ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΑΝΤΑΛΛΑΞΑΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΜΕ ΤΡΟΦΙΜΑ

«Κλικ» αλληλεγγύης και ανθρωπιάς!

Δημοσίευση: 02 Δεκ 2014 21:35 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:48

 

Μια διαφορετικού ύφους δράση ήρθε να δώσει  ξεχωριστή νότα στη λειτουργία της «Στέγης Αλληλεγγύης» των «Ενεργών Πολιτών Λάρισας». Στο φιλόξενο χώρο της στήθηκε γέφυρα ανάμεσα στο ταλέντο των καλλιτεχνών Αδριανού και Ρούλας Λέκκα που πρόσφεραν φωτογραφικούς πίνακές τους, στην ανθρωπιά δεκάδων συμπολιτών που τους αντάλλαξαν με τρόφιμα για τους ευπαθείς  οικονομικά συνανθρώπους τους και στους εθελοντές που πρόσφεραν το χρόνο τους για τη διοργάνωση αυτής της πρωτότυπης εικαστικής και ανθρωπιστικής παρέμβασης.

Ο φωτογραφικός φακός των δυο καλλιτεχνών απαθανάτισε με εξαιρετικό τρόπο εικόνες μοναδικής ομορφιάς του τόπου μας που αποτυπώθηκαν στο φωτογραφικό χαρτί. Τα έργα αιχμαλώτισαν τα βλέμματα των εκατοντάδων επισκεπτών που επισκέφτηκαν την έκθεση φωτογραφίας  και τα  απόκτησαν ανταλλάσσοντάς τα με συγκεκριμένη ποσότητα τροφίμων που ζητήθηκαν από τους διοργανωτές.

Τελικός απολογισμός της επταήμερης έκθεσης ήταν να πωληθούν 170 συνολικά αντίτυπα των έργων και να συγκεντρωθούν τρόφιμα αξίας περίπου δυο χιλιάδων ευρώ. Έτσι, πολλές οικογένειες, χάρη στην ευγενική προσφορά των δύο Λαρισαίων ερασιτεχνών φωτογράφων και των συμπολιτών τους θα εξασφαλίσουν βασικά είδη διατροφής για την επιβίωσή τους μέσα σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε!

Το εθελοντικό κίνημα των Ενεργών Πολιτών Λάρισας που βρίσκεται σε συνεχόμενη εγρήγορση προκειμένου να εφεύρει ιδέες και διαφορετικές δράσεις με σκοπό την συγκέντρωση τροφίμων για τις διακόσιες περίπου οικογένειες που υποστηρίζει, ευχαριστεί τους δημιουργούς για την προσφορά τους και καλεί όσους μπορούν να ενισχύσουν το Δωρητήριο Τροφίμων, που στεγάζεται στην Παναγούλη 37.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass