομματικός μηχανισμός να βρίσκεται σε εγρήγορση.

Η ΝΟΔΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Κατά τη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Λάρισας χθες παρουσία του προέδρου Δημήτρη Παπαευθυμίου, του προέδρου της Περιφερειακής Οργάνωσης Θεσσαλίας Γιώργου Ζιαράγκα και του τομεάρχη Λάρισας Κων. Τρέλλη, τα μέλη της ΝΟΔΕ ενημερώθηκαν για το περιεχόμενο της συνάντησης των στελεχών με τον Α. Παπαμιμίκο την Κυριακή στην Αθήνα και ανταλλάχθηκαν απόψεις για τις πιθανές εκλογές.

Όπως προαναφέραμε, από τη στιγμή που δεν τίθεται επισήμως θέμα εκλογών, εφόσον η ΝΔ διακηρύττει ότι είναι « κατά» και δεν έχει εγκαταλείψει (επισήμως τουλάχιστον) τη θέση ότι μπορεί να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, η συζήτηση για τα ψηφοδέλτια, βρίσκεται σε ανεπίσημο στάδιο. Ωστόσο η διερεύνηση προθέσεων έχει ήδη ξεκινήσει όπως και το ότι στο τραπέζι πέφτουν ονόματα προς συζήτηση.

ΟΝΟΜΑΤΑ

Σε ό,τι αφορά στη Λάρισα να επαναλάβουμε ότι προφανώς περιλαμβάνει τους δυο εν ενεργεία βουλευτές Μάξιμο Χαρακόπουλο και Χρ. Κέλλα. «Παίζει» το όνομα του πρώην δημάρχου Λαρισαίων Κώστα Τζανακούλη που άλλωστε είχε δηλώσει ότι θα είναι υποψήφιος (αλλά εκ των υστέρων είχε εκφράσει επιφυλάξεις περί του χρόνου διεξαγωγής των εκλογών). Επίσης της πρώην αντιπεριφερειάρχη και υποψήφιας δημάρχου Λαρισαίων και νυν επικεφαλής της μάξι αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας Ρένας Καραλαριώτου (οι πληροφορίες λένε ότι εξετάζει το ζήτημα), αλλά και του περιφερειακού συμβούλου Θανάση Παιδή όπως και της Λένας Ξυνοπούλου, ενώ φέρονται επίσης να ενδιαφέρονται οι Ελένη Αξιόγλου και Κατερίνα Ζαχείλα που ήταν υποψήφιες και την προηγούμενη φορά.

Και καθώς η «λίστα» είναι υπό διαμόρφωση για μία ακόμη φορά έρχεται στην επικαιρότητα το όνομα του πρώην νομάρχη Λουκά Κατσαρού, της αντιπεριφερειάρχη Μαρίας Μαμάρα, αλλά και του Χρ. Καλομπάτσιου και του Βασίλη Ντόκου (παρότι οι τρεις τελευταίοι φέρονται να μην ενδιαφέρονται), του Δημ. Γρηγοριάδη που ήταν υποψήφιος και την προηγούμενη φορά, αλλά και του πρώην αντιδημάρχου Θανάση Μαμάκου. Ενώ, ο κατάλογος είναι «ανοιχτός» και όσο πάει θα εμπλουτίζεται σε επίπεδο σεναριολογίας - ονοματολογίας, τουλάχιστον.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass