ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΙ ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΗ

«Τζιζ» από απατεώνες…

* Μόνο σε ΔΕΗ και Δήμους οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Τιμολόγιο

Δημοσίευση: 18 Δεκ 2014 10:25 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 20:18

«Μη δίνετε αντίγραφα λογαριασμών και σίγουρα σε καμία περίπτωση μη δίνετε χρήματα», είναι η συμβουλή των υπευθύνων της ΔΕΗ σε συμπολίτες, με αφορμή καταγγελίες λαρισαίων που έγιναν χθες στην «Ε» από την περιοχή της Φιλιππούπολης και του Αγίου Θωμά ότι «άτομα που εμφανίστηκαν στα σπίτια τους ως υπάλληλοι της ΔΕΗ και ζητούσαν χρήματα (έως και 100 ευρώ) για να τους εντάξουν στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Τιμολογίου, άρα να έχουν μειωμένο τιμολόγιο».

Μετά την απόφαση της Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου «κανένα σπίτι να μην μείνει στο σκοτάδι, ακόμη και αν υπάρχουν οφειλές», επανήλθε στο προσκήνιο και στην επικαιρότητα η παροχή της ΔΕΗ με Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) σε ευπαθείς ομάδες καταναλωτών με μειωμένη τιμή ρεύματος έως και 54% και αδιάκοπη ηλεκτροδότηση. Αυτό φαίνεται ότι επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν ορισμένοι επιτήδειοι και χτύπησαν την πόρτα ορισμένων συμπολιτών μας, από τους οποίους ζητούσαν χρήματα και ένα λογαριασμό της ΔΕΗ για να τους εντάξουν στο Κοινωνικό Τιμολόγιο. Όπως πάντως αποδείχτηκε τελικά δεν την... πάτησαν, αλλά απαιτείται από όλους ιδιαίτερη προσοχή.  

Με την ευκαιρία υπενθυμίζεται πως στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο έχουν ήδη ενταχθεί περισσότερες από 600.000 οικογένειες σε όλη την Ελλάδα, στις οποίες δεν διακόπτεται το ρεύμα ακόμη και σε περίπτωση οφειλών.

Επιπλέον, εδώ και ένα χρόνο λειτουργούν σε όλη τη χώρα Επιτροπές με τη συμμετοχή εκπροσώπων της ΔΕΗ, του ΔΕΔΔΗΕ και των Κοινωνικών Δομών των Περιφερειών και των Δήμων που εξετάζουν και τις εξαιρετικές περιπτώσεις που δεν εντάσσονται στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, λόγω ιδιαίτερων κοινωνικών χαρακτηριστικών με στόχο την αδιάλειπτη και συνεχή ηλεκτροδότησή τους. Μέχρι σήμερα, στις ειδικές αυτές κατηγορίες έχουν ενταχθεί 8.000 νοικοκυριά. Στο ΚΟΤ εντάσσονται μακροχρόνια άνεργοι, άτομα με χαμηλά εισοδήματα, καθώς και (εφόσον πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια) γονείς με τρία προστατευόμενα τέκνα, άτομα με αναπηρία και άτομα που έχουν ανάγκη μηχανικής υποστήριξης ή έχουν προστατευόμενα μέλη των οποίων η ζωή εξαρτάται από τη χρήση ιατρικών συσκευών. Οι ενδιαφερόμενοι που δεν έχουν ήδη ενταχθεί μπορούν να υποβάλουν άμεσα αίτηση στη ΔΕΗ, προκειμένου να ενταχθούν στο ΚΟΤ, να επωφεληθούν από τις ελαφρύνσεις και να διασφαλίσουν την αδιάλειπτη ηλεκτροδότησή τους. Αιτήσεις γίνονται ακόμη στα ΚΕΠ, ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ http://www.deddie.gr/ και τηλεφωνικά στο 11770 με αστική χρέωση τις καθημερινές 7 π.μ.-7 μ.μ.

   

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass