Φ. Σαχινίδης: «Χωρίς Πρόεδρο, θεσμικές αλλαγές θα μετατεθούν στο τέλος της δεκαετίας»

Δημοσίευση: 16 Δεκ 2014 18:55 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 20:17

«Η συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για να δρομολογήσουμε σημαντικές αλλαγές. Αν, όμως, δεν επιτευχθεί η Προεδρική πλειοψηφία στον τρίτο γύρο, τότε σημαντικά ζητήματα θα μετατεθούν προς αντιμετώπιση για το τέλος της δεκαετίας», προειδοποίησε ο Λαρισαίος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Φίλιππος Σαχινίδης μιλώντας σε συνέδριο του ΚΕΠΕ με θέμα: «Κρίση στην Ευρωζώνη: Οι περιπτώσεις της Κύπρου και της Ελλάδας».

Ο κ. Φ. Σαχινίδης ανέδειξε την αναγκαιότητα για «μια εκ νέου θέσμιση της πολιτείας» και υποστήριξε: «το μεγαλύτερο μέρος των αναγκαίων αλλαγών, ιδιαίτερα στους θεσμούς, είναι ακόμη μπροστά μας. Σε μεγάλο βαθμό οι θεσμοί εξακολουθούν να λειτουργούν όπως πριν από την κρίση.

Σε πολλές περιπτώσεις, προοδευτικές μεταρρυθμίσεις αντικαταστάθηκαν από αντιμεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες βαθύτατα  συντεχνιακής αντίληψης, όπως για παράδειγμα στο χώρο της παιδείας με την ουσιαστική κατάργηση των προβλέψεων του Νόμου «Διαμαντοπούλου».

Η έννοια της μεταρρύθμισης, σήμερα υποχωρεί μεταξύ των πολιτών και έχει πλέον μια αρνητική σημειολογία. Οι μεταρρυθμίσεις δεν είναι αυτοσκοπός αλλά εργαλείο για την εμπέδωση της κοινωνικής δικαιοσύνης και όχι για να διευρύνουν τις κοινωνικές ανισότητες.

Δεν μπορεί κάποιος να πιστεύει, ότι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας στην Ελλάδα θα επιτευχθεί με μείωση των κατώτατων μισθών στο ιδιωτικό τομέα, όταν μια μικρή ανατίμηση του ευρώ αρκεί για να εξαφανίσει όλα τα οφέλη».

Για την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα ο κ. Φ. Σαχινίδης επισήμανε: «Η χώρα σήμερα βρίσκεται λίγο πριν τη μετάβαση στη «μεταπρογραμματική» περίοδο. Ας καταλάβουμε όλοι, η επόμενη μέρα δεν θα είναι εύκολη με τα λόγια. 

Ούτε θα βγούμε οριστικά από την κρίση με διαγγέλματα και ατάκες και μεταρρυθμιστικά ευχολόγια. Θέλει συνεννόηση και πράξεις. Θέλει όραμα και σχέδιο.

Στο τέλος ως προς αυτά θα αξιολογηθούν όλα τα κόμματα από τους πολίτες που προσδοκούν ότι οι προσπάθειες και οι θυσίες της τελευταίας πενταετίας θα οδηγήσουν σε μια Ελλάδα με βιώσιμη ανάπτυξη.

Που θα δημιουργεί θέσεις εργασίας και εισοδήματα και θα εξασφαλίζει πόρους για να χρηματοδοτεί την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών και να στηρίζει όσους έχουν ανάγκη. Αυτή είναι η Ελλάδα για την οποία πρέπει να εργαστούμε».

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass