«Αδικία ο αποκλεισμός του κάστανου από αποζημιώσεις»

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΕΜΠΩΝ

Δημοσίευση: 25 Οκτ 2024 12:50

«Η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αποφάσισε να ενεργοποιήσει «εν μέρει» τον κανόνα de minimis για την ενίσχυση των μηλοπαραγωγών, εξαιρώντας τους καστανοπαραγωγούς που υπέστησαν την ίδια ζημιά από την καταστροφική θεομηνία του «Ντάνιελ»» καταγγέλλει σε ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Τεμπών.


Μεταξύ άλλων, σημειώνει τα εξής: «Η απόφασή τους μας βρίσκει «εν μέρει» σύμφωνους. Για την ολοκλήρωση της απόφασης θα πρέπει να εφαρμοστεί ο κανόνας de minimis και για τους καστανοπαραγωγούς του Δήμου Τεμπών και της περιοχής του Δήμου Αγιάς. Αλλιώς, εκτός των άλλων, θα κινδυνεύουμε να χαρακτηριστούμε παγκόσμιο φαινόμενο, αφού ο «Ντάνιελ» «επέλεξε» σε γειτνιάζοντες εκτάσεις να πλήξει μόνο τα μήλα.
Ο Δήμος μας, σε συνεργασία με τον Δήμο Αγιάς, τους αγρότες, τους συλλόγους και τους συνεταιρισμούς, συνέταξε κοινή έκθεση για τις καταστροφικές συνέπειες του «Daniel» στα μήλα και τα κάστανα, αναδεικνύοντας τη μείωση της παραγωγής. Το γεγονός πως από μια ενιαία έκθεση αποκλείστηκε το τμήμα που αφορούσε το κάστανο αποτελεί καταφανέστατη αδικία. Πράξη αυθαίρετη, αντιεπιστημονική και πολιτικά λαθεμένη.
Ζητάμε την άμεση αποκατάσταση της αδικίας και την ένταξη και του κάστανου στο de minimis.
Ο τόπος μας, τα τελευταία χρόνια, έχει υποστεί πάρα πολλές καταστροφές στον αγροτικό τομέα, με αποτέλεσμα πολλοί νέοι αγρότες να εγκαταλείπουν τις καλλιέργειες. Η αποκατάσταση της αδικίας δε θα λύσει το πρόβλημα της περιοχής μας, αλλά θα δώσει ένα κίνητρο στους καλλιεργητές του κάστανου να συνεχίσουν και την επόμενη χρόνια να καλλιεργούν με την ελπίδα οι αρμόδιοι του Υπουργείου να σταθούν αρωγοί στη μελλοντική τους προσπάθεια!
Θα είμαστε δίπλα και μαζί με τους αγρότες μας σε όποια μορφή αγώνα και εάν επιλέξουν».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass