Απάντηση του μητροπολίτη κ. Ιγνατίου σε εξώδικο

«Υπάρχει καιρός μετανοίας...»

Δημοσίευση: 19 Δεκ 2014 10:25 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 20:20

 

Με εξώδικο, απαντά ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος , σε εξώδικη επιστολή διαμαρτυρίας, του κ. Τριαντ. Τασιόπουλου, που είχε δημοσιευτεί και στην «Ε». Στο έγγραφο του μητροπολίτη αναφέρονται τα εξής:

«Σε απάντηση της από 11-12-2014 εξώδικης επιστολής διαμαρτυρίας – δήλωσης – πρόσκλησής σας, επάγομαι τα εξής:

1. Αρνούμαι και αποκρούω καθολοκληρίαν το περιεχόμενο της εξώδικης επιστολής σας, ως νομικά και ουσιαστικά αβάσιμο και παραπλανητικό.

2. Τόσο το αναρτηθέν στην Ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου κείμενο όσο και αυτό που δημοσιεύτηκε στο υπ' αριθ. 32568 φύλλο της τοπικής ημερήσιας Εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» της 9/12/2014 αποτυπώνουν πλήρως την αλήθεια, η οποία, όπως διαφαίνεται, σας ενοχλεί γιατί αποκαλύπτει για μία ακόμη φορά και με δικαστική τεκμηρίωση αποφάσεων Ανωτάτων Δικαστηρίων την συκοφαντική εκστρατεία που κατά σύστημα έχετε οργανώσει σε βάρος μου επί σειρά ετών εσείς και οι (ελάχιστοι πλέον) «Αγωνιζόμενοι Χριστιανοί», που σας ακολουθούν. Ξεχνάτε όμως ότι σύμφωνα και με την λαϊκή θυμοσοφία «ο ψεύτης κα... Τον πρώτο χρόνο χαίρονται...». Προσωπικά δεν επιχαίρω για την καταδίκη τόσο τη δική σας όσο και των λοιπών «Αγωνιζομένων Χριστιανών», οφείλω όμως να ενημερώσω τόσο το ποίμνιό μου για την αλήθεια των πραγμάτων όσο και να προασπίσω την τιμή και την υπόληψή μου, ως Ποιμενάρχης αυτού πρωτίστως αλλά και ως άνθρωπος από μανιακούς συκοφάντες, όπως εσείς.

3. Με απόλυτη ακρίβεια αναφέρεται στο δημοσιευθέν ως άνω κείμενο ότι η υπ’ αριθ. 1085/2014 απόφαση του Δικαστηρίου του Αρείου Πάγου είναι ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ, μη υποκείμενη σε ένδικα μέσα και ότι η υπ’ αριθ. 221/2014 απόφαση του Εφετείου Λάρισας είναι ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗ, σύμφωνα με την ισχύουσα στην Ελληνική έννομη τάξη Πολιτική Δικονομία και οι όροι αυτοί είναι σαφείς, μη επιδεχόμενοι αντιθέτου ερμηνείας ή θεωρήσεως. Γνωρίζετε άλλωστε ότι, για τον ίδιο λόγο, αμφότερες οι ως άνω αποφάσεις είναι εκτελεστές.

4. Για να δικαιολογήσετε ακόμα μία φορά τον εαυτό σας και την μανιώδη εμμονή στην κατασυκοφάντησή μου επικαλείστε την θέση του εισηγητή Αρεοπαγίτη Αριστείδη Πελεκάνου αναφορικά με την υπόθεση που εκρίθη αμετάκλητα με την 1085/2014 απόφαση του Αρείου Πάγου, την οποία δήθεν θα χρησιμοποιήσετε ως νομικό έρεισμα για την προσφυγή σας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, παραπλανώντας έτσι τόσο τους τρίτους όσο (και κυρίως) τους (συν) «ΑΓΩΝΙΖΩΜΕΝΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ» αφού γνωρίζετε το μεν ότι ο Εισηγητής εισηγήθηκε την παραδοχή του πρώτου λόγου της αναίρεσής σας για λόγους τυπικούς και την απόρριψη των λοιπών λόγων αυτής κυρίως όμως ότι ΤΕΛΙΚΑ και ο Εισηγητής κατά την διάσκεψη της υπόθεσης ανακάλεσε την θέση του αυτή και προχώρησε στην άποψη τόσο του Αντιπροέδρου του Τμήματος όσο και των λοιπών τριών Αρεοπαγιτών και έτσι η εκδοθείσα απόφαση ΟΜΟΦΩΝΑ καταδίκασε τους «Αγωνιζόμενους Χριστιανούς» της «δεύτερης ομάδας». Μήπως πρέπει εσείς και οι δικηγόροι σας να το εξηγήσουν αυτό στους διαδίκους «Αγωνιζομένους Χριστιανούς» πριν αποφασίσουν την προσφυγή τους στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο; Δεν σας προβληματίζει τόσο εσάς όσο και τους «Αγωνιζομένους Χριστιανούς» της «δεύτερης ομάδας» ότι και οι «Αγωνιζόμενοι Χριστιανοί» της «πρώτης ομάδας» καταδικάσθηκαν για τις ενέργειές τους με την υπ’ αριθ. 2074/2013 ΟΜΟΦΩΝΗ επίσης απόφαση του Αρείου Πάγου;

5. Ουδέποτε έλαβα γνώση της από 15-10-2014 έγγραφης επιστολής του Προϊσταμένου της νομικής υπηρεσίας της Γραμματείας του ΕΔΔΑ ούτε την αναφορά αυτής στην από 15-9-2014 αίτησή σας περί αναιρέσεως κατά της υπ΄ αριθ. 221/2014 αποφάσεως του Εφετείου Λάρισας, αφού ουδέποτε μου κοινοποιήθηκαν και ως εκ τούτο δεν τα αποσιώπησα επιμελώς εν γνώσει μου, όπως αυθαίρετα και συκοφαντικά ακόμα μία φορά μου καταλογίζετε. Είναι προφανές ότι κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια. Διερωτώμαι όμως πώς εσείς και οι (συν) «Αγωνιζόμενοι Χριστιανοί», άτεγκτοι αμύντορες της «υπερορθοδοξίας» καταφεύγετε και προσβλέπετε στην κρίση μη Ορθοδόξων δικαστών;

6. Καθίσταται προφανές από τα προεκτιθέμενα ότι είστε ο τελευταίος που θα μπορούσε να μου καταλογίσει «απόκρυψη και αλλοίωση της αντικειμενικής πραγματικότητας επί σκοπώ παραπλανήσεως του ποιμνίου της Μητροπόλεώς μας», αφού εσείς, όπως είναι γνωστό σε όλο το ποίμνιο, έχετε κάνει επάγγελμα την αλλοίωση της πραγματικότητας, την παραπλάνηση και την συκοφαντία...

7. Τέλος σας υπενθυμίζω και πάλι. Υπάρχει καιρός μετανοίας και για σας, όπως έπραξαν σχεδόν το σύνολο των «Αγωνιζομένων Χριστιανών" πλην ενίων...

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς αυτόν που απευθύνεται για να λάβει γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες.

Λάρισα 17 Δεκεμβρίου 2014

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass