ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Επενδύσεις με νέα κτίρια στο ΓΝΛ

* Αξιοποιούνται 2,5 εκατ. ευρώ από κληροδοτήματα *Επιστρέφει η Γαστρεντερολογική ΕΣΥ από το Πανεπιστημιακό *Επιτέλους αντικαθίστανται και τα προβληματικά ασανσέρ

Δημοσίευση: 07 Δεκ 2014 12:15 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:58

 

Όχι μόνο δεν κλείνει το ΓΝΛ, όπως κατά καιρούς φημολογείται, αλλά αντιθέτως αναβαθμίζονται οι υποδομές του με την ανέγερση νέων κτιρίων στο συγκρότημα του παλιού νοσοκομείου της Λάρισας. Η διοίκηση αξιοποιεί τα μέχρι τώρα δεσμευμένα ποσά που προέρχονται από Κληροδοτήματα και δρομολογεί τη χρηματοδότηση νέων κατασκευών αλλά και επισκευών, με 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως ανακοινώνει ο διοικητής Θανάσης Μητσιός, «σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του ΓΝΛ, έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την ανακατασκευή και τον εκσυγχρονισμό των χώρων του ΤΕΠ. Προχωράει η μελέτη για τα έργα στα Επείγοντα…» Και έπεται συνέχεια.

Η διοίκηση των διασυνδεδεμένων νοσοκομείων της Λάρισας κατάφερε να ξεμπλοκάρει τα χρηματικά ποσά που προέρχονται από κληροδοτήματα υπέρ του ΓΝΛ και τα οποία λίμναζαν στις τράπεζες. Συγκεκριμένα πρόκειται για 2.100.000 ευρώ από το Κληροδότημα Βαΐτση και 300.000 από το κληροδότημα Δημητράτου.

Νέα κτίρια

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό πρόκειται να σαρωθεί η «Παράγκα» δεξιά της εισόδου του Νοσοκομείου, όπου στεγάζεται σήμερα η Πνευμονολογική. Για να ανεγερθεί στον συγκεκριμένο χώρο καινούργιο κτίριο με συνολικούς χώρους 1.000 τετραγωνικών όπου θα στεγαστούν στο μεν ισόγειο το φαρμακείο στον δε όροφο θάλαμοι κλινικών.

Νέο κτίσμα σχεδιάζεται να ανεγερθεί και απέναντι, μεταξύ του αρχικού κτίσματος του νοσοκομείου και της νεότερης πτέρυγας, όπου θα σαρωθεί η υφιστάμενη παλιά αποθήκη. Εκεί προβλέπεται να στεγαστεί το Νεφρολογικό.

Επιτέλους ασανσέρ

Εν τω μεταξύ, με χρηματοδότηση 200.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ, έχει προχωρήσει η διαδικασία δημοπράτησης στη φάση κατακύρωσης των προσφορών, για την ανακατασκευή των ασανσέρ του νοσοκομείου, τα οποία είναι συχνά-πυκνά χαλασμένα αποτελώντας επί πολλά χρόνια πηγή ταλαιπωρίας και μόνιμο ζήτημα δυσλειτουργίας.

Επιστρέφει

η γαστρεντερολογική

Ο Θαν. Μητσιός ενημερώνει επίσης ότι ολοκληρώθηκαν οι σχετικές εργασίες και ο χώρος Ενδοσκοπήσεων του Πεπτικού Συστήματος στο ΓΝΛ είναι πλήρως ανακατασκευασμένος και ετοιμοπαράδοτος για χρήση. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι επιστρέφει στο παλιό νοσοκομείο η Γαστρεντερολογική κλινική, που είχε μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό το 1999 μαζί με άλλες τέσσερις κλινικές προκειμένου να επιταχυνθεί τότε η έναρξη λειτουργίας του νέου νοσοκομείου.

Τώρα η Γαστρεντερολογική κλινική ΕΣΥ με διευθυντή τον Γ. Παρούτογλου επιστρέφει στο ΓΝΛ καθώς υπεγράφη ήδη η σχετική υπουργική απόφαση επανίδρυσής της ως τμήμα της Παθολογικής. Στόχος να λειτουργήσει πληρέστερα το παλιό νοσοκομείο. Και ο κ. Μητσιός διαβεβαιώνει ότι θα ληφθεί μέριμνα για την επαρκή στελέχωση της.

Σωτ. Ζαχαριάς

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass