Απεργούν στις 23 Οκτωβρίου οι δάσκαλοι

* ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΟΕ ΣΠ. ΜΑΡΙΝΗ Η ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 17 Οκτ 2024 13:40

Ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας κ. Σπύρος Μαρίνης και μέλη του ΔΣ της ΔΟΕ βρέθηκαν χθες το απόγευμα στη Λάρισα για την πανθεσσαλική σύσκεψη των εκπαιδευτικών ενόψει της απεργιακής κινητοποίησης που έχει προγραμματιστεί στις 23 Οκτωβρίου.

Στο αμφιθέατρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας οι εκπαιδευτικοί συζήτησαν για τις διεκδικήσεις του κλάδου και για τα επόμενα βήματα, προαναγγέλλοντας κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
Οι ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς των εκπαιδευτικών, η κατάργηση της αξιολόγησης, η αντίθεση στις συμπτύξεις τμημάτων και η λήψη μέτρων για την ασφάλεια των σχολείων με κρατική χρηματοδότηση «στο ύψος των πραγματικών αναγκών», βρίσκονται στο επίκεντρο των διεκδικήσεων. Τα κενά αλλά και οι συμπτύξεις τμημάτων απασχόλησαν ιδιαίτερα τη σύσκεψη, με τον πρόεδρο της ΔΟΕ κ. Σπ. Μαρίνη αλλά και τον πρόεδρο των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Δ. Παπαποστόλου να επισημαίνουν ιδιαίτερα ότι παραμένουν χιλιάδες κενά σε εκπαιδευτικούς σε όλη τη χώρα τα οποία δεν καλύφθηκαν ούτε από τη β’ φάση προσλήψεων αναπληρωτών και ιδιαίτερα στην ειδική αγωγή. «Με την απεργία μας απαιτούμε να καλυφθούν όλα τα κενά σε όλες τις ειδικότητες ώστε τα σχολεία να μπορέσουν να αναπτύξουν πλήρως το πρόγραμμά τους και να καλύψουν τις σύνθετες ανάγκες των μαθητών μας» τονίστηκε χαρακτηριστικά στη χθεσινή σύσκεψη.                

Ν.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass