Η Λάρισα στο επίκεντρο διδακτικών εξελίξεων

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ 10ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ

Δημοσίευση: 19 Οκτ 2024 12:25

Μια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις στον χώρο της εκπαίδευσης στην Ελλάδα υλοποιείται από χθες και μέχρι αύριο στη Λάρισα. Ο λόγος για το 10ο Επετειακό Διεθνές Συνέδριο για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας, τη μεγαλύτερη γιορτή της εκπαίδευσης, που διοργανώνει η Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.), με την αιγίδα του ΥΠΑΙΘΑ, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο.


Το 10ο Διεθνές Συνέδριο για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (https://synedrio.eepek.gr/) διεξάγεται -διαδικτυακά και δια ζώσης- στη Λάρισα, με την υποστήριξη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας - Γαλλική Πρεσβεία στην Ελλάδα, της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, της Open Up Greek Scientific Association of Innovation, της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής ν. Λάρισας, του Συλλόγου καθηγητών Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας ν. Λάρισας, ενώ για άλλη μια χρονιά τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Οι 550 και πλέον εργασίες που θα παρουσιαστούν ηλεκτρονικά ή δια ζώσης (πλήρεις εργασίες, e-posters, εκπαιδευτικά σενάρια, καινοτόμα προγράμματα, κ.λπ.) στο 10ο Διεθνές Συνέδριο για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας -το οποίο συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Λαρισαίων-, έχουν κριθεί θετικά κατόπιν τυφλής κρίσης από τουλάχιστον 2 κριτές, σε μια από τις δύο επίσημες γλώσσες του Συνεδρίου (Ελληνικά ή Αγγλικά).
Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου - το οποίο διεξάγεται στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων, (Περιφερειακή οδός Λάρισας - Πρώην ΤΕΙ Θεσσαλίας), έχουν προγραμματιστεί περισσότερες από 50 προσκεκλημένες ομιλίες από επιστήμονες και ακαδημαϊκούς αναγνωρισμένης αξίας ευρωπαϊκών και αμερικάνικων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, οι οποίοι αναμένεται να τιμήσουν με την παρουσία τους το συνέδριο. Παράλληλα, οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε οποιοδήποτε από τα 5 Στρογγυλά Τραπέζια με εξαιρετικά ενδιαφέρουσα θεματολογία, η οποία θα αναπτυχθεί από διακεκριμένους επιστήμονες - Στελέχη Τοπικής Αυτοδιοίκησης - Ακαδημαϊκούς - Εκπαιδευτικούς και άλλα στελέχη που διακρίνονται σε εκπαιδευτικό και κοινωνικό επίπεδο.
Το πρόγραμμα του Συνεδρίου είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του συνεδρίου (https://synedrio.eepek.gr/images/10_conf/10th_conference_program_10_2024.pdf). Διευκρινίζεται πως η πρόσβαση είναι ελεύθερη για όλους (όσοι θέλουν βεβαίωση συμμετοχής θα πρέπει να εγγραφούν στο συνέδριο, αλλά μπορούν όλοι να παρακολουθήσουν δωρεάν τις ζωντανές μεταδόσεις.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass