Απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί

ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ - ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 12 ΣΤΗΝ 5η ΥΠΕ

Δημοσίευση: 16 Οκτ 2024 15:05

Ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής στην αυριανή πανυγειονομική απεργία με απεργιακή συγκέντρωση στις 12:00 μ. στην 5η ΥΠΕ απευθύνουν η ΕΙΝΚΥΛ και ο Σύλλογος Γιατρών ΕΣΥ και των ειδικευομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι το 50% των χειρουργικών αιθουσών στα νοσοκομεία της Λάρισας παραμένουν κλειστές λόγω ελλείψεων σε νοσηλευτικό προσωπικό και αναισθησιολόγους, οι ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό στους ήδη απαρχαιωμένους οργανισμούς ή περικομμένους (όπως των ιατρών του ΓΝΛ) αγγίζει το 35%, ενώ και οι όποιες προσλήψεις δεν μπορούν να καλύψουν καν τον αριθμό των αποχωρήσεων, το 40% των εργαζόμενων δεν έχει μόνιμη σχέση εργασίας και βρίσκεται συνεχώς υπό το καθεστώς απόλυσης, ενώ οι απολαβές των ιατρών ΕΣΥ παραμένουν χαμηλές, παρά τις αλλεπάλληλες αποφάσεις των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας που κρίνουν αντισυνταγματικές τις περικοπές που φτάνουν ως και 50% των απολαβών και οι κυβερνήσεις αρνούνται να τις εφαρμόσουν.
«Με τις αγωνιστικές παρεμβάσεις σε κάθε νοσοκομείο σπάμε τη «μαγική εικόνα» που προσπαθούν να παρουσιάσουν. Ακριβώς, αυτές οι αγωνιστικές δράσεις όλου του προηγούμενου διαστήματος είχαν αποτελέσματα! Η υπαναχώρηση της κυβέρνησης με την εξαγγελία για αυτοτελή φορολόγηση των εφημεριών και τα κίνητρα στις άγονες περιοχές, παρότι δεν είναι αρκετές, ήταν αποτέλεσμα των συνεχών αγωνιστικών μας πιέσεων» τονίζουν, για να προσθέσουν ότι με την αυριανή απεργία διεκδικούν:
* Διπλασιασμό των απολαβών των νοσοκομειακών ιατρών. 20% αύξηση βασικού μισθού και διπλασιασμός του ωρομισθίου της εφημερίας άμεσα για όλες τις βαθμίδες. Επαναφορά 13ου, 14ου μισθού και επιδόματος αδείας. Οι πρόσθετες (υπεράριθμες) εφημερίες να μην φορολογούνται. Χορήγηση επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.
* Μαζικές μόνιμες προσλήψεις ιατρών με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση. Ανοικτή προκήρυξη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων σε κάθε κλινική και τμήμα μέχρι την κάλυψή τους. Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
* Όχι στην «απογευματινή» επί πληρωμή λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων. Όχι στην κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών του ΕΣΥ. Όχι στην άλωση των δημόσιων νοσοκομείων από τα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα. Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο που διαλύει και ιδιωτικοποιεί πλήρως την ψυχική υγεία και την απεξάρτηση.
* Όχι στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας των γιατρών του ΕΣΥ. 6ωρο-5ήμερο-30ωρο. Μια εφημερία την εβδομάδα. Ρεπό μετά από κάθε ενεργή εφημερία.
* Άμεση παύση όλων των μετακινήσεων ιατρών ΕΣΥ.
* Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την Υγεία. Καμιά σκέψη για περαιτέρω ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση του ΕΣΥ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass