ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΥΠΟ ΤΗ ΣΤΕΝΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Ειρηνική πορεία «πνίγηκε» σε καπνογόνα

Δημοσίευση: 08 Δεκ 2014 10:10 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:58

Ισως από τις μεγαλύτερες πορείες που έχουν γίνει στη Λάρισα, τόσο σε αριθμό ατόμων όσο και σε μήκος διαδρομής που διένυσε στην πόλη, ήταν η προχθεσινή που πραγματοποιήθηκε στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου και για αλληλεγγύη στον Νίκο Ρωμανό.

Ηλικιωμένοι, φοιτητές, μέχρι και γονείς με τα παιδιά τους, βγήκαν ειρηνικά στους δρόμους της πόλης, με αφετηρία συνάντησής τους την πλατεία Ταχυδρομείου, για να διαδηλώσουν σε μια προγραμματισμένη πορεία και η οποία όμως ποτέ δεν έφτασε στο τέλος της, αφού διακόπηκε βίαια με καπνογόνα, που την «έπνιξαν» και τη διέλυσαν λίγο πριν ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ενώ η πολυπληθής πορεία κατευθυνόταν στην πλατεία Ταχυδρομείου, διαλύθηκε, εξαιτίας καπνογόνων που έριξε αστυνομική δύναμη, η οποία σημειωτέον, τη συνόδευσε στενά σε όλη τη διάρκειά της, ενώ παράλληλα είχε κάνει έντονη την παρουσία της σε πολλά κεντρικά σημεία της πόλης.

Σύμφωνα με μαρτυρίες νεαροί προκάλεσαν ζημιές σε τράπεζα που βρίσκεται στην Κεντρική πλατεία και σπεύδοντας η αστυνομική δύναμη δέχθηκε την αντίδραση κάποιων που της επιτέθηκαν πετώντας μπουκάλια με νερό.

Αποτέλεσμα, η κατά τα άλλα ειρηνική πορεία να διαλυθεί και η περιοχή να μετατραπεί σε πεδίο μάχης, με τους συμμετέχοντες να προσπαθούν να προφυλαχθούν πριν καλά –καλά καταλάβουν τι έγινε.

Τις ίδιες ώρες, φοιτητές έκαναν κατάληψη του κτιρίου της Ιατρικής σχολής, (Κατσίγρα), στην πλατεία Ταχυδρομείου, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Το κράτος δολοφονεί ό,τι αντιστέκεται» και αναρτώντας μεγάλα πανό στους τοίχους του.

«Εσείς μιλάτε για κέρδη και ζημιές εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές» ήταν το σύνθημα που προέβαλαν σε πανό τους, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, που συμμετείχαν στην πορεία, ενώ αντίστοιχα συνθήματα φώναζαν μέλη του μετώπου ΑΝΤΑΡΣΥΑ «Στις τράπεζες λεφτά στη νεολαία σφαίρες» και «Αντίσταση σε φτώχεια και εξάρτηση» ύψωσε πανό το ΚΚΕ (μ-λ).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass