Ολος ο Τύρναβος, μια γιορτή...

* Ενας θεσμός για το τσίπουρο επέστρεψε δυναμικά

Δημοσίευση: 20 Οκτ 2024 15:00

Τύρναβος (Του ανταποκριτή μας)

Με ενθουσιασμό ξεκίνησε χθες η Γιορτή Τσίπουρου και Αποσταγμάτων, που διοργανώνει ο Δήμος Τυρνάβου, σε συνεργασία με την ΠΕΔ Θεσσαλίας, μετατρέποντας την πόλη σε επίκεντρο πολιτιστικών και παραδοσιακών εκδηλώσεων.

Στην Κεντρική πλατεία του Τυρνάβου οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα περίπτερα των οινοποιών και αποσταγματοποιών, απολαμβάνοντας τις τοπικές γεύσεις και προϊόντα. Η γιορτή, όμως, δεν περιορίζεται μόνο στην πλατεία. Παράλληλες δράσεις εμπλουτίζουν το διήμερο με πολιτιστικό και καλλιτεχνικό ενδιαφέρον. Το Μουσείο Αμπέλου, Οίνου και Οίκου του Ανθρώπου είναι ανοιχτό για το κοινό, από τις 10:30 έως τις 13:00. Στο φουαγιέ του Δημαρχείου Τυρνάβου φιλοξενείται, επίσης, μία εντυπωσιακή έκθεση ζωγραφικής με θέμα το αμπέλι και την παραδοσιακή απόσταξη, από τον ζωγράφο και καθηγητή Καλών Τεχνών, Βαγγέλη Πέρπερα.
Ο Σύλλογος Γυναικών Τυρνάβου συμμετέχει ενεργά με μία έκθεση φωτογραφίας αφιερωμένη στα παραδοσιακά καζάνια απόσταξης, φέρνοντας στο προσκήνιο τις παλιές μεθόδους παραγωγής τσίπουρου. Επισκέψιμο είναι, επίσης, το παραδοσιακό καζάνι του Δημήτρη Παπαφίγκου, επίτιμου προέδρου του Συλλόγου Αμβυκούχων Τυρνάβου, στο οποίο οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά την παράδοση και την ιστορία της απόσταξης. Ο κ. Παπαφίγκος έχει δημιουργήσει στο σπίτι του ένα πραγματικό μουσείο με παλιά καζάνια, εργαλεία, βαρέλια, νταμιτζάνες και ιστορικά έγγραφα, προσφέροντας ένα ταξίδι στον χρόνο. Η Γιορτή Τσίπουρου επιστρέφει στον Τύρναβο μετά από απουσία 15 ετών, με στόχο να καθιερωθεί ξανά ως θεσμός στην περιοχή, προσελκύοντας επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και προβάλλοντας την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass