Στο ΜΟΕ η δίκη του πρώην στελέχους εκπαίδευσης

* ΠΡΩΤΟΔΙΚΑ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕΙΡΞΗ 6 ΕΤΩΝ, ΕΝΩ Η ΔΙΚΗ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2025

Δημοσίευση: 17 Οκτ 2024 13:05

Για τις 19 Μαρτίου 2025 στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο (ΜΟΕ) Λάρισας προσδιορίστηκε - σύμφωνα με πληροφορίες της “Ε” - από την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας η δίκη του πρώην στελέχους της εκπαίδευσης ο οποίος κρίθηκε ένοχος για βιασμό υφισταμένης του, καθηγήτριας.

Όπως είναι γνωστό η υπόθεση εκδικάστηκε σε πρώτο βαθμό το 2023 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Τρικάλων, δικαστήριο το οποίο έκρινε ένοχο τον 64χρονο και πρώην στέλεχος του Υπουργείου Παιδείας επιβάλλοντας μάλιστα ποινή κάθειρξης 6 ετών, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.  Το ΜΟΔ Τρικάλων κήρυξε ομόφωνα ένοχο τον κατηγορούμενο για την πράξη του βιασμού, καθώς «στον Αγιόκαμπο Λάρισας, την 17-9-2021, εντός οχήματος ιδιοκτησίας του, με πρόθεση και με σωματική βία, ήτοι με φυσική δύναμη που δεν μπορεί να απωθηθεί και επιδρά σωματικά, εξανάγκασε» την παθούσα «κάμπτοντας τη βούλησή της, σε επιχείρηση και ανοχή γενετήσιων πράξεων, προσβάλλοντας τη γενετήσια ελευθερία της. Ειδικότερα, ευρισκόμενος στα πίσω καθίσματα του οχήματός του, κάμπτοντας με την υπέρτερη σωματική του δύναμη την αντίσταση της παθούσας» προχώρησε σε πράξεις που λεπτομερώς περιγράφονται στην απόφαση του ΜΟΔ Τρικάλων που τον έκρινε ένοχο, ενώ το Δικαστήριο απέρριψε τον ισχυρισμό του κατηγορουμένου περί πραγματικής πλάνης. Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση έγινε γνωστή έπειτα από καταγγελία της καθηγήτριας για τα όσα έλαβαν χώρα αργά το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου 2021 στα παράλια της Λάρισας όπου πήγαν για διασκέδαση, το πρώην στέλεχος και η εκπαιδευτικός που υπηρετούσε ως αποσπασμένη στο γραφείο του κατηγορουμένου. Μάλιστα για τη στήριξη της κατηγορίας στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. ελέγχθηκε εργαστηριακά το φόρεμα της καθηγήτριας στο οποίο ταυτοποιήθηκε γενετικό υλικό του πρώην κατηγορουμένου, ο οποίος αρνείται την κατηγορία.        

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass