Οι αστυνομικοί τίμησαν τον προστάτη τους Αγιο Αρτέμιο

*Εκδηλώσεις χθες στη Λάρισα για τον εορτασμό της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας» *Την ανάγκη η πολιτεία να συνδράμει και να ενισχύσει το έργο της, τόνισαν ο υφυπουργός Χρ. Κέλλας και οι βουλευτές ΝΔ Μ. Χαρακόπουλος και Χρ. Καπετάνος

Δημοσίευση: 21 Οκτ 2024 13:06

Με τη δέουσα λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος στη Λάρισα η «Ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου. Χθες το πρωί στον ιερό ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στη Λάρισα, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου τελέστηκε η επίσημη δοξολογία και παράλληλα αναγνώστηκε η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Δημήτριου Μάλλιου, από τον Αστυνόμο Α’ Πέτρο Παπαδημητρίου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας.

Μετά το πέρας της δοξολογίας, έλαβε χώρα μικρή δεξίωση στο Αστυνομικό Μέγαρο Λάρισας, ενώ τους προσκεκλημένους υποδέχτηκαν ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας, Υποστράτηγος Θωμάς Καρανάσιος, συνοδευόμενος από τη βοηθό αυτού, Αστυνομική Διευθύντρια Μαρία Κομμάτα και τον Διευθυντή Αστυνομίας Λάρισας, Αστυνομικό Διευθυντή Αγάπιο Χαρακόπουλο, τους οποίους ευχαρίστησαν για την παρουσία τους.
Στις εκδηλώσεις παρέστησαν θρησκευτικές, πολιτικές, εισαγγελικές-δικαστικές αρχές, εκπρόσωποι φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών ενώσεων και σωματείων, εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων, κοινοτήτων και οργανισμών, καθώς και πλήθος απόστρατων και εν ενέργεια αστυνομικών.
«ΑΝΑΓΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ
ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΑΣ»
*Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Χρήστος Κέλλας, που παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις, χαρακτήρισε την Ελληνική Αστυνομία ακρογωνιαίο λίθο της Δημοκρατίας μας και επεσήμανε την υποχρέωση της πολιτείας να στέκεται στο πλευρό της. «Η πολιτεία οφείλει να στέκεται πάντα στο πλευρό των αστυνομικών μας, παρέχοντας την υποστήριξη που χρειάζονται, για να επιτελούν το δύσκολο έργο τους. Σε αυτή την κατεύθυνση και η επιβεβαίωση από την πλευρά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, της πρόθεσης της κυβέρνησης για τη θεσμοθέτηση μόνιμου επιδόματος για τους ένστολους, αναγνωρίζοντας την επικινδυνότητα της εργασίας τους».
*Ο βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, που παρακολούθησε τον πανηγυρικό εσπερινό στο Αστυνομικό Μέγαρο Λάρισας, τόνισε ότι οι γυναίκες και οι άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας επιτελούν με αυταπάρνηση και επαγγελματισμό το δύσκολο έργο της περιφρούρησης της ασφάλειας και της προστασίας των πολιτών και σημείωσε επίσης « Για να ανταποκριθούν οι αστυνομικοί στα καθήκοντά τους πρέπει η πολιτεία να στηρίζει τα στελέχη της ΕΛΑΣ τόσο ως προς τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό που απαιτείται για την επιχειρησιακή τους επάρκεια, όσο και ως προς τις αποδοχές τους. Αναμφίβολα, τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικά βήματα και στα δύο αυτά πεδία, αλλά χρειάζεται να γίνουν περαιτέρω βελτιώσεις για να φθάσουμε στο επίπεδο που όλοι θα επιθυμούσαμε. Είναι πλέον ώριμες οι συνθήκες για την αναγνώριση της επικινδυνότητας του επαγγέλματος των αστυνομικών».
*Ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Καπετάνος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς όλους τους άνδρες και τις γυναίκες των Σωμάτων Ασφαλείας που καθημερινά με αυτοθυσία και αφοσίωση φροντίζουν για την ασφάλεια και την ευημερία των πολιτών και δήλωσε ότι «Η Πολιτεία οφείλει να αναγνωρίσει τους αγώνες τους, ώστε να συνεχίσουν να υπηρετούν με ακεραιότητα και ανιδιοτέλεια το κοινωνικό σύνολο».
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φετινές εκδηλώσεις αποκτούν συμβολικό – επετειακό χαρακτήρα, καθώς συμπληρώνονται 40 χρόνια από την ενοποίηση της Ελληνικής Χωροφυλακής με την Αστυνομία Πόλεων και τη μετεξέλιξή τους στο σημερινό Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass