Η «Κοινωνική Συμφωνία» στην σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση: 18 Δεκ 2014 14:57 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 20:19

Η «Κοινωνική Συμφωνία» Θεσσαλίας πήρε μέρος στην σύσκεψη που διοργάνωσε πρόσφατα ο ΣΥΡΙΖΑ στην αίθουσα του Χατζηγιαννειου Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Λάρισας, με εισηγητή τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσιπρα.

Παρόντες ήταν τα μέλη της Κοινωνικής Συμφωνίας Γιαννης Βλάχος μέλος του πολιτικου Συμβουλίου, Κωνσταντινος Χρυσοβεργης Αντιδήμαρχος Τυρνάβου, τα μελη της Ν.Ε.Λαρισας Νικος Κουβελας, Αγγελικη Πλιατσικα, Καραμουρτος Ηλιας και ο υπευθυνος οργανωτικου Ν.Ε. Λαρισας Δημητρης Μπουλουμπασης, καθώς και μέλη της από Μαγνησία, την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα.  Στην σύσκεψη απεύθυνε χαιρετισμό ο Βαγγέλης Αποστόλου Γραμματέας της Ν.Ε. Λάρισας.

Όπως μεταξύ άλλων τόνισε ο κ. Ευαγγέλου «οι συσκέψεις  αυτές θεωρούμε ότι αποτελούν ορόσημο όχι μόνο για τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για κάθε πολίτη που αναζητά ελπίδα και έξοδο από την απόγνωση που τον έχουν οδηγήσει η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου με τους δανειστές της χώρας.

Στην κατάσταση αυτή που βιώνει σήμερα η χώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ καλείται να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ανατροπή της αδιέξοδης μνημονιακής πολιτικής και αυταρχικής διακυβέρνησης.

Εμείς ως Κοινωνική Συμφωνία, σύμφωνα με τις αποφάσεις του 1ου μας συνεδρίου αγωνιζόμαστε για τη συγκρότηση ενός κοινωνικού μετώπου δημοκρατικής ανατροπής της σημερινής καταστροφικής πολιτικής.

Όπως έχει τονίσει επανειλημμένος η πρόεδρος της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ κ. Λούκα Κατσέλη: H αδιέξοδη και καταστροφική πολιτική που ακολουθεί η Κυβέρνηση υποκύπτοντας στις εξωφρενικές απαιτήσεις της Τρόϊκας και των συμφερόντων που εξυπηρετούνται, βαθαίνει την ύφεση και διευρύνει την υπερχρέωση της χώρας, την ανεργία και την φτώχεια.

Η κρίση βαθαίνει όλο και περισσότερο, η ανεργία, η φτώχεια αλλά και το χρέος διογκώνονται, οι ανισότητες διευρύνονται, τα εισοδήματα συρρικνώνονται, η δημόσια περιουσία εκποιείται και διαλύεται ότι έχει απομείνει από τον κοινωνικό και παραγωγικό ιστό της χώρας.

Τα μηνιαία χαράτσια, οι πληρωμές φόρων, το κόστος τροφής, στέγης, τηλεφώνου και ηλεκτρικού, ξεπερνούν το καθαρό μηνιαίο εισόδημα μιας μέσης οικογένειας.

 Οικογένειες με  ανέργους  βιώνουν την πλήρη φτωχοποίηση. Οι ονομαζόμενες «μεταρρυθμίσεις» έχουν καταστεί συνώνυμες με απολύσεις, κατασχέσεις σπιτιών, αδιάκριτη  ιδιωτικοποίηση δημοσίων υπηρεσιών, καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων. Δημοκρατικοί και συμμετοχικοί θεσμοί αντικαθίστανται ολοένα και περισσότερο από μια αυταρχική διακυβέρνηση. Η συγκυβέρνηση, πρόθυμος εκτελεστής της  πολιτικής των μνημονίων και των πιστωτών, υποθηκεύει το μέλλον της χώρας.

Ο κόσμος βρίσκεται σε απόγνωση, η χώρα λειτουργεί ως αποικία  και η δημοκρατία βρίσκεται στο απόσπασμα .  Η Ελληνική κοινωνία υφίσταται την άσκηση αδίστακτης προπαγάνδας και συνεχούς  οικονομικής και ψυχολογικής βίας.  Καθώς το αίσθημα της αδικίας της απόγνωσης και της οργής φουντώνει, και ταυτόχρονα συνδυάζεται με διάψευση των προσδοκιών και έλλειψη εμπιστοσύνης στο πολιτικό σύστημα, ένα τυχαίο γεγονός μπορεί εύκολα να πυροδοτήσει ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Κάτω από τις σημερινές αυτές συνθήκες κανένα κόμμα από μόνο του δεν μπορεί να επωμιστεί το βάρος αυτής της μεγάλης πρόκλησης και ευθύνης.

Έτσι λοιπόν επιβάλλεται η δημιουργία μιας πλειοψηφικής κοινωνικής συμμαχίας, ενός μεγάλου πλειοψηφικού κοινωνικού ρεύματος αντίστασης και ανατροπής.

Απαιτείται η συγκρότηση μιας ευρύτατης συμπαράταξης αριστερών, σοσιαλιστικών, οικολογικών και προοδευτικών δυνάμεων στη βάση μιας ελάχιστης προγραμματικής συμφωνίας, που θα επιτρέψει την δημιουργία, μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης εθνικής ανεξαρτησίας, βιώσιμης ανάπτυξης, κοινωνικής δικαιοσύνης και κοινωνικής συνοχής.

Μιας κυβέρνησης που με θέληση, αξιοπιστία και διαφάνεια θα διαπραγματευτεί με τους δανειστές μας και θα υλοποιήσει ένα πρόγραμμα Εθνικής Ανασυγκρότησης με άξονες την απομείωση του χρέος, την παραγωγική ανασυγκρότηση της κάθε περιφέρειας, την προώθηση προοδευτικών μεταρρυθμίσεων και την αλλαγή του μείγματος πολιτικής που θα επιτρέψουν την επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας  , τη μείωση της ανεργίας και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. 

Η απόφαση της συγκυβέρνησης, σε συνεννόηση με την τρόικα, να επισπευτεί η ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είναι μια προσπάθεια να κρύψουν τα νέα μέτρα και να εκβιάσουν την ψήφο των βουλευτών. Δεν θα τα καταφέρουν όμως.

Για μας η απόφαση αυτή της επίσπευσης της Προεδρική εκλογής είναι καλοδεχούμενη, καθώς φέρνει πιο κοντά τη μόνη προοπτική λύτρωσης για το λαό και τον τόπο, που είναι η άμεση προσφυγή στις κάλπες.

Η «Κοινωνική Συμφωνία» συμπορευόμενη με το ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει παρόν στον αγώνα για τη Δημοκρατία, για το λαό, για την Εθνική Ανεξαρτησία και την Κοινωνική Δικαιοσύνη».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass