ΟΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗΣΑΝ ΛΟΓΩ ΑΛΛΑΓΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Ψίχουλα τα αναδρομικά των απόστρατων

* «Δεν ζητήσαμε ποτέ αυξήσεις, τα λεφτά μας πίσω ζητάμε» κατήγγειλαν στην "Ε" συνταξιούχοι...

Δημοσίευση: 23 Δεκ 2014 10:40 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 20:27

 

«Ξαναβγάζουν» τα ξίφη τους οι απόστρατοι... για τα αναδρομικά τους καθώς η πολυδιαφημισμένη γενναία αύξηση μέσω της εφαρμογής των αποφάσεων του ΣτΕ, που δικαίωσαν την προσφυγή τους κατά των διατάξεων του Ν. 4093/12, ήταν τελικά ψίχουλα...

Τα τηλεφωνήματα αγανάκτησης στην "Ε" για να καταγγείλουν όπως επισήμαναν την κοροϊδία που υπέστησαν, ήταν πολλά καθώς όπως εξήγησαν μετά τη λήψη των εκκαθαριστικών σημειωμάτων για τον Ιανουάριο 2015, όπου έχουν καταχωρισθεί οι νέες συντάξεις και αναδρομικά 6 μηνών, οι περισσότεροι με έκπληξη και οργή διαπίστωσαν χθες ημέρα πληρωμής, ότι έλαβαν μηνιαία αύξηση από 8 λεπτά μέχρι 40 ευρώ!

«Δεν ζητήσαμε ποτέ αυξήσεις, τα λεφτά μας πίσω ζητάμε» έλεγαν κάποιοι άλλοι συνταξιούχοι που ήρθαν χθες στην εφημερίδα με τα αποκόμματα των τραπεζικών λογαριασμών μισθοδοσίας...

 Να σημειώσουμε πως οι επιστροφές των απόστρατων ισοδυναμούν με το 50% των περικοπών που υπέστησαν οι αποδοχές τους τον Αύγουστο του 2012, ενώ τα πρώτα αναδρομικά καλύπτουν τις επιστροφές από την 1η Ιουλίου έως την 30ή Νοεμβρίου 2014. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα από τον Ιανουάριο του 2015 εισπράττουν και τα αναδρομικά που αντιστοιχούν στην περίοδο από τον Αύγουστο του 2012 έως τον Ιούνιο του 2014 και ισοδυναμούν με αυξήσεις στις αποδοχές 36 μηνών. Τα αναδρομικά αυτά θα καταβληθούν σε 36 μηνιαίες δόσεις, τη χρονική περίοδο από τον Ιανουάριο του 2014 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2017.

Θέση στο ζήτημα έλαβε και το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών Ενώσεων Απόστρατων Αξιωματικών Ν. Π. Δ. Δ. το οποίο με σχετική ανακοίνωσή του τόνισε πως "η εξέλιξη αυτή αποδεικνύει την υποκριτική πρόθεση της Κυβέρνησης και το πόσο άδικες και ανεπίτρεπτες είναι οι κρατήσεις που έγιναν σε εφαρμογή του Ν.4093/12, γιατί πέραν της εν λόγω κράτησης για την οποία δικαιωθήκαμε, επιβάλλει και επί πλέον κράτηση 10%, 15% και 20% επί του συνόλου των αποδοχών μας, με αποτέλεσμα πολλοί να πληρώσουν πικρά την αλλαγή αυτής της κλίμακας προς τα άνω. Το ίδιο ανελέητες, άδικες και στοχευμένες είναι και οι κρατήσεις σε εφαρμογή των Ν.3986/11, 4002/11, 4024/11 και 4051/12, με αποτέλεσμα πολλοί να υποστούν υπερβολικές κρατήσεις που εξαφανίζουν πλήρως την επιστροφή και λόγω των υπαρχόντων ηλικιακών κριτηρίων".

Το Συντονιστικό καλεί την Κυβέρνηση "να εφαρμόσει στο ακέραιο τις Αποφάσεις του ΣτΕ γιατί δεν μπορεί πλέον να το αποφύγει, δεδομένου ότι έρχονται και οι αποφάσεις δικαίωσης από το Ελεγκτικό Συνέδριο, οπότε δεν μπορεί να αγνοήσει αποφάσεις δύο Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας ενώ καλεί και το ΥΠΟΙΚ να δώσει στη δημοσιότητα όλο το κοστολόγιο της επιστροφής των παρανόμως παρακρατηθέντων στο εύρος που αυτή υλοποιείται, ώστε να μάθουν όλοι οι συμπολίτες μας τα πραγματικά μεγέθη καθώς και τη σκόπιμη από κάποιους στοχοποίηση των στελεχών των Ε.Δ. και των Σ.Α. με μοναδικό σκοπό την απαξίωσή μας και την ενεργοποίηση του κοινωνικού αυτοματισμού.

Τέλος σεβόμενο το πολιτικό κλίμα των ημερών και παρά τη γενική οργή και αγανάκτηση των αποστράτων, αναμένει ψύχραιμα τις εξελίξεις και θα αντιδράσει δυναμικά με μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις με την απαίτηση για πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ εάν η Κυβέρνηση παραμείνει, εάν δε προκηρυχθούν εκλογές με την απαίτηση από όλα τα κόμματα να τοποθετηθούν επίσημα προεκλογικά στο φλέγον αυτό θέμα, που αφορά όχι μόνο την αξιοπρέπεια αλλά και την ίδια την επιβίωσή των αποστράτων. Δεν πάει άλλο, δεν μπορεί να συνεχιστεί η εις βάρος μας αδικία και κοροϊδία".

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass