Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 18 Οκτ 2024 12:15

Ημερίδα για την εφηβεία
ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ «ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ»

Η πρώτη ημερίδα από την επιστημονική δράση με τίτλο «Χρονιά Εφήβου 2024-2025», η οποία θα διεξαχθεί στη Λάρισα και περιλαμβάνει έξι συνολικά εκδηλώσεις από τον Οκτώβριο του 2024 έως και τον Μάιο του 2025, θα διεξαχθεί σήμερα Παρασκευή 18 Οκτωβρίου και ώρα 7 μ.μ. στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο.


Η δράση αυτή οργανώνεται από το Ινστιτούτο Ψυχοκοινωνικής Ανάπτυξης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Λαρισαίων και έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση τόσο των νέων όσο και των γονέων και εκπαιδευτικών για τις προκλήσεις και τις ανάγκες της εφηβείας.
Τα θέματα που θα αναλυθούν σήμερα είναι:
- «Από το νήπιο στον/στην έφηβο, κάποιοι παραλληλισμοί κατά την ανάπτυξη της σεξουαλικότητας και της ταυτότητας», Δημήτριος Τζίκας, παιδοψυχίατρος - ψυχαναλυτικός ψυχοθεραπευτής παιδιών και εφήβων.
- «Από την αναζήτηση του Εαυτού στη σχέση με τον Άλλον», Τζένη Σουμάκη, αναπλ. καθηγήτρια Παιδοψυχιατρικής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης/ψυχαναλύτρια Ε.Ε.Ψ.Ψ
- «Οι ενδο-οικογενειακές σχέσεις ως μοχλός συντήρησης του τραύματος: Κλινική περίπτωση έφηβης θύματος σεξουαλικής παρενόχλησης», Γεράσιμος Μακρής, PhD, ειδικευόμενος Ψυχιατρικής Παιδιού & Εφήβου, γεν. γραμμ. Ελληνικής Εταιρείας Αναλυτικής Ομαδικής & Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας.

 

Ενημέρωση για τη διατροφή στη λαϊκή αγορά της Γιάννουλης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής και Επισιτισμού η διεπιστημονική ομάδα της 11ης ΤΟΜΥ Φιλιππούπολης Λάρισας και της 10ης ΤΟΜΥ Γιάννουλης Λάρισας θα πραγματοποιήσουν δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, σήμερα Παρασκευή στον χώρο της λαϊκής αγοράς της Γιάννουλης, η οποία θα στοχεύει στην ενημέρωση για την πρόσληψη αρκετών θρεπτικών και ασφαλών τροφίμων, καθώς και στην προώθηση μιας υγιεινής διατροφής για όλους, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα μείνει κανείς πίσω.

 

«Δημήτρια» στο Καστρί Αγιάς

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Εορτή του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτη το Σάββατο 26 Οκτωβρίου, και το Καστρί του Δήμου Αγιάς, τιμώντας τον προστάτη και πολιούχο του, διοργανώνει τα «Δημήτρια», με πλούσιες θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Στον ομώνυμο ναό, αύριο Σάββατο 19 Οκτωβρίου, στις 7:30 το πρωί, θα ψαλούν ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία. Το απόγευμα της Τετάρτης 23 Οκτωβρίου, στις 5:00, θα γίνει υποδοχή των Χαριτόβρυτων Ιερών Λειψάνων του Αγίου Δημητρίου, ενώ στη συνέχεια θα τελεστεί και το Ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου. Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, στις 6:30 μ.μ., προεξάρχοντος του Αρχιερατικού Επιτρόπου Αγιάς π. Αθανασίου Μακρή, θα ψαλεί ο Μέγας Πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, θείου κηρύγματος, των εγκωμίων του Αγίου και λιτάνευσης της Ιεράς Εικόνας και των Ιερών Λειψάνων. Στο τέλος θα δοθεί φαγητό σε όλους τους ευλαβείς προσκυνητές, με τις ευγενείς προσφορές των ευλαβών χριστιανών και των κατοίκων του χωριού. Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με μουσικοχορευτική εκδήλωση, στην οποία θα συμμετέχει ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Επαρχίας Αγιάς. Το πρωί του Σαββάτου 26 Οκτωβρίου, στις 7:30, θα τελεσθούν ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Νικοδήμου Αγαθονίκου, καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς.

 

Ευχέλαιο και προσκύνηση λειψάνων στον Αγ. Αχίλλιο

Την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, στις 6.30 μ.μ., θα τελεστεί στον Άγιο Αχίλλιο το Μυστήριο του Ευχελαίου, που θεμελιώνεται στους λόγους του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, και θα τεθούν προς προσκύνηση από τους πιστούς όλα τα ιερά λείψανα που φυλάσσονται στον ναό: των Αγίων Αχιλλίου, Λουκά Κριμαίας, Αναστασίας Ρωμαίας, Νικηφόρου του λεπρού, Αμφιλοχίου του εν Πάτμω, Ελευθερίου, Γεωργίου Καρσλίδη, Νίκωνος του «μετανοείτε», Μαρίνης μεγ/ρος, Γεδεών εν Τυρνάβω, Γεωργίου εκ Ραψάνης, Ραφαήλ και Νικολάου εν Λέσβω, Χριστίνης, Νικολάου του Πλανά, Νεκταρίου Πενταπόλεως, Παρασκευής, Ιωάννου του καλυβίτου, Ιωάννου του Μονεμβασιώτου, Παντελεήμονος του ιαματικού και Καλλινίκου Εδέσσης...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass