Στηρίζουμε τα δικαιώματα των αναπήρων

ΘΑΝ. ΜΑΜΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Δημοσίευση: 04 Δεκ 2024 13:46
Από τη συνάντηση του δημάρχου Λαρισαίων Θανάση Μαμάκου με μέλη της Ομάδας του Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία Animus, στο ΔΩΛ. Τα μέλη της Ομάδας είχαν μια ειλικρινή συζήτηση με τον κ. Μαμάκο, αναφορικά με τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους και του κατέθεσαν υπόμνημα αιτημάτων. Από τη συνάντηση του δημάρχου Λαρισαίων Θανάση Μαμάκου με μέλη της Ομάδας του Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία Animus, στο ΔΩΛ. Τα μέλη της Ομάδας είχαν μια ειλικρινή συζήτηση με τον κ. Μαμάκο, αναφορικά με τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους και του κατέθεσαν υπόμνημα αιτημάτων.

«H Δημοτική Αρχή δίνει προτεραιότητα στην έμπρακτη στήριξη των δικαιωμάτων και δυνατοτήτων των συμπολιτών μας με αναπηρία και στη βελτίωση των συνθηκών ζωής και της προσβασιμότητας για μία κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς» τονίζει ο δήμαρχος Λαρισαίων Θαν. Μαμάκος σε δήλωσή του για την Παγκόσμια Ημέρα για τα Aτομα με Aναπηρία στην οποία αναφέρει:

«Η σημερινή, Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία, αποτελεί μια ακόμα αφορμή για να προβληματιστούμε και να αναλογιστούμε πόσα και ποια ουσιαστικά βήματα έχουμε πραγματοποιήσει τα τελευταία χρόνια ως προς την ισότιμη πρόσβαση, αντιμετώπιση και συμπερίληψη των ατόμων με αναπηρία σε όλο το φάσμα των κοινωνικών δραστηριοτήτων.
Ο τρόπος που στεκόμαστε στα ζητήματα των ΑμεΑ ως άνθρωποι, αλλά και ως κοινωνία, είναι ο πραγματικός δείκτης του πολιτισμού και της εξέλιξής μας.
Ως Δημοτική Αρχή δίνουμε προτεραιότητα στην έμπρακτη στήριξη των δικαιωμάτων και δυνατοτήτων των συμπολιτών μας με αναπηρία και στη βελτίωση των συνθηκών ζωής και της προσβασιμότητας για μία κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς. Με μια σειρά από έργα και παρεμβάσεις, που εφαρμόζουμε αποκαθιστούμε την ελεύθερη κίνηση των ατόμων με αναπηρία σε δημόσιους χώρους και δημιουργούμε έναν Δήμο πιο σύγχρονο, πιο ανθρώπινο, πιο προσβάσιμο σε όλους.
Η δόμηση ενός περιβάλλοντος όπου οι άνθρωποι με αναπηρία θα μπορούν να κινούνται, να εργάζονται, να εξυπηρετούνται και να ψυχαγωγούνται ισότιμα, αποτελεί ευθύνη και υποχρέωση όλων μας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass