Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

«Γκαζώνει» για πίστα εξέτασης δικύκλων

Δημοσίευση: 20 Δεκ 2014 11:30 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 20:23

Tου Κ. Γκιάστα

Ένα σημαντικό ζήτημα που αφορά στην ασφάλεια και στην εκπαίδευση των νέων οδηγών ολόκληρου του νομού Λάρισας και δεν είναι άλλο από τη δημιουργία πίστας εξέτασης δικύκλων, έφερε στην επιφάνεια προσπαθώντας να το «οδηγήσει» σε μια οριστική λύση, ο Σύλλογος Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών της περιοχής. Τις τελευταίες ημέρες αντιπροσωπεία του Συλλόγου συναντήθηκε τόσο με τον δήμαρχο κ. Απ. Καλογιάννη όσο και με τον αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δημ. Παπαδημόπουλο από τους οποίους και ζητήθηκε να δοθεί μια λύση που θα καλύπτει τόσο την ασφάλεια όσο και τις συνολικές απαιτήσεις μιας τέτοιας διαδικασίας.

«Ελπίζουμε πως το συγκεκριμένο θέμα θα λυθεί επιτέλους γιατί είναι ένα από τα πλέον σημαντικότερα στον κλάδο μας. Επείγει, διότι αυτή τη στιγμή μας εξυπηρετεί ο χώρος στη Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης που εκτός του ότι δεν υπάρχει ασφάλεια για τους οδηγούς , κάθε φορά που έχει κάποια εκδήλωση στον συγκεκριμένο χώρο θα πρέπει να φεύγουμε και όλα αυτά τα χρόνια γινόταν συχνά», τονίζει χαρακτηριστικά στην «Ε» ο πρόεδρος του Συλλόγου Νομού Λάρισας, κ. Αποστόλης Καραφύλλης και συνεχίζει μιλώντας πιο συγκεκριμένα: «Θέλουμε έναν δικό μας χώρο όπως έγινε στη γειτονική Καρδίτσα. Υπάρχει μια σκέψη για έκταση 30 στρεμμάτων που βρίσκεται κοντά στην περιοχή ΚΤΕΟ, όπως και άλλες προτάσεις κυρίως γύρω από την Περιφερειακή Τρικάλων. Χρειάζεται να δημιουργηθεί ένας χώρος με τουαλέτες, σκίαστρο, ένα παγκάκι. Τα στοιχειώδη δηλαδή. Τώρα έρχονται οι υποψήφιοι οδηγοί και ταλαιπωρούνται. Ένα σημείο να πιει ένα νερό δεν υπάρχει» καταλήγει.

Επίσης ο κ. Καραφύλλης υπογράμμισε πως αίτημα του Συλλόγου είναι να μεταφερθεί και ο χώρος που γίνονται οι θεωρητικές εξετάσεις στο κέντρο της πόλης καθώς σύμφωνα με τον ίδιο «οι πολίτες ταλαιπωρούνται να πηγαίνουν μέχρι το Μηχανολογικό και είναι καιρός να γίνει πιο εύκολη η διαδικασία».

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΟΔΗΓΗΣΗΣ

Εν τω μεταξύ στις 18 Ιανουαρίου λήγει η διετής προθεσμία που ορίζει το προεδρικό διάταγμα 51 που τέθηκε σε ισχύ το 2012 και ενσωμάτωσε την κοινοτική οδηγία για τις άδειες οδήγησης, προκειμένου να αντικατασταθούν τα έντυπα των αδειών οδήγησης μοτοποδηλάτων που έχουν εκδοθεί από τις Υπηρεσίες Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας. Μετά τη λήξη της προθεσμίας αυτής, όσοι οδηγούν με έντυπο άδειας οδήγησης μοτοποδηλάτου που έχει εκδοθεί από τις Υπηρεσίες Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας τιμωρούνται με διοικητικό πρόστιμο. Η αντικατάσταση του εντύπου της άδειας οδήγησης μοτοποδηλάτου μπορεί να γίνει και μετά τις 18.1.2015. Οι κάτοχοι των παραπάνω αδειών οδήγησης οφείλουν, εφόσον επιθυμούν να οδηγούν μοτοποδήλατο μετά τις 18.1.2015, να αντικαταστήσουν το έντυπο της άδειας οδήγησής τους, απευθυνόμενοι στην Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών του τόπου κατοικίας τους ή σε οποιοδήποτε ΚΕΠ. Κάτοχος άδειας οδήγησης μοτοποδηλάτου (ΑΜ) δεν υποχρεούται να προβεί στην παραπάνω αντικατάσταση, εφόσον κατέχει άδεια οδήγησης των κατηγοριών Α1 ή Α2 ή Α σύμφωνα με το Υπουργείο Μεταφορών.

Μέχρι στιγμής σύμφωνα με τον κ. Καραφύλλη στην περιοχή της Λάρισας δεν υπάρχει ακόμα έντονο ενδιαφέρον «γιατί παλιότερα πήγαιναν στην Τροχαία και το κόστος ήταν μόνο τα παράβολα. Τώρα ερχόμενοι σε εμάς απαιτείται εκπαίδευση» τονίζει. Κάτι τέτοιο σημαίνει και ένα έξτρα κόστος που υπολογίζεται ως εξής: «Περίπου 350 ευρώ στα οποία περιλαμβάνονται 14 μαθήματα πρακτικής, 20 θεωρίας κώδικα και άλλα 10 θεωρίας μοτοσικλέτας».

Το αβαντάζ ωστόσο είναι το γεγονός πως τα σήματα κατοχυρώνονται για τη συνέχεια, εάν θέλουν να βγάλουν και δίπλωμα αυτοκινήτου.

Όσον αφορά σε αυτούς που ενσωματώνουν τις Άδειας Οδήγησης Μοτοσικλετών στα διπλώματά τους σαφώς και ο αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος. Το κόστος στη συγκεκριμένη περίπτωση ανέρχεται στα 30 ευρώ (εκτύπωση παραβόλου) αν επιλέξει να κάνει τη διαδικασία μόνος του.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass