«Πάγωσε» έργο στην Εθνική Οδό Λάρισας-Τρικάλων

* Εδώ και 4 μήνες * Λόγω διακοπής της χρηματοδότησης από το Υπουργείο Περιβάλλοντος * Μεγάλη η επικινδυνότητα του δρόμου

Δημοσίευση: 20 Οκτ 2024 14:00

«Παγωμένο» εδώ και τέσσερις μήνες παραμένει το έργο αναβάθμισης της Εθνικής Οδού Λάρισας-Τρικάλων, ελλείψει πιστώσεων -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- του Υπουργείου Περιβάλλοντος, μέσω προγράμματος του οποίου χρηματοδοτείται το έργο.

Πρόκειται για το τελευταίο τμήμα της Εθνικής Οδού, μήκους 5,5 χλμ., από τη διασταύρωση της Τερψιθέας έως τη διασταύρωση της Ραχούλας, και πλέον επικίνδυνο, αφού δεν πληροί συνθήκες ασφαλείας για τους οδηγούς και στο οποίο καταγράφονται θανατηφόρα δυστυχήματα. Στην Εθνική Οδό Λάρισας-Τρικάλων, όπως είναι γνωστό, καταγράφεται υψηλός κυκλοφοριακός φόρτος, που σε συνδυασμό με τεχνικά χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου τμήματος, όπως το μικρό πλάτος της οδού (μία λωρίδα ανά κατεύθυνση), η απουσία διαχωριστικών κ.λπ., καθιστούν τον δρόμο από την άποψη της οδικής ασφάλειας ιδιαίτερα επικίνδυνο. Μάλιστα, στην ίδια περιοχή δραστηριοποιούνται επιχειρήσεις, ενώ λόγω των όμορων αγροτικών εκμεταλλεύσεων και στο συγκεκριμένο τμήμα της Εθνικής κινούνται γεωργικοί ελκυστήρες, ελλείψει παράπλευρου δικτύου. Η χρηματοδότηση του έργου «πάγωσε» ανήμερα της εφαρμογής των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων από την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας για την κίνηση των οχημάτων μέσω παρακαμπτηρίων. Ειδικότερα, στα μέσα του περασμένου Ιουνίου είχε ανακοινωθεί ότι η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Λάρισας-Τρικάλων, από την 1η Ιουλίου και για 4 μήνες θα διεξαγόταν μέσω παράπλευρων οδών, ωστόσο η χρηματοδότηση του έργου διακόπηκε και οι ρυθμίσεις στην πραγματικότητα δεν υπήρχε λόγος να τεθούν σε ισχύ. Σημειώνεται πως οι εργασίες κατασκευής του οδικού τμήματος (διαπλάτυνση, βελτίωση κ.λπ.) αρχικά ήταν προγραμματισμένες να ολοκληρωθούν στα τέλη του 2024, αλλά με την επίταξη χωματουργικών μηχανημάτων με αφορμή και την επείγουσα αποκατάσταση ζημιών από τα πλημμυρικά φαινόμενα του Σεπτεμβρίου του 2023 η αποπεράτωση θα λάμβανε παράταση και με το πέρας του τρέχοντoς έτους. Με τη διακοπή της χρηματοδότησης σημειώνεται ήδη επιπλέον καθυστέρηση περίπου 4 μηνών.        

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass