ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΔΕΥΑΛ

«Πονοκέφαλος» το «πράσινο» νερό στο Κουλούρι

* Και στη Γυρτώνη επεκτάθηκαν προληπτικά οι έλεγχοι

Δημοσίευση: 16 Δεκ 2014 10:05 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 20:15

Μέχρι αύριο Τετάρτη θα ισχύει η απαγόρευση πόσιμου νερού στους κατοίκους του Κουλουρίου και της Γυρτώνης (η οποία υδρεύεται από το ίδιο δίκτυο), ενώ οι εργασίες των συνεργείων της ΔΕΥΑΛ προκειμένου να διαπιστωθεί που οφείλεται το πράσινο χρώμα που εμφανίζει το νερό συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Αν και οι έρευνες των ανθρώπων της ΔΕΥΑΛ δεν έχουν αποσαφηνίσει πλήρως την κατάσταση, εν τούτοις χθες το νερό δεν εμφάνιζε κάποιο πρόβλημα. Παρ’ όλα αυτά οι κάτοικοι τόσο του Κουλουρίου, όσο και της Γυρτώνης, όπου επεκτάθηκε ο έλεγχος στο δίκτυο ύδρευσης για προληπτικούς λόγους, συνέχιζαν και χθες να προμηθεύονται εμφιαλωμένα νερά που παρείχε η δημοτική επιχείρηση, αναμένοντας με αγωνία αύριο την άρση της απαγόρευσης.

Υπενθυμίζεται πως αρχικά το πρόβλημα με το πράσινο χρώμα στο πόσιμο νερό εμφανίστηκε στο Κουλούρι προ 12ημέρου, αλλά μέρα με τη μέρα το πρόβλημα οξυνόταν, ενώ όσο οι έρευνες της ΔΕΥΑΛ δεν εντόπιζαν το πρόβλημα τόσο αυξανόταν η ανησυχία των κατοίκων. Ωστόσο η επιχείρηση καθησύχαζε τους πολίτες, υποστηρίζοντας πως οι συνεχείς εργαστηριακές εξετάσεις που γίνονταν στο δίκτυο δεν έδειχναν κάποιο πρόβλημα για την ποιότητα του νερού.

Για κάποιους κατοίκους στο Κουλούρι η ζωή δεν έχει αλλάξει ιδιαίτερα, κάνουν υπομονή και αναμένουν τα νεότερα από τη ΔΕΥΑΛ. Για άλλους προκύπτει μείζον ζήτημα για την ποιότητα ζωής τους, καθώς ταλαιπωρούνται επί μέρες, ενώ ορισμένοι αναφέρουν και γαστρεντερικά προβλήματα.

Γ.Ρ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass