Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 17 Οκτ 2024 13:20

Μαθήματα προετοιμασίας για τον διαγωνισμό «Θαλής»
* ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΕ

Το Παράρτημα Λάρισας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ), συναισθανόμενο τις ανάγκες της μαθητικής κοινότητας, διοργανώνει αφιλοκερδώς μαθήματα προετοιμασίας για τους μαθητές και τις μαθήτριες Β’ και Γ’ Γυμνασίου και για μαθητές και μαθήτριες Λυκείου, που επιθυμούν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό «Θαλής» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.


Τα μαθήματα θα διεξαχθούν τα Σαββατοκύριακα 19-20 Οκτωβρίου και 2-3 Νοεμβρίου, από τις 15:00 έως τις 18:00, στο 4ο ΓΕΛ Λάρισας. Η διοίκηση της ΕΜΕ Λάρισας με ανακοίνωσή της ευχαριστεί θερμά τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και τον διευθυντή του 4ου ΓΕΛ, κ. Πέτρο Δημοβέλη, που στηρίζουν τις διαδικασίες υλοποίησης του καταξιωμένου διαγωνισμού «Θαλής», αλλά και τους συναδέλφους μαθηματικούς που «σε καθαρά εθελοντική βάση στηρίζουν τα μαθήματα συμμετέχοντας σε αυτά».

 

 

«Ατελώς από το Μέτωπο»
* ΣΤΗ ΛΕΣΧΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΗΣ 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, από σήμερα 17 έως και 25 Οκτωβρίου 2024, θα λειτουργήσει στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Λάρισας (Κύπρου 76 και Φιλελλήνων, Λάρισα), έκθεση με τίτλο «Ατελώς από το Μέτωπο». Σκοπός της Έκθεσης είναι η ανάδειξη της σπουδαιότητας του ρόλου του Ταχυδρομικού Σώματος και η συνδρομή του στην τόνωση του ηθικού των Ελλήνων, που οδήγησε στο Έπος του 1940. Η Έκθεση θα περιλαμβάνει αυθεντικά δελτάρια και επιστολές στρατιωτών από το μέτωπο προς τους οικείους τους και αντίστροφα, καθώς και αντικείμενα της ταχυδρομικής υπηρεσίας διαφόρων περιόδων. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να αποστέλουν δωρεάν συλλεκτικά - αριθμημένα «Επιστολικά Δελτάρια» του 1940 και του Ελληνοϊταλικού πολέμου, τα οποία αφού θα σφραγίζονται, θα αποστέλλονται μέσω της «Στρατιωτικής Ταχυδρομικής Υπηρεσίας» εντός και εκτός Λάρισας. Η έναρξη της έκθεσης θα γίνει σήμερα 17 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 19:00. Η είσοδος στην έκθεση θα είναι ελεύθερη, θα υπάρχει σύντομη ξενάγηση και θα λειτουργεί καθημερινά από 10:00 έως 13:00 και 18:00 έως 20:00.

 

 

Δικογραφία για ληστεία
* ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΟ ΚΙΛΕΛΕΡ

Από το Αστυνομικό Τμήμα Κιλελέρ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άνδρα, για περίπτωση ληστείας που διαπράχθηκε σε βάρος γυναίκας. Ειδικότερα, όπως σημειώνεται από την ΕΛ.ΑΣ. «την 7-10-2024 το μεσημέρι σε περιοχή του Δήμου Κιλελέρ, ο δράστης στάθμευσε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε, έξω από την οικία της γυναίκας και αφού εισήλθε στο εσωτερικό της, προφασιζόμενος χρέος συγγενικού της προσώπου, της απέσπασε το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ και ακολούθως, της ζήτησε επιπλέον 350 ευρώ. Κατόπιν των προαναφερομένων, η παθούσα άρχισε να φωνάζει και ο δράστης άσκησε βία σε βάρος της, φιμώνοντας το στόμα της και σύροντάς την, ενώ στη συνέχεια την έσπρωξε σε έπιπλα της οικίας, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της. Ακολούθως, ο δράστης επιβιβάστηκε στο ανωτέρω όχημα και τράπηκε σε φυγή». Την υπόθεση ερευνά το Αστυνομικό Τμήμα Κιλελέρ.

 

 

Εκδήλωση για τον αγώνα κατά του καρκίνου μαστού
* ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΟΡΟΠΤΙΜΙΣΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Εκδήλωση με θέμα «Optimism-Οδηγός Αισιοδοξίας» και εισηγήτρια τη life coach Ελένη Ματράκη διοργανώνει σήμερα Πέμπτη, στις 19:30, στον πολυχώρο «Φρούριο» (λόφος Φρουρίου-Λάρισα), ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Λάρισας. Στόχος της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη της θετικής στάσης ζωής και τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για τη αγορά απαραίτητων ειδών σε γυναίκες με καρκίνο του μαστού και θα παραδοθούν στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Λάρισας. Μέσα από μια ενδυναμωτική ομιλία, η life coach Ελένη Ματράκη θα μας οδηγήσει βήμα-βήμα στο χτίσιμο μιας πιο αισιόδοξης στάσης ζωής και στην ενίσχυση της πίστης στις προσωπικές μας δυνάμεις. Όλα συστατικά για την κατάκτηση της προσωπικής μας ευτυχίας.

 

 

Δρομολόγιο του ΚΤΕΛ για Γόννους

Από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Λάρισας ανακοινώθηκε ότι από τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου και στο εξής τις καθημερινές (Δευτέρα έως Παρασκευή) προστίθεται το δρομολόγιο Λάρισα-Μακρυχώρι-Γόννοι ώρα 14.15.

 

 

Νέα διοίκηση στο Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών

Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων Ποτών ν. Λάρισας που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες στις 6/10/2024 και αποφασίστηκε στην πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 12/10/ 2024 είναι η παρακάτω:
Πρόεδρος: Καλιαμπάς Κλεάνθης, αντιπρόεδρος: Πατσιούρας Χρήστος, γ. γραμματέας: Αποστολάρας Γεώργιος, α. γραμματέας: Αργυρόπουλος Ηλίας, ταμίας: Καραδήμος Νικόλαος, αν. ταμίας: Μήσιου Ελένη, έφορος: Κουκάλας Δημήτριος, μέλη: Μελισσού Χρυσούλα, Τσιλίγκας Κωνσταντίνος, Γκουτζαμάνη Ευαγγελία, Ηλίας Ευάγγελος.

 

 

Το νέο ΔΣ των Σχολικών Τροχονόμων

Σε σώμα συγκροτήθηκε το νέο ΔΣ του Συλλόγου Σχολικών Τροχονόμων ως εξής: Παπανδρέου Αικατερίνη: πρόεδρος, Πατσιούρα Ευαγγελία: αντιπρόεδρος, Μπουλάκη-Τρίμμη Ιουλία (Λέτα): ταμίας, Αντωνιάδου Μαρία: γραμματέας, Τσιαπλέ Παρασκευή: μέλος, Γάττου Μαρία: μέλος, Αγγελάκη Βασιλική: μέλος.

 

 

Συνελήφθη 25χρονος με μετρητά και φιξάκια κοκαΐνης

Στη σύλληψη ενός 25χρονου στον Τύρναβο προχώρησαν χθες το πρωί αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας. Έπειτα από έρευνα στο σπίτι του, μεταξύ άλλων βρήκαν και κατέσχεσαν, 35 φιξάκια κοκαΐνης βάρους 18,2 γραμμαρίων, κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη 2,5 γραμμάρια, κάνναβη 3,1 γραμμάρια, ένα πιστόλι ρέπλικα, αλλά και 12.400 ευρώ σε μετρητά. Ο 25χρονος θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

 

 

Σύναξη νέων στον Αγ. Αχίλλιο

Κάθε Πέμπτη στις 8.00 μ.μ. γίνονται οι εβδομαδιαίες συνάξεις φοιτητών, εργαζομένων και νέων ζευγαριών στον Άγιο Αχίλλιο.
Πρώτα τελείται η Ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου κι έπειτα στις 8.30 μ.μ. ακολουθεί πνευματική ομιλία του π. Ραφαήλ, με θέμα για φέτος: «Η επί του όρους ομιλία».

 


Αγρυπνία στον Αγ. Αχίλλιο

Την Τρίτη 22 Οκτωβρίου στις 10.00 το βράδυ, θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία για τη μνήμη του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, στον Ι.Μ.Ν. Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης.
Η αγρυπνία θα περιλαμβάνει την Ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου με την Ακολουθία της Θείας Μεταλήψεως, και την αρχαία Πρωτοχριστιανική Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, που θα τελέσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, κατά την οποία οι πιστοί χριστιανοί θα έχουν την ευκαιρία να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων.

 

 

Αγρυπνία στον Αγιο Χαράλαμπο
*ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ

Σήμερα Πέμπτη στις 9 το βράδυ, στον Ι.Ν. Αγίου Χαραλάμπους Λαρίσης θα τελεστεί ιερά κατανυκτική Αγρυπνία για τη μνήμη του αγίου ενδόξου αποστόλου και ευαγγελιστού Λουκά και θα τεθεί σε προσκύνηση τεμάχιο ιερού λειψάνου. Η Αγρυπνία θα περιλαμβάνει τις ακολουθίες του Εσπερινού και του Όρθρου, καθώς και τη Θεία Λειτουργία, κατά την οποία οι πιστοί χριστιανοί θα έχουν την ευκαιρία να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων. Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου το πρωί δεν θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στον Άγιο Χαράλαμπο.

 

 

Να ανακληθεί η απόλυση μέλους Διοίκησης ΕΚΝΛ
*ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

Από το Εργατικό Κέντρο Λάρισας έγινε γνωστό πως σήμερα Πέμπτη 17 Οκτώβρη εκδικάζεται στο δικαστήριο της Λάρισας «το αίτημα της επαναπρόσληψης του συναδέλφου Ιάσονα Ακριβού μέλους της Διοίκησης του ΕΚΝΛ και της Ένωσης Εργατοτεχνιτών Μετάλλου Ν. Λάρισας» από εργοδοσία εταιρείας. «Η συγκεκριμένη εργοδοσία είχε προβεί στην απόλυση (12/2023) του συναδέλφου εκδικητικά λόγω της συνδικαλιστικής δράσης που ανέπτυξε για μια σειρά σοβαρά προβλήματα στον συγκεκριμένο χώρο. Για την ενέργειά της αυτή προφασίστηκε μάλιστα την «αναδουλειά» όταν η ίδια έχει σταθερή αύξηση τζίρου τα τελευταία χρόνια, αφού το 2020 ο τζίρος έφτασε τα 9,4 εκ. ευρώ, το 2021 είχε αύξηση τζίρου +51%, φτάνοντας τα 14,2 εκ. ευρώ και το 2022 ο τζίρος αυξήθηκε κατά 11% αγγίζοντας τα 15,8 εκ. ευρώ. Συγχρόνως η εταιρεία το 2022 προχώρησε σε μία σειρά νέων επενδύσεων, ανοίγοντας νέο εργοστάσιο στη Β. Μακεδονία και ανέλαβε το έργο του τμήματος Α της γραμμής του Μετρό στην Αθήνα μαζί με άλλους δύο ομίλους, έργο κόστους 30 εκ. ευρώ.  Πίσω από το πρόσχημα της «πτώσης του τζίρου» κρύβεται η προσπάθεια να απαλείψει τα όποια «εμπόδια» μπαίνουν στους σχεδιασμούς της για την μεγιστοποίηση της κερδοφορίας της. Δηλαδή να απαλλαγεί από τη δράση πρωτοπόρων εργαζομένων που διεκδικούν τα δικαιώματα των εργαζομένων για καλύτερες συνθήκες εργασίας, αξιοπρεπείς μισθούς για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, προστασίας της ανθρώπινης ζωής στον χώρο δουλειάς. Όλα αυτά που η εργοδοσία αντιμετωπίζει ως κόστος, ως βαρίδια γιατί μειώνουν τα κέρδη της» αναφέρεται στην ανακοίνωση, καλώντας τους πολίτες να βρεθούν μπροστά από τα δικαστήρια στις 9 σήμερα το πρωί.

 

Πάρτι γονέων 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγιάς

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγιάς διοργανώνει πάρτι στο «Έρωτ’ εράν» (Αγιά, πεζόδρομος 25ης Μαρτίου), το Σάββατο 19 Οκτωβρίου. Προσέλευση 9:30 μ.μ. Είσοδος 2 ευρώ. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του συλλόγου, τα χρήματα, που θα συγκεντρωθούν από την είσοδο, θα διατεθούν για την αποπεράτωση της βιβλιοθήκης του σχολείου.

 

Αιμοδοσία στα Φάρσαλα

Ο Αιμοδοτικός Σύλλογος Φαρσάλων διοργανώνει αιμοδοσία σήμερα στα Φάρσαλα στην αίθουσα του ΚΑΠΗ από τις 09:30 έως 13:30. «Ας κάνουμε το χρέος μας προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο. Οι ανάγκες για αίμα δεν σταματούν ποτέ», αναφέρει ανακοίνωση του Συλλόγου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass