Πορεία αλληλεγγύης για τον Νίκο Ρωμανό

Δημοσίευση: 03 Δεκ 2014 19:25 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:49

Η Κατάληψη Κατσίγρα διοργανώνει πορεία αλληλεγγύης για τον Νίκο Ρωμανό, στις 7.30 το απόγευμα σήμερα Τετάρτη. Όπως σημειώνεται από την κατάληψη «το κράτος δολοφονεί. Ο Νίκος Ρωμανός βρίσκεται σε απεργία πείνας απο 10/11 με μοναδικό αίτημα τη χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών που δικαιούται μετά την εισαγωγή του, μεσω πανελληνίων εξετάσεων απο τις φυλακές της Αυλώνας, στο ΤΕΙ Αθήνας. Οι συγκατηγορούμενοί του Γιάννης Μιχαηλίδης (από 17/11), Δημήτρης Πολίτης και Ανδρέας Μπουρζούκος(από 1/12) ξεκινούν μέσα απο τα κελιά απεργία πείνας ως αλληλεγγύη σε αυτήν τη διεκδίκηση.

Σήμερα 3/12 η απόφαση του συμβουλίου για την χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών στο Νίκο Ρωμανό ήταν απορριπτική. Ο σύντροφος βρίσκεται ήδη στην 23η ημέρα απεργίας πείνας έχοντας ως μοναδικό όπλο αγώνα το ίδιο του το σώμα. Απέναντι στην εκδικητική αυτή απόφαση ο ίδιος ο Νίκος Ρωμανός εμμένει στην απεργία πείνας.

Εμείς σαν αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες (άνεργοι, φοιτητές, εργαζόμενοι) είμαστε εδώ αποφασισμένοι να στηρίξουμε αυτόν τον αγώνα. Στο πλαίσιο αυτό, μετά τη χθεσινή αυθόρμητη βραδινή πορεία στις γειτονιές της πόλης, κλιμακώνουμε καταλαμβάνοντας το κτίριο Κατσίγρα (Ιατρική Σχολή).

Αυτό γίνεται ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στα δίκαια αιτήματά του. Αιτήματα δίκαια και νόμιμα, ακόμα και στο κατ' επίφαση κράτος δικαίου που συνεχίζει να καταστέλλει οποιαδήποτε μορφή αντίστασης. Είναι αδιαμφησβήτητο ότι μέσω της μη χορήγησης εκπαιδευτικών αδειών, το κράτος αρνείται να δώσει τα αυτονόητα και θανατώνει το πνεύμα πριν ολοκληρώσει την εκδικητική του μανία και στο σώμα.

Χρησιμοποιούμε την κατάληψη ως μέσο πίεσης και κέντρο αγώνα. Θα μείνουμε εδώ μέχρι να δικαιωθούν τα αιτήματα του. Επειδή η αφορμή για όλα αυτά είναι το δικαίωμα ενός ανθρώπου στην μόρφωση, ξεκαθαρίζουμε ότι όσοι ενδιαφέρονται αποκλειστικά και μόνο για αυτό το κομμάτι της λειτουργίας του κτιρίου, κλείνουν τα μάτια στην ουσία και θα μας βρουν απέναντι τους. Όσον αφορά στο κοινωνικό Ιατρείο, η κατάληψη δε θα επηρεάσει τη λειτουργία του καθώς αντιλαμβανόμαστε το ρόλο του σε μία κοινωνία που η υποβάθμιση της δημόσιας υγείας αυξάνεται ολοένα και περισσότερο. καλούμε όλους και όλες σε αυτόν τον αγώνα. το κράτος θέλει ακόμα ένα νεκρό. δε θα τους τον χαρίσουμε» καταλήγει η κατάληψη Κατσίγρα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass