Απεργούν σήμερα οι δημοσιογράφοι

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Δημοσίευση: 18 Φεβ 2025 4:31

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) και τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων Συντακτών μελών της αποφάσισαν την κήρυξη εικοσιτετράωρης απεργίας για όλους τους δημοσιογράφους σε όλα τα ΜΜΕ, στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, από τις 5 το πρωί σήμερα Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2025 μέχρι τις 5 το πρωί της Τετάρτης 19 Φεβρουαρίου 2025.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση: «Όλες και όλοι οι δημοσιογράφοι της χώρας διεκδικούμε δυναμικά την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε όλους τους κλάδους των ΜΜΕ (τηλεοπτικά κανάλια, εφημερίδες, περιοδικά, διαδίκτυο, ραδιόφωνα) και απαιτούμε:
Να προσέλθουν οι εργοδότες σε διαπραγμάτευση με στόχο να μπει τέλος στην ομηρία των ατομικών συμβάσεων.
Εισαγωγικό μισθό 1.250 ευρώ παντού σε όλα τα ΜΜΕ.
Αυξήσεις 10% με βάση τις τελευταίες συμβάσεις εργασίας.
Κατοχύρωση των αμοιβών για την εργασία τα Σαββατοκύριακα (+25% συν ρεπό για το Σάββατο και +100% την Κυριακή). Αύξηση των αποζημιώσεων για αποστολές εκτός έδρας.
Ημερήσια αποζημίωση 350 ευρώ για αποστολές σε εμπόλεμες περιοχές και 250 ευρώ σε περιοχές πληγείσες από φυσικές καταστροφές.
Ενσωμάτωση των Αρχών Δεοντολογίας στις Συμβάσεις - Συμφωνία για anti- slapps ρυθμίσεις - Δεσμευτικοί κανόνες για την Τεχνητή Νοημοσύνη στην ενημέρωση.
Δίκαιη αμοιβή για τα πνευματικά δικαιώματα των δημοσιογράφων σε έντυπα, ιστοσελίδες, ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς.
Έκτακτη οικονομική βοήθεια για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, κατ’ αναλογία με τα δημόσια ΜΜΕ.
Ειδικά για τα δημόσια ΜΜΕ διεκδικούμε την άρση των μνημονιακών περιορισμών για την υπογραφή ενιαίας ΣΣΕ με θεσμικούς και οικονομικούς όρους.
Μέτρα για την καταπολέμηση της κερδοσκοπικής ακρίβειας σε είδη διατροφής, ενέργεια, ενοίκια - Μέτρα στήριξης του Εντύπου Τύπου για να διασωθούν οι θέσεις εργασίας.
Άρση των περιορισμών στην μονομερή προσφυγή στη διαιτησία.
Η ΣΣΕ των δημοσιογράφων που εργάζονται στα ΜΜΕ του Δημοσίου και η ΚΥΑ για τις αποδοχές τους, ως έναν βαθμό στήριξαν τους συναδέλφους την περίοδο της κρίσης. Επιβάλλεται τώρα να αυξηθούν με εισαγωγικό μισθό πρώτης διετίας στα 1.250 ευρώ, που να συμπαρασύρει τα υπάρχοντα κλιμάκια».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass