Παρελάσεις για την επέτειο του «ΟΧΙ»

Αύριο, σε Δήμους του Νομού Λάρισας

Δημοσίευση: 27 Οκτ 2024 14:32

Με λαμπρότητα θα γιορταστεί αύριο η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940, σε όλους τους Δήμους της Π.Ε. Λάρισας.


Αναλυτικότερα:

 

ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
Επετειακές εκδηλώσεις οργανώνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας στη Λάρισα, αύριο Δευτέρα 28η Οκτωβρίου και το πρόγραμμα έχει ως εξής:
07:00: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών με φροντίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου. Εωθινό από τη μουσική της 1ης Στρατιάς και τη Φιλαρμονική του Δήμου Λάρισας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. 08:00: Επίσημη έπαρση σημαίας.10:30: Άφιξη επισήμων και έναρξη δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, στην οποία θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Σεβ. κ.κ. Ιερώνυμος.
Μετά το τέλος της δοξολογίας και εντός του ναού θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την κα. Γκαρά Άλκηστη διευθύντρια 4ου Γυμνασίου Λάρισας.
11:00: Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης και κατάθεση στεφάνων από ανώτατες πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, εφεδροπολεμιστικές οργανώσεις και εκπροσώπους της Εθνικής Αντίστασης όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων.
11:30: Παρέλαση τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, Αναπήρων Πολέμου, Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, μαθητών, Προσκόπων, Οδηγών και Πολιτιστικών Συλλόγων.

 

ΣΤΟ ΣΥΚΟΥΡΙΟ
07.00: Η μπάντα της Mουσικής Σχολής του Δήμου θα παιανίσει στους δρόμους του Συκουρίου εθνικά εμβατήρια.
08.00: Θα ηχήσει τρεις φορές η σειρήνα, θα ακολουθήσουν ισάριθμες κωδωνοκρουσίες από τον ναό Αγίων Κων/νου και Ελένης και 28 πυροβολισμοί από τους προσκόπους. 08.30: Έπαρση της σημαίας στο Μνημείο των Ηρώων με την φροντίδα του Δήμου και την συμμετοχή των προσκόπων.
10.00: Υποδοχή επισήμων από την μπάντα της Μουσικής Σχολής και από τις σημαίες των σχολείων και των προσκόπων, τέλεση επίσημης δοξολογίας στον ναό Αγίων Κων/νου και Ελένης Συκουρίου. Στη δοξολογία θα παραστούν οι Τοπικές Αρχές, σχολεία, πρόσκοποι, Σύλλογοι, Σωματεία και ο λαός της Δημοτικής Κοινότητας Συκουρίου.
Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας μέσα στον χώρο της εκκλησίας, μετά τη δοξολογία από τoν δάσκαλο του Δημοτικού Σχολείου Συκουρίου κ. Aστέριο Γούσιο. Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφανιών στο Μνημείο των Ηρώων από τις Τοπικές Αρχές, φορείς και οργανώσεις. Τήρηση ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ένδοξων νεκρών. Εθνικός Ύμνος από τμήμα μαθητών και μαθητριών του Λυκείου υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου.
Παρέλαση στην οδό Αγίου Κων/νου από τους μαθητές και μαθήτριες του Νηπιαγωγείου, Δημοτικού Σχολείου, Γυμνασίου και Λυκείου υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου. Παρέλαση του 1ου Συστήματος Προσκόπων Συκουρίου με τη συνοδεία του τμήματος κρουστών του. Αποχώρηση Φιλαρμονικής του Δήμου. 19.00: Λαμπαδοφορία και υποστολή σημαίας από το 1ο Σύστημα Προσκόπων Συκουρίου.

 

ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ
Στον Δήμο Φαρσάλων θα πραγματοποιηθούν οι εξής εκδηλώσεις:
Παρασκευή 25 Οκτωβρίου: 12:00: Επιμνημόσυνη δέηση, προσκύνημα και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων στην πλατεία Δημαρχείου από μαθητές, Οδηγούς και Προσκόπους, παρουσία των Τοπικών Αρχών.
Δευτέρα 28 Οκτωβρίου: 07:30: Κωδωνοκρουσίες στους Ιερούς Ναούς της πόλης. 08:00: Έπαρση της σημαίας στο Ηρώο Πεσόντων στην πλατεία Δημαρχείου. 10:00: Προσέλευση επισήμων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής. 10:15: Έναρξη επίσημης δοξολογίας. 11:00: Συγκέντρωση στην πλατεία Δημαρχείου. Παράταξη σημαιών σχολείων, Οδηγών και Προσκόπων. Επιμνημόσυνη Δέηση. Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την κ. Φωτεινή Τουρσουνίδου, διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Φαρσάλων. Κατάθεση στεφάνων. Σιγή ενός λεπτού. Εθνικός Ύμνος.
12:00: Παρέλαση μαθητών, Οδηγών, Προσκόπων και Συλλόγων επί της οδού Λαρίσης. 18:00: Υποστολή της σημαίας.18:00: Υποστολή της σημαίας.

 

ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ
Το πρόγραμμα έχει ως εξής: 10:15 π.μ. συγκέντρωση επισήμων στην Κεντρική πλατεία Αγιάς.10:30 π.μ. επίσημη δοξολογία στον ναό Αγίων Αντωνίων και εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας.11:00 π.μ. επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο Ηρώων και κατάθεση στεφάνων από τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, οργανώσεις, φορείς και συγγενείς των πεσόντων. Ενός λεπτού σιγή. Εθνικός Ύμνος. 11:30 π.μ. παρέλαση στον πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου, από μαθητές των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίου, Λυκείου, ΕΠΑΛ και αντιπροσωπείας του Μ.Π.Σ. Αγιωτών «Μιλτιάδης Δάλλας».

 

ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ
Το πρόγραμμα εορτασμού για την 28η Οκτωβρίου στον Τύρναβο έχει ως εξής:
7.30: Θα χτυπήσουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών από όλους τους ιερούς ναούς της πόλης. 8.30: Έπαρση της σημαίας στην Κεντρική πλατεία της πόλης παρουσία της Φιλαρμονικής του Δήμου Τυρνάβου.
10.30: Πέρας προσέλευσης μαθητών, Συλλόγων, Σωματείων με τις σημαίες και τα λάβαρά τους στον Μητροπολιτικό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης.
10.40: Πέρας προσέλευσης επισήμων και των προσκεκλημένων στον Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης.
10.45: Επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης στην οποία θα λάβει μέρος όλος ο ιερός κλήρος της πόλης.
11.00: Μετάβαση στην Κεντρική πλατεία όπου θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες και στη συνέχεια θα γίνει κατάθεση στεφάνων.
Στη συνέχεια θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων νεκρών και τέλος θα γίνει ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από την Φιλαρμονική του Δήμου Τυρνάβου.
Ο πανηγυρικός της ημέρας λόγος θα εκφωνηθεί από τον κ. Απόστολο Ζιάκο, εκπαιδευτικό του Γενικού Λυκείου Τυρνάβου.
12.00: Παρέλαση. Χώρος συγκέντρωσης των τμημάτων που θα παρελάσουν, ορίζεται η οδός Πολυτεχνείου.
17.30: Υποστολή της σημαίας παρουσία της Φιλαρμονικής του Δήμου Τυρνάβου.

 

ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ
Το πρόγραμμα για την εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου στον Δήμο Ελασσόνας αύριο έχει ως εξής: 7:30 π.μ. Εκτέλεση εωθινού από την μπάντα της Φιλαρμονικής του Δήμου. 8:30 π.μ. Έπαρση σημαίας. 10:00 π.μ. Προσέλευση εκπροσώπων Σωματείων, Οργανώσεων κ.λ.π. στον Μητροπολιτικό Ναό. 10:15 π.μ. Προσέλευση επισήμων στον Μητροπολιτικό Ναό. 10:30 π.μ. Τέλεση επίσημης δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ναό, Χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ελασσώνος κ.κ. Χαρίτωνος. Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο, εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας, κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων, Εθνικός Ύμνος. 11:00 π.μ. Έναρξη παρέλασης πολιτικών τμημάτων επί της οδού 6ης Οκτωβρίου. 6 :30 μ.μ. Υποστολή σημαίας.

 

ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ
Για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου ο Δήμος Κιλελέρ οργάνωσε για αύριο τα εξής: Προσέλευση των αρχών στον χώρο του ΚΑΠΗ στη Νίκαια στις 9:30 π.μ. και στη συνέχεια εκκλησιασμός στον ναό του Αγίου Γεωργίου, όπου μετά τη δοξολογία θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας κ. Δημήτριος Μαρινόπουλος.
Στις 10:45 θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στον χώρο του μνημείου στην πλατεία της Νίκαιας. Η εκδήλωση θα περατωθεί με παρέλαση των μαθητών και μαθητριών των σχολείων της Νίκαιας επί της οδού Φαρσάλων. Παρόμοιες εκδηλώσεις θα γίνουν σε όλες τις κοινότητες του Δήμου Κιλελέρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass