Πανηγυρικά αθώοι δύο νεαροί Λαρισαίοι

* ΤΟ ΜΟΔ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΝΕΤΡΕΨΕ ΒΟΥΛΕΥΜΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΒΟΛΟΥ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΑΡΑΠΕΜΦΘΗΚΑΝ ΩΣ ΕΝΟΧΟΙ ΓΙΑ ΒΙΑΣΜΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 22ΧΡΟΝΗΣ

Δημοσίευση: 17 Οκτ 2024 14:40

Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν χθες από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (ΜΟΔ) Λάρισας δύο Λαρισαίοι ηλικίας 29 και 33 ετών, απόφαση που ανέτρεψε Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου με βάση το οποίο παραπέμφθηκαν ως ένοχοι για βιασμό 22χρονης τον Μάιο του 2021 σε άλσος του Βόλου.

Οι δύο Λαρισαίοι, παρά την απαλλακτική πρόταση της Αντεισαγγελέως Βόλου, με Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών παραπέμφθηκαν (κατά πλειοψηφία) ως κατηγορούμενοι για βιασμό από κοινού, με τον εισαγγελέα της έδρας να παρατηρεί χθες την «αποδεικτική δυσχέρεια» και την «ένδεια αξιόπιστου αποδεικτικού υλικού» της συγκεκριμένης υπόθεσης.
«Αποδεικτικά μειονεκτήματα» της υπόθεσης που σε συνδυασμό με την κατάθεση της 22χρονης, που έβριθε «από ψεύδη και αντιφάσεις» όπως υπογράμμισε ο εισαγγελέας, είχαν ως αποτέλεσμα την απαλλακτική πρόταση που υιοθέτησε το ΜΟΔ, κηρύσσοντας τελικά αθώους τους δύο νεαρούς.
Οι δύο Λαρισαίοι μετέβησαν για διασκέδαση στον Βόλο, όπου και θα συναντούσαν σε ραντεβού, δύο κοπέλες σε καφετέρια. Η μια κοπέλα αποχώρησε μετά από λίγα λεπτά από την παρέα, στη συνέχεια - σύμφωνα και με το Βούλευμα – «τις νυχτερινές ώρες της 27-05-2021 έως τις πρώτες πρωινές ώρες της 28-5-2021, οι κατηγορούμενοι, συνοδευόμενοι από την παθούσα», μετέβησαν με το Ι.X.E. αυτοκίνητο, του 29χρονου και πρώτου κατηγορουμένου, «σε απόμερη περιοχή του υφιστάμενου στην περιοχή Άλλη Μεριά Βόλου Μαγνησίας άλσους. Εκεί, μετά την πάροδο περίπου μισής ώρας που αναλώθηκε σε μεταξύ τους συζητήσεις, οι κατηγορούμενοι ενεργώντας από κοινού, με τη χρήση σωματικής βίας, εξανάγκασαν την παθούσα να πραγματοποιήσει» πράξεις «σε αμφότερους, διαδοχικά» που περιγράφονται αναλυτικά στο παραπεμπτικό Βούλευμα «η δε παθούσα, ευρισκόμενη υπό καθεστώς σωματικής και ψυχολογικής βίας, αδυνατούσε πλέον να αντιδράσει αμυνόμενη».
Στο πλαίσιο της δίκης χθες η 22χρονη στην κατάθεσή της τόνισε πως βιάστηκε από τους δύο Λαρισαίους, ενώ κατέθεσαν επίσης, η δεύτερη κοπέλα της παρέας στην καφετέρια του Βόλου, μια ψυχολόγος και οικείος της 22χρονης.
Στις απολογίες τους, τόσο ο 29χρονος όσο και ο 33χρονος υπογράμμισαν πως η 22χρονη «ούτε για μια στιγμή δεν αντέδρασε» και πως «όλα έγιναν με τη συναίνεσή της», εκφράζοντας επίσης την έκπληξή τους για την τροπή που έλαβε η υπόθεση με δεδομένο επίσης ότι η 22χρονη κατήγγειλε τον βιασμό έναν μήνα αργότερα, εξέλιξη που αποδόθηκε στην ψυχολογική κατάσταση στην οποία περιήλθε. Με τον 29χρονο να αποδίδει την καταγγελία της 22χρονης σε λόγους αντιζηλίας, καθώς ο ίδιος είχε εκδηλώσει ερωτικό ενδιαφέρον για τη φίλη της και όχι για εκείνη παρά τα όσα προηγήθηκαν στο άλσος. Ο εισαγγελέας της έδρας κάνοντας αναλυτική αναφορά στην «ένδεια αξιόπιστου αποδεικτικού υλικού» της συγκεκριμένης υπόθεσης, πρότεινε την «χωρίς καμία αμφιβολία», απαλλαγή των κατηγορουμένων. Κάνοντας νωρίτερα ξεχωριστή αναφορά στον 33χρονο και δεύτερο κατηγορούμενο ο οποίος, όπως τόνισε ήταν «εκκωφαντικά απών από το αποδεικτικό υλικό», παραπέμποντας μάλιστα στην «πειστική» απολογία του.
Με βάση την αναντιστοιχία των όσων καταγγέλθηκαν από την 22χρονη, σε συνδυασμό με το «ανεπαρκέστατο αποδεικτικό υλικό» και τα «ψεύδη και τις αντιφάσεις» που «διέκριναν» την κατάθεση της φερόμενης ως παθούσας, πρότεινε την απαλλαγή των κατηγορουμένων. Πρόταση που ομόφωνα υιοθέτησε το ΜΟΔ, ανατρέποντας στην πραγματικότητα το παραπεμπτικό Βούλευμα, απόφαση που έγινε δεκτή ωστόσο με ανάμικτα συναισθήματα από τις δύο πλευρές.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass