Η 8η Μάρτη είναι σύμβολο αγώνα

* Σωματεία της Λάρισας τίμησαν χθες την Ημέρα της Γυναίκας

Δημοσίευση: 09 Μαρ 2025 16:10

Αγωνιστικά τίμησαν την Ημέρα της Γυναίκας η Ένωση Γυναικών Λάρισας και η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ και συγχωνευθέντων ταμείων Νομού Λάρισας, χθες το πρωί, στην Κεντρική πλατεία.

Κρατώντας κόκκινα γαρύφαλλα στα χέρια, οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες παρακολούθησαν ομιλίες εκπροσώπων της Ένωσης Γυναικών Λάρισας και της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ για τα γυναικεία δικαιώματα και τις διεκδικήσεις, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα μαζικά συλλαλητήρια των Τεμπών της 28ης Φλεβάρη και της 7ης Μάρτη. «Είναι αναγκαίο να ενώσουμε τις φωνές μας για να διεκδικήσουμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τις ζωές μας, και παράλληλα να ανοίξει ένας άλλος δρόμος ανάπτυξης, χωρίς εκμετάλλευση, ανεργία, φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά. Η 8η Μάρτη είναι σύμβολο αγώνα για τις γυναίκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών οικογενειών. Φωτίζει τους σημερινούς μας αγώνες για γυναικεία ισοτιμία και χειραφέτηση ενάντια στη βία της εκμετάλλευσης» τόνισε η κ. Φωτεινή Σβάρνα εκ μέρους της Ένωσης Συνταξιούχων. «Η Ένωση Γυναικών Λάρισας (μέλος της ΟΓΕ) τιμά την 8η Μάρτη και απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες του μόχθου, η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι αφιερωμένη σε όλες τις αγωνίστριες της ζωής. Εμπνεόμαστε από τον μεγάλο λαϊκό ξεσηκωμό και δυναμώνουμε μαζί με εργατικά σωματεία, ενώσεις αυτοαπασχολουμένων, αγροτικούς συλλόγους, φοιτητικούς συλλόγους και άλλους μαζικούς φορείς την κοινή μας πάλη, για να διεκδικήσουμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή των γυναικών, την ισοτιμία και τη χειραφέτησή τους. Τώρα έχει σημασία να δυναμώσει η γυναικεία συμμετοχή στη λαϊκή οργάνωση και δράση» τόνισε εκπρόσωπος της Ένωσης Γυναικών Λάρισας.             Ν.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

XOREPSE

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass