ΜΕ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Αλληλεγγύη στον Νίκο Ρωμανό

Δημοσίευση: 05 Δεκ 2014 10:05 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:53

Την αλληλεγγύη του, με κατά πλειοψηφία ψήφισμα που εξέδωσε χθες βράδυ, εκφράζει το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας στον κρατούμενο Νίκο Ρωμανό που βρίσκεται σε απεργία πείνας, μετά την άρνηση της Πολιτείας να του χορηγήσει εκπαιδευτική άδεια, προκειμένου φοιτήσει σε ΤΕΙ της Αθήνας.

Το αίτημα έκδοσης ψηφίσματος μετέφεραν στη συνεδρίαση μέλη της Κατάληψης Ιατρικής με το Δημοτικό Συμβούλιο να συνεδριάζει εκτάκτως, προκειμένου να αντιμετωπισθούν διαδικαστικά ζητήματα, αφού η προγραμματισμένη για χθες συνεδρίαση αφορούσε αποκλειστικά στο θέμα του προϋπολογισμού του 2015.

Το συμβούλιο ενέκρινε τελικά ως ψήφισμα, τη δήλωση που είχε κάνει λίγες ώρες νωρίτερα ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης. Δήλωση στην οποία σημειώνεται πως «για 25η μέρα συνεχίζει την απεργία πείνας ο κρατούμενος Νίκος Ρωμανός διαμαρτυρόμενος για την πολιτική απόφαση διακρίσεων της κυβέρνησης, στο να μην του χορηγηθεί άδεια για να παρακολουθήσει μαθήματα στη σχολή που πέρασε. Η Πολιτεία θεσμικά δίνει το δικαίωμα και τη δυνατότητα στους κρατούμενους να δώσουν εξετάσεις.

Θεωρούμε απαράδεκτη την επίδειξη δύναμης από πλευράς της κυβέρνησης απέναντι σε ένα 21χρονο παιδί του οποίου η υγεία επιδεινώνεται δραματικά και αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο του θανάτου. Η δημοκρατία δεν έχει να φοβηθεί, η δημοκρατία στην πατρίδα μας δεν κινδυνεύει από μια τέτοια απόφαση.

Καλούμε την κυβέρνηση να δώσει άμεσα λύση στο θέμα των εκπαιδευτικών αδειών του Νίκου Ρωμανού. Ζητάμε την άμεση παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας για να δοθεί λύση στο πρόβλημα με ισονομία και ισοπολιτεία».

Στη δήλωση Καλογιάννη έγιναν δεκτές παρεμβάσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και έτσι εκδόθηκε κατά πλειοψηφία ψήφισμα, ενώ «παρών’ ψήφισαν οι παρατάξεις της κ. Ρ. Καραλαριώτου, του κ. Εκτ. Νασιώκα και του κ. Ντ. Διαμάντου, που μεταξύ άλλων ζήτησαν το ψήφισμα να εγκριθεί από σημερινή συνεδρίαση της διαπαραταξιακής επιτροπής. Από τη συνεδρίαση αποχώρησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Θαν. Μαμάκος, Κων. Καλαμπαλίκης και Χρ. Τερζούδης με αφορμή και τη φραστική αντιπαράθεση με μέλη της Κατάληψης που προηγήθηκε κατά τις τοποθετήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass