ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΗΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ

Βραδιά ποίησης με φιλανθρωπικό χαρακτήρα

Δημοσίευση: 11 Δεκ 2014 21:19 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 20:08

 Σε ένα πολύ πνευματικό περιβάλλον, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη η παρουσίαση των ποιητικών συλλογών του Φίλιππου Πολέζε, όπου προβλήθηκαν τα δύο ξεχωριστά ποιητικά του έργα «Ο Γλυκασμός της Ψυχής» και «Το Άγγιγμα της Φύσης»,  στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λαρισαίων. Την βραδιά ποίησης συνδιοργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολη, η ΕΛΟΣΥΛ, η Σχολή Βυζαντινής μουσικής «Ο Άγιος Αχίλλιος» και η Αντιδημαρχία Παιδείας και Αθλητισμού. Τις συλλογές παρουσίασαν με διάφορα σχόλια, ερμηνείες και απαγγελίες, ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Λαρίσης και Τυρνάβου π. Αχίλλιος  και ο Δ/ντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής «Ο Άγιος Αχίλλιος» κ. Ηλίας Παπαδόπουλος.

Τις αναγνώσεις των ποιημάτων ανέλαβαν με θαυμάσια απαγγελία και σπουδαία απόδοση  ο υπεύθυνος προγράμματος της εκκλησιαστικής ραδιοφωνίας της Ι.Μητροπόλεως π. Ιωάννης Κατρανίδης, ο οποίος ήταν και ο συντονιστής της όλης εκδήλωσης, και οι κυρίες Μ. Αράπκουλε, Δ. Μπαρδάνη, Ευτ. Στεργιούλη και Χρ. Βράκα. Συγκινητική ήταν η παρέμβαση της κ.Δήμητρας Μπαρδάνη, η οποία μίλησε για την ποιότητα, το άριστο ύφος και το περιεχόμενο  των ποιημάτων του Φίλιππου Πολέζε και εξέφρασε την χαρά της, που καλοσώρισε στην ΕΛΟΣΥΛ ένα νέο σπουδαίο μέλος της. Τέλος για την αξία της καλής, ωφέλιμης και αθάνατης ελληνικής ποίησης, μίλησε στην όλη εκδήλωση  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, επαινέσας τον ποιητή Φίλιππο, για την έμπνευσή του, την συγκροτημένη προσωπικότητά του, τον πλούτο των συναισθημάτων του και το κρυφό όπως είπε ποιητικό χάρισμά του, ενώ στο τέλος ο ίδιος ο Φίλιππος, φανερά συγκινημένος, ευχαρίστησε με πολλή αγάπη, ταπεινά και αθόρυβα όλους εκείνους που τον παρότρυναν να αυξήσει αυτό το κρυμμένο τάλαντό του και όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση αυτή της παρουσίασης της ποιητικής του συλλογής, τα έσοδα της οποίας διατέθηκαν στο Κρίκειο εκκλησιαστικό ορφανοτροφείο θηλέων της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass