Φ. Σαχινίδης «Να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι Σαμαράς και Τσίπρας»

Δημοσίευση: 12 Δεκ 2014 18:56 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 20:10

«Αυτή τη στιγμή η χώρα χρειάζεται μία συναινετική λύση. Δεν θα ήταν εύλογο σ’ αυτές τις συνθήκες, με δεδομένες τις θέσεις του κ. Σαμαρά και του κ. Τσίπρα, να καλέσει ο κ. Σαμαράς ως πρωθυπουργός τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συζητήσουν για το ποια είναι τα μεγάλα προβλήματα;», πρότεινε ο Λαρισαίος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Φίλιππος Σαχινίδης.

Ο πρ. υπουργός Οικονομικών ανέδειξε το κλίμα αβεβαιότητας που υπάρχει στη χώρα και επισήμανε: «Τον πολίτη δεν τον ενδιαφέρει να φανεί ποιος φταίει γι’ αυτά τα οποία συνέβησαν. Για παράδειγμα, ένας μικρός επιχειρηματίας που αγωνίζεται να κρατήσει ζωντανή την επιχείρησή του, να μπορεί να πληρώνει τους εργαζόμενους και τις υποχρεώσεις του, δεν τον ενδιαφέρει αν φταίει ο κ. Σαμαράς ή ο κ. Τσίπρας γι’ αυτήν την αβεβαιότητα. Τον ενδιαφέρει όμως να συνεχίσει η χώρα αυτήν την δύσκολη ανοδική πορεία στην οποία έχει εισέλθει.

Συνεπώς, οι δύο αρχηγοί έχουν υποχρέωση θεσμικού χαρακτήρα να καθίσουν σ’ ένα τραπέζι και ο καθένας να κάνει τις αναγκαίες υποχωρήσεις έτσι ώστε να εξασφαλιστεί συναίνεση προκειμένου να προχωρήσουμε στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα. Να διαμορφώσουμε έναν οδικό χάρτη για την έξοδο από το πρόγραμμα, να διασφαλίσουμε ότι η χώρα θα λειτουργεί σε όσο το δυνατόν ασφαλέστερο περιβάλλον την επόμενη ημέρα. Ο καθένας θα πρέπει να προσδιορίσει τι θυσίες θα πρέπει να κάνει με βάση του πως αντιλαμβάνεται την υποχρέωση που έχει αναλάβει απέναντι στη χώρα».

Ο κ. Φ. Σαχινίδης υπενθύμισε ότι κάτι ανάλογο έπραξε το 2011 ο κ. Γ. Παπανδρέου ο οποίος «διετέλεσε πρωθυπουργός σε δύσκολες συνθήκες και με την προσωπική του στάση έδειξε ότι δεν έβαλε το προσωπικό του συμφέρον μπροστά στα συμφέροντα της χώρας αλλά το αντίθετο».

Παράλληλα, ο Λαρισαίος πολιτικός επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει συνέδριο ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ, καλώντας όλα τα ιστορικά στελέχη που δεν μιλούν έως τώρα να πάρουν θέση.


 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass