Η γέφυρα στην Αμπελιά εντάχθηκε στο πρόγραμμα

ΤΟΝΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

Δημοσίευση: 22 Οκτ 2024 16:09

Η γέφυρα στην Αμπελιά Φαρσάλων «έχει ενταχθεί για την αποκατάστασή της στο πρόγραμμα αποκαταστάσεων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών» τονίζεται από το Υπουργείο, απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυρ. Βελόπουλου.


Στην ερώτηση προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών και τον υπουργό Εσωτερικών, ο κ. Βελόπουλος σημειώνει πως «η αποκατάσταση της γέφυρας στην Αμπελιά Φαρσάλων καθυστερεί». Για να διευκρινίσει ότι «στα μέσα Ιουλίου είχε εκδοθεί ενημερωτικό Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Θεσσαλίας, βάσει του οποίου αναμενόταν τον Δεκαπενταύγουστο η παράδοση στην κυκλοφορία της προσωρινής γέφυρας Αμπελιάς Φαρσάλων. Στο εν λόγω αυτολεξεί σημειώνεται ότι θα προχωρούσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας «στην κατασκευή προσωρινής γέφυρας με τη χρήση τσιμεντοσωλήνων στην Αμπελιά Φαρσάλων, στον ποταμό Ενιπέα, με σκοπό να γίνεται απρόσκοπτα και με ασφάλεια η κυκλοφορία των διερχομένων στην Π. Ε. Ο. Φαρσάλων - Βόλου». Προσέτι δε ότι «η νέα γέφυρα βρίσκεται στο στάδιο της μελέτης και αναμένεται να επισκευαστεί από το Υπουργείο Υποδομών».
Η γέφυρα της Αμπελιάς καταστράφηκε προ ενός έτους από την ορμητικότητα των νερών του Ενιπέα κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Daniel». Έκτοτε, οι πολίτες για να μεταβούν από το ένα σημείο της γέφυρας στο άλλο έπρεπε να διανύουν αρκετά περισσότερα χιλιόμετρα, μέσω παρακαμπτήριας οδού που διερχόταν από τα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Πολυδάμαντα.
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, ερωτώνται οι υπουργοί: Προτίθεστε όπως μας ενημερώσετε τους λόγους καθυστέρησης, εξαιτίας των οποίων δεν παραδόθηκε εισέτι στην κυκλοφορία η προσωρινή γέφυρα στην Αμπελιά Φαρσάλων; Σε ποιες ενέργειες έως τώρα έχει προβεί το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, προκειμένου να επισπεύσει τη διαδικασία επισκευής της αναφερόμενης γέφυρας;».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass